Kopers Sigma SD1 krijgen tegemoetkoming van 3700 euro

Jasper van Bladel 2657
Kopers die de Sigma SD1 voor de originele prijs van 6950 euro kochten krijgen van de fabrikant veertig 'punten' met een totale waarde van 400.000 Japanse yen (ongeveer 3700 euro). De fabrikant komt daarmee klanten die veel betaalden tegemoet.

De SD1 is in iets gewijzigde vorm nu te koop voor 1995 euro, een verschil van bijna 5000 euro. De camera heet nu SD1 Merill, naar de de mede-uitvinder van de 46- megapixel Foveon-sensor die in de camera zit. In principe is de SD1 Merill gelijk aan de oorspronkelijke SD1. Hoge productie- en ontwikkelingskosten van de sensor waren de reden van de eerdere hoge prijs.

Nu is het Sigma gelukt om die productiekosten omlaag te krijgen en heeft de fabrikant  besloten de camera voor een veel lager bedrag aan te bieden.

Punten

De klanten die voor 23 februari een SD1 gekocht hebben voor het hoge bedrag krijgen veertig 'punten' van de fabrikant, dat maakte Sigma vlak na de prijsdaling bekend.

De waarde van die punten was echter nog niet duidelijk, daar is nu verandering in gekomen. De punten zijn in te ruilen tegen Sigma-producten en vertegenwoordigen een waarde van zo'n 3700 euro. Je kunt de producten inwisselen voor producten tegen de adviesprijzen die op 8 februari golden.

Sigma

Registreren

Als klant moet je wel zelf aangeven of je mee wilt doen met het 'Sigma SD1 Point Support Program'. Dat kan via alle officiële Sigma Service Stations. Het maakt niet uit waar de camera gekocht is. Registreren voor het programma kan tot en met 31 mei.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper

afbeelding van Anoniem

Typisch Sigma weer, dus contant je punten verzilveren kan niet.
Mooie boel is dat, mooi dat ik niet met Sigma fotografeer.
Wat overigens niets zegt hoor. De camerafabriek kanten zouden eigelijk zelf onderling eens een pixelstop moeten afkondigen. bijvoorbeeld max 25 megapixels.

afbeelding van roelj

Is dat niet al kartelvorming, een onderlinge afspraak voor een pixelstop? Ik begrijp wat je bedoelt, innovatie op kwaliteit (dynamisch bereik, kleur) is belangrijker dan op kwantiteit. Maar innovatie wordt volgens mij gestimuleerd door vrije markt. Canon heeft er (voorlopig) al voor gekozen niet meer mee te doen in die megapixelrace. Die Sigma-sensor levert overigens als resultaat 15 Mp-foto's, niet 45 Mp.