Kunst met drones

Bijzondere portret foto's met drone

Siem van Woerkom 347 0
Coole portret inspiratie. Kunstenares Karen Jerzyk maakt surrealistische droombeelden met haar camera gemonteerd op een drone.

Surrealistische portrettn

‘Earth from above’ is karen jerzyk’s eerste serie volledig geschoten met een camera gemonteerd op een drone. Waar drones meestal ingezet worden voor landschap of video, heeft de kunstenares er een nieuwe draai aan gegeven door een serie te maken waarin een camera foto's maakt recht naar de grond gericht. 

Jerzyk gebruikt een DJI mavic pro 2 drone om haar shoots vorm te geven. Deze nieuwe kijk op de wereld om haar heen zorgde ervoor dat ze in korte tijd een grote gallery prachtige abstracte kunstbeelden heeft gemaakt.

Droom stijl

De kunstenares staat bekend om haar beelden die vaak bijna meer op illustraties lijken dan foto's. beelden die ze maakt op basis van haar dromen. Over de drone serie verteld ze; 'Ik wilde al een lange tijd een drone kopen om foto's te maken die ik me altijd kon voorstellen maar waar ik niet de middelen voor bezat om ze te realiseren. Als ik een lange tijd hetzelfde fotografeer, of vanuit hetzelfde gevoel foto's maak loop ik creatief vast. De drone bood me de kans om iets nieuws te proberen, en ik ben ontzettend trots op het eindresultaat.'

Werk van de kunstenares is hier te bekijken: https://www.instagram.com/karen.jerzyk.photo/

Lees ook voor meer inspiratie: Kijktip: Bruce Gilden

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem