Bruidsreportage: welk licht gebruik je?

Amy Schutte 233 0
Vrijwel geen enkel bruidspaar huurt géén fotograaf in voor hun bruiloft. Het is een grote industrie geworden, en voor professionele fotografen vaak een goede inkomstenbron.

Op bruiloften registreer je als fotograaf voornamelijk wat er gebeurt. Je kunt, soms, wel wat  licht meenemen maar over het algemeen mag het geen prominente plek innemen. Soms is de ceremonie buiten, waardoor het licht onvoorspelbaar is, zeker op een half bewolkte dag. Tijdens de reportage kun je wat meer invloed uitoefenen, maar voor volledige opstellingen heb je vaak geen tijd.

Dus hoe zorg je dat je onderwerpen goed belicht zijn? In deze video legt Ryan Brenizer uit hoe je het maximale kan bereiken met minimaal sjouwwerk

 

.

Uiteindelijk is het gebruik van daglicht  het belangrijkste. Het is er altijd en het zorgt, in elk geval overdag, voor voldoende sterkte. Draai het bruidspaar eventueel bij, zodat het licht mooi valt. Verder is goed flitslicht erg belangrijk, ook op je camera. Op die manier heb je het altijd bij je en ben je voorbereid op alles. Je kunt nu eenmaal niet alles voorspellen.

Ga je toch licht opstellen? Kijk dan eens naar deze video, waarin 111 verschillende lichtopstellingen worden uitgeprobeerd.

afbeelding van Amy Schutte

Amy Schutte | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Amy