2 technieken vergeleken

Bracketing of ND-filters – wat werkt het best?

Redactie DIGIFO... 2011 0
Landschapsfotografen zijn over het algemeen op te delen in twee kampen: fotografen die graag gebruik maken van 'Bracketing' en fotografen die zweren bij grijsverloopfilters. In deze video van First Man Photography worden deze twee technieken met elkaar vergeleken.

Landschap- en macrofotograaf Adam Karnacz is zelf een voorstander van het werken met bracketing, maar snapt ook heel goed de voordelen van een grijsverloopfilter. Zo scheelt het bijvoorbeeld een hoop tijd in de nabewerking. Omdat hij regelmatig commentaar krijgt over het feit dat hij geen filter gebruikt, nam hij onlangs de proef op de som.

 

Lees ook: PureNight: Filter tegen lichtvervuiling

Wat werkt het best?

Nadat hij foto's had gemaakt vergeleek hij thuis op zijn computer de foto's en zorgde ervoor dat beide foto's dezelfde bewerking hadden ondergaan. Zelf is hij meer te spreken over de HDR-foto, maar het verschil is subtiel. Uiteraard zullen sommige fotografen toch liever met filters werken, maar wat Karnacz vooral met deze video wil bereiken dat beginnende fotografen zich niet gedwongen voelen om te investeren in dure apparatuur die ze eigenlijk niet nodig hebben.

Kijk voor meer informatie op de website van Adam Karnacz.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie