Het verhaal achter de foto's

Ben Horne – Grootbeeldfotografie in Death Valley

Redactie DIGIFO... 1243 0
Death Valley is een groot dal in de Verenigde Staten dat bekend staat om zijn woestijnen, zoutvlaktes en rotsformaties en is de plek waar de hoogste temperatuur op aarde ooit is gemeten, 53,9 graden Celcius. Ondanks de bizarre temperaturen die hier kunnen voorkomen is deze vallei zeer geliefd onder fotografe. In deze video laat Ben Horn zien waarom.

Ben Honre is geen vreemde in Death Valley. Hij woont, zoals hij het zelf zegt, om de hoek van dit dal ( slechts 6.5 uur rijden). Eerder dit jaar bezocht hij deze vallei met een beeld voor ogen, maar door de harde wind viel dat plan in het water. Onlangs is hij teruggegaan om zijn foto's opnieuw te maken en hiervan maakte hij deze video.

 

Lees ook: Lieven Geuns: Verhalen van de zoutvlakte

Ben Horne

Ben Horne is een Amerikaanse fotograaf die zich vooral bezighoud met analoge grootbeeldfotografie. Horne kan heel erg genieten van de beperkingen die bij grootbeeldfotografie komen kijken en waardeert het vakmanschap dat erbij komt kijken. Hij gaat graag alleen op pad en sinds 2009 maakt hij video's tijdens zijn excursies om het verhaal achter de foto's te kunnen vertellen.

Kijk voor meer informatie over Ben Horne op zijn website.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie