Canon 5D Mark III testfoto's en adviesprijs

Canon 5D Mark III testfoto's en adviesprijs

Julian 10834 18
Canon heeft de EOS 5D Mark III gelanceerd. Op de Japanse website van de fabrikant zijn een aantal testfoto's in volledige resolutie te downloaden. Ook is de adviesprijs bekendgemaakt. De 22-megapixel fullframe-dslr gaat 3499 euro kosten.

Zoals verwacht heeft Canon vandaag de EOS 5D Mark III aangekondigd. Het complete persbericht met alle informatie en specificaties is te vinden op de website van Canon Nederland. Momenteel werken we aan een uitgebreide preview.

Canon 5D Mark III

Canon EOS 5D Mark III – de belangrijkste kenmerken:

  • 22,3-megapixel fullframe-cmos
  • 61-punts autofocus
  • Continu-opnamen tot max. 6 bps
  • Native ISO 100-25.600 gevoeligheid
  • Full HD video met handmatige bediening
  • 14-bits DIGIC 5+ processor
  • Verbeterde weerbestendige afdichtingen
  • 8,11 cm (3,2 inch) 1.040.000-dot scherm
  • HDR modus met voorinstellingen

Adviesprijs

Na het uitlekken van de specificaties en productafbeeldingen bleef er één vraag over: wat gaat de Canon 5D Mark III kosten? Daar kunnen we nu antwoord op geven; de camera krijgt in Nederland een adviesprijs van 3499 euro. Vanaf eind maart moet de 5D Mark III in de winkels liggen.

Testfoto's

Canon Japan heeft een aantal testfoto's in volledige resolutie gepubliceerd. De foto met de hoogste iso-waarde is geschoten op iso 6400. Hieronder zie je de verkleinde foto en een uitsnede op 100 procent. Er lijkt flink wat ruisreductie te zijn toegepast op de foto. Voor een goed oordeel over de beeldkwaliteit zullen we de raw-bestanden moeten afwachten.

Canon testfoto
Canon 5D Mark III, iso 6400, f/2.8, 24mm f/1.4L II, 0.6 sec

Canon 5D Mark III crop
100% uitsnede

Hands On

Vanmiddag zijn we aanwezig bij de Nederlandse perspresentatie van de Canon 5D Mark III. We zullen onze eerste ervaringen met de nieuwe fullframe-camera zo snel mogelijk met jullie delen op onze website. Heb je vragen over de 5D Mark III? Stel ze hier!

Een uitgebreide preview lees je hier: Preview: Canon 5D Mark III

afbeelding van Bas Meeuws

Waarom zou ik er eentje moeten kopen volgens CANON?
De mark II voldoet nog aardig gezien de specs van de mark III Dit is niet zo heel spectculair veel beter. Het valt mij in ieder geval een beetje tegen.

afbeelding van E

Canon NL geeft als adviesprijs €3499. In de US wordt een adviesprijs van $3500 opgevoerd. Tegen de huidige wisselkoersen zou dit ± €2650 moeten zijn.Een verschil van €850 euro. Kan Canon mij uitleggen waarom wij zoveel meer moeten betalen?

afbeelding van E

Canon NL geeft als adviesprijs €3499. In de US wordt een adviesprijs van $3500 opgevoerd. Tegen de huidige wisselkoersen zou dit ± €2650 moeten zijn.Een verschil van €850 euro. Kan Canon mij uitleggen waarom wij zoveel meer moeten betalen?

afbeelding van Julian

Amerikaanse adviesprijzen zijn zonder btw. €2650 x 1.19 = €3153,5

€3499 is inderdaad hoog. Dat lijkt overigens speciaal voor Nederland zo te zijn. In Duitsland is de adviesprijs €3299 euro.

afbeelding van Heiko

Prijzen in de vs worden altijd ex btw aangegeven. De percentages verschillen per staat. btw (of gewoon tax) is in sommige staten overigens erg laag.

afbeelding van Roald

Ik wordt hier nog niet echt warm van hoor! Mijn werk bestaat uit 50/50 film en fotografie dus zit er sterk over te denken om te gaan voor de RED Scarlet even doorsparen en dan heb je echt een mooie camera!

afbeelding van Anonymous

Ik wil hem juist graag kopen ondanks de dat specs niet
geweldig lijken.

De 61punts autofocus daarop heb ik lang gewacht!
De autofocus van de Mark 2 was vreselijk bij bewegende beelden.

afbeelding van Herbert Houdijk

Ik denk dat ik nog maar even wacht op de A99 van Sony...
Na al die hooggespannen verwachtingen is dit een beetje een tegenvaller, maar het is wel in lijn met de G1x. Het is het allemaal net niet en het haakt niet aan op beschikbare nieuwe technieken. Had bij voorbeeld zo onderhand op z'n minst een kantelbaar scherm op de achterkant verwacht. Da's toch niet zo moeilijk meer? Misschien vindt men het niet stoer genoeg?
Voor mij als vrijetijdsfotograag is dit way too much. En als ik prof zou zijn, zou ik inderdaad wat meer uitgeven voor een echte pro camera.

afbeelding van sjoko

waarom niet de nieuwe Nikon D800. prijstechnisch ook nog eens aantrekkelijker, body 2900 incl btw. Vind de prijs van de Canon mkIII echt en stap te ver gaan zeker t.o.v. mkII.

afbeelding van Willem Huigen

Nou als je al lenzen hebt van of voor Canon stap je niet snel over op een ander merk
is het nadenken waard
De M-3 is inderdaad erg duur maar de prijs zal wel zakken met in de loop der tijd

afbeelding van sjoko

waarom niet de nieuwe Nikon D800. prijstechnisch ook nog eens aantrekkelijker, body 2900 incl btw. Vind de prijs van de Canon mkIII echt en stap te ver gaan zeker t.o.v. mkII.

afbeelding van anoniem

Ik vind naar mijn mening dat de camera als men wil concurreren met de Nikon D 800 een beetje duur is geprijsd naar mijn idee.
Overigens fotografeer ik naar volle tevredenheid met Canon hoor.

afbeelding van Anoniem

Nu moet ik toch even mijn hart luchten, Canon maakt prima camera's maar waarom moet men tegenwoordig alles kunnen filmen.
Video doe je met een Video Camera en Foto's maak je nog altijd met een Fotocamera is dat nou zo'n gekke vraag.
Dit geldt niet alleen voor Canon overigens hoor.
Maar omdat ik nu eenmaal een vermogen aan L glaswerk bezit en dit niet zomaar weg doe.
Het zou een mooie geste zijn van Canon om eens een Pro camera uit te brengen maar dan zonder video functie.

afbeelding van Positievo

Leuk toch een nieuw speeltje. In NL wordt altijd als eerst de prijs stuk gemaakt door de grote retailers. Een beetje marge bij volume is toch ook handel. Dus komt wel goed met die adviesprijs.

afbeelding van E

Hiervoor werd geschreven dat de adviesprijs in de Verenigde Staten zonder btw was.
Hier dan even de berekening:
Adviesprijs USA: $3499 + 10,25% GST (/BTW) = 3857,65
Omgerekend naar euro’s: ±€2922
Adviesprijs zoals die hier zou moeten gelden €3499
Dat is nog altijd €577 verschil tussen de Nederlandse adviesprijs en die van de Verenigde Staten.
Jarenlang heb ik (en ik denk met mij vele) gewacht en uitgekeken naar de opvolger van de Mk II, m.n. omdat de autofocus en het aantal beelden per sec. (fps) tegen viel.
Ik denk dat ik niet de enige gevorderde amateur ben die nu definitief de
opstap naar full-frame wilde maken. Als Canon-man ben ik diep teleurgesteld. Ik zou bijna overwegen om over te stappen naar de D800. Het is dat ik al mijn objectieven in al die jaren al aangeschaft heb voor die ene stap voorwaarts. Balen!

afbeelding van Franck

Helemaal mee eens. Mijn 7D is 4 maanden geleden gestolen en omdat ik al langer twijfelde over de overstap naar FF had ik bijna de 5D mk2 gekocht tot de vermeende update ter sprake kwam. Ik heb al met een 5D mk2 mogen werken en qua snelheid en focus was de 7D absoluut superieur dus het wachten kon beginnen... en nu is het enige wat ik denk: wat een BELACHELIJKE adviesprijs. De specs vind ik best oke maar nu moet ik nog langer wachten tot de verkoopprijzen standaardiseren in verhouding met het buitenland. Jammer Canon!

afbeelding van Anoniem

Ik heb bewust gewacht op deze camera. Ik heb zelf de 5 D. Gezien de prijs ga ik nu zeer serieus de overstap naar de Nikon D 800 overwegen

afbeelding van Anonymous

De kans bestaat dat de opnametijd verlengd werd waardoor de mark III effectief als videocamera geïmporteerd zal worden.