Canon introduceert de EOS M50

Redactie DIGIFO... 1275 0
Canon introduceert de EOS M50, volgens Canon de meest intuïtieve en technologisch geavanceerde systeemcamera tot nu binnen de EOS M-serie.

De EOS M50 is Canon’s eerste systeemcamera met 4K-videofunctie, een variangle touchscreen en de nieuwste DIGIC 8-beeldprocessor. Dat laatste is een first voor een camera van Canon. De processor maakt bijvoorbeeld 4K-videoregistratie, 4K-timelapse en 4K-frames uit 4K-video’s mogelijk. Verder kent het toestel een standaard maximum ISO van 25.600 voor opnamen bij weinig omgevingslicht en toch haarscherpe eindresultaten. De DIGIC 8-beeldprocessor ondersteunt ook een breed scala aan verbeteringen op het gebied van autofocus, Auto Lighting Optimiser, Digital Lens Optimiser en Highlight Tone Priority.

De EOS M50 is compatibel met het Canon-assortiment aan EF-M-lenzen en stelt je in staat je ideale compact-systeem samen te stellen. Verder is het toestel via de Mount Adapter EF-EOS M compatibel met meer dan 80 verwisselbare EF- en EF-S-lenzen. De hot shoe maakt het aansluiten van een Canon Speedlite-flitser eenvoudig en stelt je in staat flitsfotografie te verkennen. Ook een 3,5 mm microfoonaansluiting is aanwezig voor de nodige audio tijdens het maken van opnames.

Connectiviteit

De Canon EOS M50 integreert met slimme apparaten en maakt daarbij gebruik van de Canon Camera Connect-app voor iOS en Android. Dankzij een constante Bluetooth-verbinding met laag energie verbruik kan een slim apparaat de camera op afstand activeren en gemakkelijk overschakelen naar wifi voor Live View-opnamen op afstand en de overdracht van beeldmateriaal.

Foto’s en video’s kunnen automatisch worden overgezet van de camera naar smart devices om ze vervolgens te delen op social media. Daarnaast kan content worden opgeslagen bij Canon Irista of automatisch en wireless worden gesynchroniseerd met pc’s en Macs waarop Canon’s Image Transfer Utility 2 is geïnstalleerd.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Canon EOS M50 is vanaf begin april 2018 verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 579,- voor de body en € 969,- voor de EOS M50 kit met de EF- M 15-45 mm + EF-MOUNT +EF 50MM F1.8.

Meer informatie vind je hier.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie