Aantal mensen dat ermee te maken krijgt uitermate klein

Belangrijke upgrade Peak Design Anchors

Redactie DIGIFOTO Pro 1537
Peak Design vraagt aandacht voor een belangrijke upgrade inzake Peak Design Anchors.

De Peak Design Anchors, V3 genaamd, die vorig jaar in productie gingen, waren voorzien van een dunner koord, zodat gebruikers de Anchors makkelijker tussen een statiefplaat en de onderkant van hun camera konden plaatsen en deze Anchors door de camerabody ‘oogjes’ van bijna alle camera’s konden worden bevestigd zonder eerst een ‘tussenring’ te gebruiken. Dit was goed bedoeld en in vele opzichten ook goed getest. Peak Design heeft zich echter niet gerealiseerd, dat de gladheid van deze camera ‘oogjes’ per camera sterk varieert, zowel tussen de verschillende als binnen de diverse cameramerken. Dit heeft in sommige gevallen geleid tot een versnelde slijtage van het Peak Design ankerkoordje. Peak Design neemt hiervoor de volledige verantwoordelijkheid.

Professionele reactie van een professioneel merk

Peak Design heeft, sinds augustus 2017, tot nu toe slechts 7 gevallen gezien van deze versnelde slijtage als direct gevolg van bovenstaande. Desalniettemin is het Peak Design er aan gelegen om hun trouwe schare fans op voorhand 100% te kunnen garanderen dat haar producten veilig te gebruiken zijn. Om toch enige context te geven: er zijn ongeveer 1 miljoen van deze Peak Design Anchors in omloop, door ongeveer 120.000 unieke gebruikers.
Hoewel het aantal mensen dat ermee te maken krijgt uitermate klein is, vindt Peak Design dat dit onaanvaardbaar is volgens de normen die zij zichzelf als productontwerpers hebben gesteld. Peak Design gaat daarom terug naar dikkere ankerkoorden (dezelfde als gebruikt in versie V2), maar ze behouden wel de nieuwe ‘schuine’ anker (het ronde uiteinde van de Anchors), want deze werkt tot volle tevredenheid en zorgt voor een gemakkelijkere bevestiging.

Hoe gaat Peak Design om met gebruikers die nu V3 Anchors hebben?

Om een nog beter inzicht te krijgen en een professionele klantenservice te kunnen garanderen, onderneemt Peak Design de volgende stappen:

- Vandaag stuurt Peak Design een online ‘Anchor update enquete’ naar al haar directe klanten die sinds augustus 2017 een Peak Design ‘Strap’ of ‘Anchor’ product hebben gekocht.

- Via deze enquête kunnen klanten aangeven dat ze graag een zogenaamde "upgrade kit" met vier V4 Anchors willen ontvangen. Deze “upgrade kit” wordt daarna door Peak Design rechtstreeks naar de klant gestuurd. Daarnaast gaat er een specifieke ‘Anchor update landingspagina’ live op de website van Peak Design.  

- Daarnaast heeft Peak Design een duidelijke instructievideo beschikbaar gesteld. Ook volgt er een ‘help’ artikel.

Heb je nog specifieke vragen, wend je dan tot de bovenstaande bronnen en/of het volgende e-mailadres: info@peakdesign.com.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie