Bewerken zonder muis

Bewerk je foto’s in Lightroom met een PlayStation-controller

Redactie DIGIFO... 1496 0
Vrijwel elke fotograaf weet dat een foto na de klik nog maar voor de helft af is, de nabewerking is minstens net zo belangrijk. En voor iedereen die liever niet de hele dag met zijn muis in de weer is, heeft Ben Stewart iets bedacht: hij gebruikt zijn PlayStation- controller om Lightroom te besturen.

Het kan soms nogal lastig zijn om precies de juiste waarden in Lightroom in te stellen. Hoe voorzichtig je je muis ook beweegt, voor je het weet voeg je meer helderheid toe dan je wilt. En als je een stuk of duizend foto’s hebt gemaakt tijdens je laatste fotoshoot, kan dat precieze muizen behoorlijk oncomfortabel worden. Ben Stewart heeft er iets op bedacht.

 

Lees ook: Bewerk in Adobe Lightroom met de Loupedeck

Lightroom besturen met een PlayStation-Controller

Ben Stewart heeft met behulp van twee computerprogramma’s zijn PlayStation-controller aangesloten op zijn computer en de sneltoetsen van Lightroom toegewezen aan de knoppen van de controller, zo kan hij snel en comfortabel de beste foto’s selecteren en kan hij vrijwel alle aanpassingen doen zonder zijn toetsenbord en muis te gebruiken. Alleen als hij wil bijsnijden en ruisreductie wil toepassen moet hij naar zijn muis grijpen.

Coverfoto: screenshot van de video.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie