Canon kondigt nieuwe imaging-oplossingen aan ter ondersteuning van 4K- en 8K-workflows

Christel de Wolff 424 0
Canon Europe kondigt twee nieuwe imaging-oplossingen aan die inspelen op de veranderende behoeften van de broadcast- en filmsector. Het gaat hierbij om de compacte, maar krachtige XF605 4K-videocamera en de 10x16 KAS S 8K BCTV-zoomlens.

De XF605 is ontworpen voor zelfstandige filmmakers en is gebaseerd op de gerenommeerde XF-serie, waardoor deze videocamera de ideale tool is voor nieuwsgaring en studioproducties. Deze twee nieuwe producten voldoen aan de industriële normen en bieden productieteams een reeks aan oplossingen om in elke opnameomgeving een hoge beeldkwaliteit te bereiken.

XF605 – prestaties zonder compromissen

De XF605 is het toonbeeld van de volgende generatie Canon XF-serie. Dit model videocamera zit boordevol mogelijkheden voor een indrukwekkende 4K 60p/50p 4:2:2 10-bits beeldkwaliteit en haalt bij FHD een 120p frame rate met een kleine vormfactor. Met een 1,0 type CMOS-sensor en de DIGIC DV 7-beeldprocessor voldoet deze camera aan de hoogste professionele eisen van dit moment. De XF605 biedt uitgebreide mogelijkheden voor beeldaanpassing en kan op verschillende behoeften worden afgestemd. Met HDR (HLG/PQ), Canon Log3 en door de gebruiker gemaakte Look-bestanden biedt de videocamera meer flexibiliteit - zowel tijdens post-productie als in het veld.

10x16 KAS S – krachtig en toch draagbaar

De 10x16 KAS S vormt het bewijs van Canon’s superieure optische technologie. Met deze lens komt Canon tegemoet aan de vraag naar hoge-resolutie 8K-producties bij sportevenementen en documentaires. Dit model is een uitbreiding van Canon’s portfolio ultrahoge-resolutie 1,25” 8K-broadcastlenzen waar ook de UHD-DIGISUPER 51 en 7x10.7 KAS S deel van zijn, en biedt vlekkeloze optische prestaties in een compact design.

Info: Canon.nl

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel