Een nieuwe kijk op Spanje

Another World van Txema Ortiz – timelapse in infrarood

Redactie DIGIFO... 1730 0
We plaatsen regelmatig mooie timelapsevideo's op onze website waar de mooiste plekken van de wereld op een bijzondere manier getoond worden. Deze timelapsevideo van Txema Ortiz is een hele bijzondere: hij bestaat volledig uit infraroodbeelden.

Om de video te maken heeft Ortiz in de maand december van  vorig jaar talloze infraroodfoto's gemaakt met een omgebouwde camera, waarvan er 6.000 zijn geselecteerd. Het resultaat is een bijzondere video met een buitenaards gevoel.

Lees ook: Landschapsfotografie in infrarood
Lees ook: Mustsee: Las Vegas in infrarood

 

Txema Ortiz

Txema Ortiz is een Spaanse fotograaf die regelmatig mooie timelapsevideo's produceert, maar dit keer een unieke video wilde maken. Hij bouwde zijn camera om zodat deze gevoelig werd voor lichtstraten tussen de 700 en 1200 nanometer en bezocht in de laatste maand van het vorige jaar het Navarre gebied in Spanje.

Infraroodfotografie

Infraroodfotografie richt zich op het vastleggen van de wereld om ons heen op een manier zoals wij die niet kunnen zien. Het menselijk oog is gevoelig voor lichtstralen tussen de (ongeveer) 400 en 700 nanometer. Door zijn camera om te bouwen werd de camera van Ortiz gevoelig voor lichtstralen tussen de 700 en 1200 nanometer, waardoor deze een andere kijk op de wereld geeft.

Kijk voor meer werk van Txema Ortiz op zijn Vimeo-pagina.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie