Ipad krijgt voorrang

Adobe brengt nieuwe Select Subject functie eerst op iPad uit

Siem van Woerkom 350 0
Adobe's nieuwste Photoshop functie; Select Subject (een snellere AI versie van de lasso tool) verschijnt onverwachts eerder voor de iPad versie dan op de PC en Mac.

Adobe richt zit op mobiel

Vorige maand werd Photoshop voor iPad uitbracht door Adobe, en de reacties waren.. behoorlijk negatief. Gebruikers klaagden onder andere over het gebrek aan functies van de mobiele app in vergelijking met de desktopversie, en in reactie daarop kondigde Adobe aan dat het nieuwe functies zou uitrollen om de mogelijkheden van de software te verbeteren. Vandaag is het bedrijf met dat proces begonnen door de iPad app bij te werken om de functie Select Subject in te schakelen.

Met Select Subject kunnen gebruikers snel een onderwerp op de achtergrond selecteren met behulp van AI. Meestal kan je een selectie maken met slechts één tik, zelfs als de focus van de afbeelding een complexe omtrek heeft, bijvoorbeeld een model met in de achtergrond een struik of bos. Eenmaal geselecteerd, kun je filters of effecten toepassen op het focusgebied of de achtergrond.

Even goed als de desktopversie

Adobe belooft dat de mobiele functie de desktopversie van de software zal weerspiegelen. Ook geef het bedrijf aan dat de nieuwe functie met 'desktop snelheid' zal verlopen. De app zal strakke lijnen rond het onderwerp produceren en snel werken, zelfs met de beperkte hardware van de iPad. De tool maakt gebruik van machine learning-algoritmen en is getraind met behulp van veel verschillende afbeeldingen van objecten en scènes, hoewel het bedrijf nog steeds de manier optimaliseert voor moeilijke onderwerpen zoals haar of bont (iets dat altijd lastig blijft met het maken van selecties, zelfs met de hand. Naast Select Subject wordt Photoshop voor iPad ook bijgewerkt met snellere upload en download-snelheden van documenten vanuit de cloud en zijn er meerdere nieuwe tweaks toegepast voor de gebruikersinterface. De app kan vanaf nu worden gedownload via de app-store.

 

 

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem