B-grip UNO & EVO

B-grip UNO en EVO – Veilig vervoer voor je camera

Redactie DIGIFO... 5982 0
Als je met je camera op pad bent, wil je je geen zorgen maken of je apparatuur wel veilig is. Daarnaast is het erg fijn als je snel bij je camera kunt om niet net dat ene moment te missen. De b-grip UNO en EVO helpen je hierbij. Ze bieden je een veilige plek voor je camera, binnen handbereik.

Advertorial

De producten van b-grip zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en zijn bedoeld voor alle typen camera's, van compactcamera tot spiegelreflex.

B-grip UNO

Met de b-grip UNO bevestig je je camera aan je broekriem, rugzak of schoudertas. Het draagsysteem bestaat uit een holster en een quick release plate (qrp). Het holster klem je aan je tas of riem en de quick release plate schroef je in de statiefaansluiting van de camera. Klik de camera in de b-grip UNO en je bent klaar om te gaan.

De qrp van de b-grip UNO komt overeen met de qrp's van Arca Swiss. Je camera kan dus ook meteen bevestigd worden aan een statief dat gebruik maakt van Arca Swiss qrp's. De b-grip UNO is met name geschikt voor systeem- en compactcamera's.

B-grip EVO

Heb je een spiegelreflexcamera met een flink objectief? Dan biedt de b-grip EVO-serie uitkomst. Deze sterke serie is speciaal ontwikkeld voor gebruik met grotere camera's. De b-grip EVO is een alternatief voor je camerariem en kan om de heup worden gedragen als een normale riem. De camera zit veilig vast op de basisplaat en is makkelijk los te klikken om snel foto's te kunnen maken.

B-Glider EVO

Wil je je camera liever over je schouder hangen, dan kan dat met de b-glider EVO. Deze is voorzien van een extra brede en zachte band om de camera schuin over de borst te dragen, eventueel kun je de b-glider aan je rugtas bevestigen. Het product dankt zijn naam aan het feit dat de camera omhoog en omlaag kan 'glijden' langs de band. Zo kun je dus ook snel de camera naar je gezicht brengen, zonder dat het nodig is om de qrp te ontkoppelen.

Extra uitbreidingen

Voor nog meer variatie kun je gebruik maken van de EVO travelkit, handstrap en statiefadapter. Met de travelkit bevestig je je camera aan de schouderband van je rugzak. Zo is je camera veilig bij je en kun je makkelijk objecten ontwijken. Dit is bijvoorbeeld handig als je een grote telelens op je spiegelreflex gemonteerd hebt. Met zo'n gevaarte wil je niet tegen een tafel lopen.

De EVO handstrap gebruik je als je een keer zonder schouderriem de deur uit gaat. Bevestig de handstrap aan je camera en je hebt een comfortabele band die stevig om je hand zit. Bovendien is de EVO handstrap compatibel met de andere producten uit de EVO-serie. Je kunt hem dus laten zitten als je je camera in je EVO basisplaat wilt vastzetten.

Gebruik je een statief? Met de b-grip EVO TA-statiefadapter kun je ieder statief voorzien van de b-grip EVO-aansluiting. Het is dan niet nodig om een andere qrp onder je camera te schroeven.

Prijs

De b-grip UNO is verkrijgbaar voor een adviesprijs van 49,95 euro. Tot 1 april geldt een introductieprijs van 45 euro. De B-Glider heeft een adviesprijs van 39,45 euro.

Kijk op de website voor meer informatie en verkooppunten: www.bgrip-nl.com.

Technische specificaties b-grip EVO

Materiaal: Durethan, een hoogwaardig technisch plastic rubber compound gevuld met glasvezel en glazen microbolletjes.

  • Lengte 19,5 cm
  • Breedte 8,5 cm
  • Hoogte 3,5 cm
  • Gewicht 135 gr
  • Belastingtest: meer dan 32 kg*

*Specificatie verkregen door laboratorium testen. CPtech garandeert het gebruik van de b-grip EVO volgens de gebruikershandleiding en voor belastingen van maximaal 8 kg.

Technische specificaties b-grip UNO

Materiaal: Durethan, een hoogwaardig technisch plastic rubber compound gevuld met glasvezel en glazen microbolletjes.

  • Lengte 11,5 cm
  • Breedte 9,5 cm
  • Hoogte 2,5 cm
  • Gewicht 135 gr
  • Belastingtest: meer dan 100 kg*

*Specificatie verkregen door laboratorium testen. CPtech garandeert het gebruik van de b-grip UNO volgens de gebruikershandleiding en voor belastingen van maximaal 5 kg.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie