De nieuwe EOS C700 FF

Canon introduceert het topmodel onder de full frame Cinema EOS-camera's

Jasper Bol 611 0
Canon heeft de EOS C700 FF geïntroduceerd. Het is het topmodel onder de full frame Cinema EOS-camera’s van het Japanse merk.

De camera is in staat om beelden tot 5,9K vast te leggen dankzij een nieuw ontwikkelde full frame 38,1 x 20,1mm CMOS-sensor. De EOS C700 FF ondersteunt ook multi-format beeldregistratie en opnamen met EF, PL en anamorfe lenzen. Bij gebruik van EF-lenzen ondersteunt de C700 FF Canon’s innovatieve autofocussysteem, Dual Pixel CMOS AF.  Ideaal voor full frame opnamen.

Nieuwe sensortechnologie

De nieuwe generatie full frame 38,1 x 20,1 mm CMOS-sensor stelt filmmakers in staat om filmische beelden vast te leggen met een lage ruis, natuurlijke huidtinten, geringe scherptediepte en een brede tonaliteit die meer dan 15-stops aan dynamisch bereik bedraagt. Dit biedt filmmakers vrijheid en flexibiliteit bij grading en nabewerking en bij het opnemen van HDR-beelden. De nieuw ontworpen sensor stelt de gebruiker ook in staat om verschillende sensormodi te verkennen, waaronder full frame, Super 35mm en Super 16mm. Terwijl scènes worden vastgelegd met een breed scala aan veelzijdige opnameformats, zoals ProRes, XF-AVC (intern op CFast-kaarten) en Canon’s compressievrije Cinema RAW.

Met behulp van de CODEX CDX-36150 kan de EOS C700 FF 5,9K 12/10-bits RAW opnemen met daarnaast 4K en 2K RAW 12-bits opties, evenals ProRes 4K opnamen. Voor opnamen met hoge frame rates haalt de EOS C700 FF tot 60 fps (voor 5,9K), 72 fps (4K crop) en tot 168 fps (bij 2K crop). Met de 5,9K oversampling is de camera ook in staat om hogere kwaliteit 4K en 2K beelden te leveren met minder moiré en ruis.

Lensopties

De C700 FF is verkrijgbaar met zowel EF lock & P-vatting en daarmee compatibel met Canon’s uitgebreide assortiment EF-serie en Cinema-lenzen. Dankzij de verticale sensorafmeting van 20,1 mm stelt de C700 FF gebruikers ook in staat te werken met anamorfe lenzen. Bij toepassing van het Canon EF-lenssysteem kunnen gebruikers tijdens de opnamen profiteren van het volledige sensorformaat en van Canon’s innovatieve Dual Pixel CMOS AF, waarmee wordt scherpgesteld door een bewegend onderwerp te selecteren en dat te laten volgen. Essentieel bij opnamen met hogere resoluties. De EOS C700 FF is ook compatibel met bestaande Canon EOS C700 accessoires, waaronder de EVF-V70 zoeker, de MO-4E/ MO-4P B4 bevestigingsadapter en de OU-700 afstandsbediening.

Canon vat de belangrijkste kenmerken van de EOS C700 FF ook nog even samen:

  • 5,9K full frame CMOS-sensor
  • 15-stops aan dynamische bereik
  • Diverse sensormodi, inclusief Full Frame, Super 35mm en Super 16mm
  • Nauwkeurig en betrouwbaar Dual Pixel CMOS AF-systeem met Canon EF-vatting
  • Ondersteuning van meerdere registratieformats, waaronder Canon Cinema RAW, ProRes en XF-AVC
afbeelding van Jasper Bol

Jasper Bol | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jasper