Bespaar slim op de aanschaf van foto-apparatuur!

Christel de Wolff 1489 0
Geld besparen bij de aanschaf van noodzakelijke apparatuur? Dat wil iedereen! En, dat kan ook. Met deze slimme bespaartrucs!

Voor een koopgekke fotograaf is het heel lastig om niet alles aan te schaffen wat los en vast zit. Overal zie je andere fotografen met de mooiste spullen en op het internet kom je gewilde apparatuur tegen die je écht goed zou kunnen gebruiken. Natuurlijk kunnen we je ervan proberen te overtuigen dat je die nieuwe apparatuur helemaal niet nodig hebt. Het is namelijk JIJ die de foto mooi maakt, en je apparatuur is slechts een middel. Maar voor wie echt toe is aan iets nieuws of aan uitbreiding van hun foto-arsenaal, hebben we een aantal handige tips om de kosten in de hand te houden.

Koop tweedehands

Niet alle spullen hoeven perse splinternieuw uit de winkel te komen. Om wat geld te besparen kun je ook uitstekend eens op onderzoek uitgaan naar tweedehands apparatuur. Sommige fotografen zijn iets te enthousiast geweest en blijken de nieuwe gear weinig te gebruiken. Vervolgens zetten ze het te koop, vaak met een flinke korting. Maak daar gebruik van!

Koop niet het allernieuwste model

Fabrikanten blijven innoveren en er komen regelmatig nieuwe apparatuur op de markt. Een nieuw product heeft vaak de nieuwste technische snufjes en biedt meer mogelijkheden dan zijn voorganger. Maar vraag jezelf eens eerlijk af of je die nieuwste snufjes ook echt nodig hebt! Was die voorganger misschien niet al (meer dan) goed genoeg voor wat jij van je apparatuur vraagt? Door eerlijk om te gaan met jouw wensen kun je een hoop geld besparen. De prijs van het voorgaande model wil namelijk nog wel eens flink dalen op het moment dat de opvolger op de markt komt.

Knutsel zelf je accessoires in elkaar

Misschien moet je niet meteen zelf een camera of objectief in elkaar willen knutselen, maar een softbox of studioachtergrond is zo gemaakt! Kijk eens op Youtube of Pinterest en laat je inspireren door wat allemaal mogelijk is. Haal wat plakband, stof of kerstverlichting en voor je het weet heb je voor een prikkie een professionele studiosetup in elkaar geknutseld!

Hou de beste aanbiedingen in de gaten

Ben je, ondanks onze tips, toch overtuigd dat je die ene nieuwe camera of dat ene nieuwe objectief echt nodig hebt? Dan weerhouden wij er je natuurlijk niet van om tot aankoop over te gaan. Wel geven we je graag nog mee dat je niet je aankoop moet gaan doen bij het eerste de beste zoekresultaat dat je tegenkomt. Ga slim te werk en onderzoek of er niet toevallig een leuke deal is waar je van kunt profiteren. Check bijvoorbeeld in één oogopslag of je kunt profiteren van een MediaMarkt kortingscode. Van gratis verzending tot tientallen procenten korting. Wie weet vind je een aanbieding die bij jouw aankoop past. Wacht in dat geval niet te lang met de aanschaf, want de meeste bespaardeals zijn maar heel beperkt geldig!

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel