Captions for Cas

Captions for Cas: al ruim 2.000 beschrijvingen ingevoerd, maar je kunt nog steeds helpen!

Christel de Wolff 452 0
Sinds 1 mei is het Nederlands Fotomuseum gestart met Captions for Cas, het project waarbij iedereen kan meehelpen aan het beschrijven van alle foto's uit het archief van Cas Oorthuys.

Lees ook: Nederlands Fotomuseum vraagt publiek mee te werken aan beschrijving archief Cas Oorthuys.

Oorthuys was een van de meest invloedrijke Nederlandse fotografen van de 20e eeuw. Hij fotografeerde letterlijk alles en overal ter wereld. Daarom zoekt het Nederlands Fotomuseum mensen met allerlei expertises. 

Via het platform VeleHanden hebben zich inmiddels 522 deelnemers gemeld en zo zijn er al ruim 2.000 beschrijvingen ingevoerd. Het Nederlands Fotomuseum is erg te spreken over het resultaat, maar is wel nog op zoek naar deskundigen, met name mensen die veel weten over Rotterdam. 

Meedoen!

Bij de tentoonstelling verschijnt ook een publicatie over Cas Oorthuys. Heb jij nog geen foto's beschreven maar denk je dat je met jouw kennis kunt bijdragen? Meld je dan nu aan via de speciale pagina op VeleHanden.nl.

 

 

Expositie

Het Nederlands Fotomuseum opent op 15 september 2018 de overzichtstentoonstelling Dit is Cas | Vintage fotografie van Cas Oorthuys. In de tentoonstelling zullen meer dan 300 vintage afdrukken te zien zijn in combinatie met een digitale presentatie van de contactalbums.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel