Borealis: Halfway, van 22 september tot 23 november 2018

Borealis: Halfway, expositie Jeroen Toirkens in Kahmann Gallery

Christel de Wolff 481 0
Aanstaande zaterdag, 22 september, opent in Kahmann Gallery te Amsterdam de solotentoonstelling Borealis: Halfway van Jeroen Toirkens. Borealis is een samenwerkingsproject met journalist en schrijver Jelle Brandt Corstius. De expositie viert dat het duo halverwege hun slow-journalism project is. De expositie zal van 22 september tot 23 november 2018 te zien zijn.

In fotoproject Borealis leggen de fotograaf Jeroen Toirkens en schrijver Jelle Brandt Corstius de verhalen vast van de boreale bossen en hun bewoners. Het boreale woud is een cirkel van voornamelijk naaldbomen die zich uitstrekt over Noord-Europa, Azië en Noord-Amerika. Het duo ondernam verschillende reizen naar de boreale bossen, beginnend in 2016 en zullen dit voortzetten tot het einde van 2019.

Het uiteindelijke doel van de fotograaf en schrijver is om het bos in woorden en foto's te beschrijven, en tevens de filosofische betekenis van de bossen die ons omgeven te zoeken. Welk effect heeft het op mensen om jarenlang in een uitgestrekt bosgebied te leven? Van brandweerlieden in Siberië, die hun leven riskeren om de omvangrijke bossen te beschermen, tot houthakkers in Noorwegen en wetenschappers in Japan, iedereen wordt geraakt door deze zeeën van bomen. Borealis herinnert ons eraan dat we slechts een klein deel van hun lange geschiedenis zijn en dat hoewel ze van vitaal belang zijn voor ons bestaan, wij zelf verantwoordelijk zijn voor de gestage vernietiging van de boreale bossen.

Meer lezen over Borealis?

DIGIFOTO interviewde fotograaf Jeroen Toirkens over zijn project en zijn bijzondere werkwijze. Je leest het uitgebreide verhaal in aankomend DIGIFOTO Pro magazine 4.2018. Neem nu een abonnement en je krijgt maar liefst deze en de vijf volgende edities van DIGIFOTO Pro op de mat. Liever los bestellen? Dat kan in onze vernieuwde webshop.

Opening Expositie Borealis: Halfway

De expositie in Kahmann Gallery wordt op zaterdag 22 september officieel geopend. Tussen 18:00 en 22:00 is de gallery open voor bezoek. Daarna zal Borealis: Halfway nog tot en met  23 november te zien zijn. Voor meer informatie en de openingstijden van de expositie, kijk je op de website van Kahmann Gallery.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel