'Wij luisteren heel goed naar de geluiden vanuit de markt'

Canon voor vijftiende jaar op rij wereldmarktleider

Remco Stunnenberg 559 0
Ondanks de toenemende druk van de concurrentie hebben de digitale camera's met verwisselbare lens (digitale SLR- en compact-systeem camera's) van Canon voor de vijftiende keer op rij – van 2003 tot 2017 – het nummer één aandeel op de wereldmarkt behouden. Dat maakte Canon vandaag bekend.

Canon voelt de hete adem van de concurrentie steeds nadrukkelijker in de nek. Neem alleen al de strijd rondom de spiegelloze fullframe camera's. Een slag die Canon sowieso heeft verloren. Ook zien we geregeld dat professionele fotografen de overstap maken naar concurrenten als Olympus, Fuji en Sony. Het feit dat Canon desalniettemin nog altijd het nummer een marktaandeel in handen heeft, is voor het bedrijf misschien wel meer dan ooit een opsteker. ‘Canon is zeer toegewijd en doet continue onderzoek om tegemoet te komen aan de veranderende behoefte van de markt,’ reageert Judith Snel namens Canon Nederland.

Spiegelloze fullframe?

'Ook luisteren wij heel goed naar de geluiden vanuit de markt en zeker naar de geluiden en de behoeften van onze wereldwijde klanten. Dat proces staat nooit stil.' Over de komst van de eerste spiegelloze fullframe van Canon kan Judith kort zijn: 'Canon heeft alle techniek in huis om een dergelijke camera op de markt te brengen. Mochten wij een dergelijke camera op de markt brengen, dan vertrouwen wij op een positieve respons van fotografen wereldwijd.'

Canon

Treffend voorbeeld

'Wij hebben een full line up strategie op zowel het gebied van DSLR- als spiegelloze camera's', vervolgt Judith. 'De recent door ons gelanceerde EOS M 50 is daar een treffend voorbeeld van.'

Intrede

In 2003, het jaar waarin digitale SLR-camera’s hun intrede deden, kwam Canon met de innovatieve EOS 300D, een revolutionaire camera met een compact, licht ontwerp. De EOS 300D veroverde het grootste deel van de wereldmarkt en opende de deur voor groei in digitale SLR-fotografie. Sindsdien bracht Canon een hele reeks nieuwe producten op de markt, waaronder de professionele EOS-1D serie en de EOS 5D serie, die de weg hebben vrijgemaakt voor digitale SLR-videoregistratie. De onderneming heeft het EOS-assortiment verder versterkt door de introductie van nieuwe producten, waaronder accessoires, verwisselbare lenzen en de EOS M-serie compact-systeemcamera’s.

Canon

Aan de top

In 2017 introduceerde Canon de EOS 6D Mark II als onderdeel van een reeks camera’s met verwisselbare lens die Canon in staat stelden voor de vijftiende keer op rij aan de top van de wereldmarkt te staan.

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco