Bekendmaking World Press Photo of the Year

Bekendmaking World Press Photo of the Year 2018

Jasper Bol 682 0
Op donderdagavond 12 april maken Prins Constantijn en Burhan Ozbilici – de winnaar van vorig jaar – in Nieuwsuur de winnaar van de World Press Photo of the Year 2018 bekend.

De prijsuitreiking vindt plaats in de Zuiveringshal van de Westergasfabriek in Amsterdam. Twan Huys spreekt direct na de bekendmaking live vanuit de studio in Hilversum met de winnaar.

Prestigieus

De World Press Photo is de meest prestigieuze fotowedstrijd ter wereld, en wordt dit jaar voor de 61ste keer georganiseerd. De jury selecteerde dit jaar 42 fotografen in acht verschillende categorieën. Hieruit selecteerde de jury de zes genomineerden voor de belangrijkste categorie: The World Press Photo of the Year. Met deze prijs eert de jury een fotograaf die in het afgelopen jaar een gebeurtenis of probleem heeft kunnen vastleggen van groot journalistiek belang.

Genomineerden

De genomineerde fotografen van 2018 zijn: Patrick Brown, Adam Ferguson, Toby Melville, Ivor Prickett and Ronaldo Schemidt. De winnaar ontvangt 10.000 euro en camera-apparatuur.

Meer informatie 

Kijk voor de foto’s van de genomineerden op de website van World Press Photo, ook voor meer informatie over de bekendmaking.

Vanaf 14 april 2018 tot en met 22 juli 2018 is de expositie van de internationale persfotowedstrijd te zien in De Nieuwe Kerk in Amsterdam. Daar zijn ruim 160 persfoto’s van 42 fotografen uit 22 landen te bekijken. Kijk voor tickets op de website van De Nieuwe Kerk.

 

 

 

afbeelding van Jasper Bol

Jasper Bol | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jasper