Beveiliging Olympische Spelen door Drones

Beveiliging Olympische Spelen door Drones

Redactie DIGIFOTO Pro 1853
De Olympische Spelen zullen het eerste sportevenement zijn dat in de gaten zal worden gehouden door drone camera’s. Het “Oog in de Lucht” moet zorgen voor extra en meer effectieve beveiliging tijdens grote evenementen.

Wanneer de Olympische Spelen volgende maand beginnen in Rio de Janeiro, zullen miljarden mensen weer klaarzitten om hun favoriete sporters aan te moedigen. Maar zij zullen niet de enige zijn die een oogje in het zeil houden tijdens de Olympische en Paralympische Spelen. Futuristische bewakingscamera’s, vastgezet aan ballonen, zullen een zeer wijde strook van de stad in hoge resolutie én live filmen. Dit soort technologie werd gemaakt voor de Amerikaanse troepen in Iraq en Afghanistan door Fairfax Logo Technologies. Maar nu wordt het verkocht onder de naam Simera, en biedt het live luchtbeelden van een groot gebied. De ballon zal ongeveer 200 meter boven de grond hangen, met 13 camera’s onder zich. De beelden zullen een kwaliteit hebben van 120 mexapixels, waardoor je bijvoorbeeld voertuigen en voetgangers in een gebied van 40 vierkante kilometer nauw in de gaten kan houden. De drone kan drie dagen in de lucht blijven.

Live Beelden Via Drone

De Olympische Spelen in Rio zijn de eerste veldtest voor het niet-militaire gebruik van het drone systeem. Het bedrijf verkoopt Simera als een live versie van Google Maps, gecombineerd met een bewakingsysteem. Politie en troepen op de grond kunnen het systeem niet alleen live gebruiken, maar ook terugspoelen tussen bewaarde beelden.
Volgens Doug Rombough, de vice president van business development bij Logo Technologies, vertelt dat de beeldkwaliteit niet goed genoeg is om individuele gezichten duidelijk weer te geven, maar individuen en voertuigen kunnen wel gevolgd worden rondom de stad.

Dit “Oog in de Lucht” systeem is een extra veiligheidsmaatregel die effectief moet optreden tegen terreur en andere gevaren.

Drone Simera

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie