Zes gloednieuwe profielen voor onbewerkte foto's

Adobe voert 'enorme update' door

Remco Stunnenberg 1391 0
Adobe heeft vandaag een ‘enorme update’ aangekondigd voor zijn functie Camera Profiles. Deze functie heet vanaf nu simpelweg Profielen. De wijze waarop deze worden geopend is opnieuw ontworpen.

In Lightroom Classic en Adobe Camera Raw zijn profielen verplaatst van het paneel Camerakalibratie naar het basispaneel. De functie is ook toegevoegd aan Lightroom CC boven aan het bewerkingspaneel.

Gloednieuwe profielen

De update van vandaag brengt zes gloednieuwe profielen voor onbewerkte foto's. Naast het ‘beproefde’ standaardprofiel van Adobe Standard, het enige onbewerkte profiel dat tot nu toe beschikbaar was, zijn er nu Adobe Color, Adobe Monochrome, Adobe Portrait, Adobe Landscape, Adobe Neutral en Adobe Vivid. De nieuwe profielen zorgen voor een standaard uiterlijk, ongeacht de camera waarmee de foto is gemaakt. ‘Dit kan ongelooflijk handig zijn bij het upgraden van de ene camera naar de andere. Je hoeft geen tijd te besteden aan het uitzoeken hoe je je nieuwe foto's aan je persoonlijke stijl kunt aanpassen of als je meerdere camera's gebruikt voor dezelfde shoot’, aldus Adobe.

Aanzienlijke verbetering

Adobe Standard is niet langer het standaardprofiel dat wordt gebruikt om onbewerkte foto's weer te geven. Dat is vanaf nu Adobe Color. Adobe Color is ontworpen om het uiterlijk en de weergave van warme tonen aanzienlijk te verbeteren, de overgangen tussen bepaalde kleurbereiken te verbeteren en het startcontrast van uw foto's enigszins te verhogen, verklaard Adobe deze update.

Fotofilters

Naast de nieuwe onbewerkte profielen is er ook een reeks nieuwe creatieve profielen in vier groepen ingedeeld: artistiek, zwart-wit, modern en vintage. Dit zijn fotofilters die gemakkelijk kunnen worden toegepast op elke foto.

In de praktijk

In bijgevoegde video’s zie je hoe de updates in de praktijk uitpakken.

 

 

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco