Astrofotografie maar dan anders

Sterre Hartjes 880 0
Deze fotograaf legt de sterrenhemel net even anders vast door middel van miniatuurhuisjes.

De rust van astrofotografie

Fotograaf Samy Al Olabi hield als kind al van astrologie. Samen met zijn passie voor fotografie, kamperen en reizen heeft hij zijn liefde gevonden, astrofotografie.  Door deze liefde vindt de fotograaf het avontuur en het lange reizen het allemaal waard. Het moment dat hij aankomt op locatie, de motor van zijn auto uitzet en de koplampen uit laat gaan is adembenemend. De sterrenlucht die zich dan boven hem bevindt heeft iets magisch, volgens Al Olabi. Een manier om tot rust te komen is het zeker. De stilte en rust gepaard met het feit dat er op de meeste plekken midden in de natuur geen internetverbinding te vinden is geeft de fotograaf een kick.

Natuur in Dubai

De fotograaf uit Dubai heeft alle landschappen dit hij wil tot beschikking voor astrofotografie: bergen, woestijnen, meren, bossen, wegen en nog veel meer. Toch had hij hier niet genoeg aan. Hij voelde toch een limiet aan zijn werk omdat Dubai, naast zijn prachtige natuur, ook veel bebouwde delen kent. Het centrum van Dubai geeft veel onnatuurlijk licht door alle gebouwen die daar staan. Hij ging opzoek naar iets anders.

Miniatuurhuisjes

Samy Al Olabi zocht miniatuurhuisjes, bouwde ze zelf of liet iemand anders de huisjes maken voor hem. Het koste hem wat moeite met het vinden van de goede hoek, hoeveel afstand hij moest nemen van het miniatuurobject, waar hij zijn focus op moest leggen en zijn camera instellingen. Met als einddoel, het perfecte perspectief waardoor het miniatuurhuisje een woonbare grote krijgt. Als dit perspectief niet klopt lijkt het gewoon op een klein huisje midden in de woestijn.

Unieke astrofotografie resultaten

Al Olabi schiet verschillende foto's en bewerkt deze over elkaar heen. Hij maakt een foto van het huisje in het juiste perspectief en maakt een losse foto voor de sterrenlucht. Het miniatuurhuisje in combinatie met de lucht zorgt voor zijn eigen unieke vorm van astrofotografie. Bekijk meer van het resultaat via zijn website en instagram