Behind the Scenes: de vallende hamburger van Steve Giralt

Behind the Scenes: de vallende hamburger van Steve Giralt

Redactie DIGIFO... 1669 0
Vrijwel iedereen heeft wel eens de foto's en beelden gezien van een hamburger die langzaam naar beneden valt, waarbij alle ingrediënten goed en smakelijk in beeld komen. Hoewel dit meestal computer gegenereerde beelden zijn, maakt Steve Giralt dit zonder dat er een computer aan te pas komt. En hij laat je zien hoe.

Om deze beelden te maken heeft Giralt een speciale machine gebouwd, die niet alleen alle ingrediënten van de hamburger op elkaar laat vallen, maar ook een klodder ketchup en mosterd op de hamburger schiet. De machine die hij voor deze, en toekomstige, shoots heeft gebouwd is de 'Precision Arduino Timing Relay Imaging Controller, oftewel P.A.T.R.I.C.

P.A.T.R.I.C. maakt het mogelijk om bewegingen op de milliseconde nauwkeurig te controleren om zo de precieze beweging te krijgen te Giralt voor ogen heeft. Verder heeft Giralt een robot gebruikt om de camera te controleren. Met deze robot is het mogelijk om heel precies, hele snelle bewegingen te maken die keer op keer hetzelfde zijn.

Lees ook: Behind the scenes: Impact

 

Steve Giralt

Steve Giralt noemt zichzelf een visuele ingenieur die zijn passie van wetenschap, technologie en fotografie samenvoegt om de mooiste beelden te krijgen. Om zijn idee van de vallende hamburger te verwezenlijken bouwde hij P.A.T.R.I.C. in ongeveer een maand tijd.

Voor meer informatie over Steve Giralt kun je kijken op zijn website.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie