Nog betere iPhone-foto's?

Apple koopt AI-foto-analyse-bedrijf – de toekomst voor iPhone-foto's?

Redactie DIGIFO... 574 0
Als we de geruchten mogen geloven heeft Apple de start-up Regaind overgenomen. Deze start-up is ontwikkeld om foto's te analyseren en zo een indruk te geven over hoe goed de foto's zijn. Deze technologie kan, in combinatie met de 'Machine Learning'-mogelijkheden van de nieuwe iPhone, veelbelovende resultaten opleveren.

De technologie van Regaind kan een foto analyseren en hier een 'mening'  over vormen door te kijken naar elementen als de gebruikte kleuren, de compositie de belichting en de achtergrond. Het is nog niet duidelijk wat Apple precies met de technologie gaat doen, maar ze zouden bijvoorbeeld de automatische stand 'slimmer' kunnen maken, de automatische nabewerking verbeteren of verschillende foto's samenvoegen om mooiere beelden te creëren.

Regained

Screenshot van de website van Regaind

Lees ook: iPhone 8 vs RED-camera van $30.000

iPhone-foto's

Weinig mensen zullen nog ontkennen dat iPhones prachtige foto's kunnen leveren. En dat is ook niet zo gek: Apple investeert veel geld in het ontwikkelen van de camera's en software en de foto's die er tegenwoordig uitkomen zijn behoorlijk indrukwekkend.

Kijk voor meer informatie op de website van Apple en op de website van Regaind.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie