Nu ook toepasbaar op Canon’s PowerShot-camera’s

Canon brengt nieuwe software voor ontwikkelaars en integrators

Remco Stunnenberg 1131 0
Canon Europe lanceert vandaag een nieuw API-pakket voor haar camera’s.

De combinatie van Canon’s EOS Digital software development kit (EDSDK) en een geheel nieuwe Camera Control API (CCAPI) brengt unieke mogelijkheden binnen handbereik van ontwikkelaars en software engineers en stelt hen in staat te werken met geselecteerde Canon-camera’s en -objectieven, beginnend met de Canon PowerShot SX70 HS.

Canon PowerShot SX70 HS

Een groot aantal ontwikkelaars heeft al geprofiteerd van Canon’s SDK’s, waardoor ze eenvoudig Canon-camera’s en -objectieven in hun oplossingen konden integreren en, via een USB kabel, op afstand konden bedienen. Tot deze toepassingen behoren onder andere gerobotiseerde/geautomatiseerde units zoals fotocabines, evenementenfotografie en -registratie, het laten maken van pasfoto’s voor officiële documenten zoals een paspoort en andere fotogrammetrische systemen.

De voordelen van Canon's EDSDK

De voordelen van EDSDK voor ontwikkelaars en integrators zijn het op afstand bedienen van Canon-camera’s vanaf een Mac of pc en het gebruik van dezelfde code voor alle compatibele Canon-camera’s. Om voor een snelle ontwikkeling gebruik te maken van de multi-platform ondersteuning op geselecteerde modellen, beschikt de nieuwe CCAPI over een agnostisch besturingssysteem dat wireless gebruik in elke omgeving mogelijk maakt, waaronder Windows, Mac OS, Android, iOS en Linux.

De belangrijkste Canon EDSDK/CCAPI-functies op een rij:

• De camera detecteren, aansluiten/ontkoppelen
• Camera-instellingen controleren en wijzigen, inclusief tijd
• Fotograferen op afstand
• Opnamen downloaden/wissen en geheugenkaarten formatteren

 

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco