Outside The Box Shoot

DIGIFOTO geeft je dit weekend een uniek kijkje achter de schermen van erotiek fotografen

Redactie 3831 0
Erotiekfotografen Gert Jan van Noorden en Dennis Claes liggen qua stijl lijnrecht tegenover elkaar, maar delen dezelfde passie en slaan daarom de handen ineen in shooting-event Outside The Box. Zo'n unieke samenwerking kunnen we niet aan ons voorbij laten gaan en daarom zijn wij dit weekend live aanwezig op het bijzondere evenement!

Een uniek kijkje achter de schermen van erotiek fotografen

Voor veel fotografen is erotiekfotografie een genre wat ver weg staat. Het is niet iets waar je zomaar inrolt. Kennis van zaken, integriteit en vertrouwen krijgen van modellen is het belangrijkste. Heb jij je altijd al afgevraagd wat er allemaal komt kijken bij een erotiekshoot en hoe deze bijzondere foto's eigenlijk tot stand komen? Als platform voor en door fotografen ziet DIGIFOTO het als een taak om zoveel mogelijk van de wonderlijke fotografiewereld te tonen. Een unieke kans als deze laten we dan ook niet voorbij gaan. Tijdens het shootingweekend van Gert Jan en Dennis zullen wij dan ook aanwezig zijn om 'live' verslag te doen van alle facetten. Een uniek kijkje achter de schermen dus!

Volg de shoot semi-live

Tijdens het evenement zullen wij aanwezig zijn om 'live' verslag te doen via onze social media kanalen en website. Zet in ieder geval dit Facebook album alvast onder je favorieten. Dan ben je meteen op de hoogte van de allereerste updates ter plaatse en is het net alsof jij er ook gezellig bij bent! 

Tevens zullen we je op de hoogte houden via onze Instagramstories en natuurlijk via onze website

Outside The Box

Het onderwerp van het shooting event in Kortenberg is natuurlijk erotiek, maar het moge duidelijk zijn dat dat een enorm breed onderwerp is.  Het gaat om erotiek in iedere denkbare vorm, zonder dat het goedkoop, plat of ordinair wordt. Natuurlijk zoeken de fotografen wel eens een grens op, mag er wel eens wat provocerends gemaakt worden, iets humoristisch of shockerend, maar alles in goed en duidelijk overleg met de modellen. 

Voor deze shoot hebben Gert Jan en Dennis meerdere settings voorbereid, zowel op binnen- als buitenlocaties. De buitenshoot vindt plaats op een geheel afgeschermde binnenplaats.  Er kan onbeperkt geëxperimenteerd worden met onder andere water, verf, yoghurt en een rookmachine. Licht en decor worden door de fotografen zelf gebouwd. Binnen zullen verschillende settings worden gecreëerd, de locatie beschikt onder andere over een badkamer met ligbad, grote keuken en mooie slaapkamer met hemelbed. Kortom, genoeg uitdagende locaties voor erotische fotografie. 

Lees ook: De mooiste naaktfotografie in de gallery

Over Gert Jan van Noorden

Gert Jan van Noorden wordt inmiddels erkend als één van de meest bekende erotische fotografen van Nederland. In deze tak van sport ontwikkelde hij zich meer en meer als eigenzinnige stylist die met de wetten van het genre speelt en visuele en fysieke grenzen opzoekt. Zijn beelden prikkelen of provoceren omdat ze expliciet maar niet eenduidig zijn. Zijn zinnenprikkelende fotografische kunstwerken zijn doorgaans gemaakt in edgy zwart-wit met een hoog contrast en een grafische stijl die ongetwijfeld beïnvloed is door de urban beeldcultuur van de jaren tachtig.Foto door Gert Jan van Noorden

Onlangs gingen wij uitgebreid in gesprek met Gert Jan, lees zijn verhaal en bekijk zijn intrigrerende foto's in DIGIFOTO Pro 1.2020.

Over Dennis Claes

Met 24 jaar ervaring in Beauty en Art Nude, is Dennis Claes zich de laatste 5 jaar meer en meer gaan inwerken in erotische fotografie.  Met de komst van platformen als OnlyFans kreeg hij meer en meer vraag naar erotische fotografie.  Naast het opzetten van zijn eigen erotische paysite, heeft hij een kleine online community opgericht om OnlyFans modellen met elkaar in contact te brengen en verder te helpen. Zijn werk kenmerkt zich normaal door een sterke nadruk op techniek.  Echter, voor zijn erotisch werk, ligt er een sterkere focus op emotie en storytelling.  Zijn beelden zijn zacht, met een focus op vrouwelijkheid en sensualiteit.

In aankomend DIGIFOTO magazine gaan we uitgebreid met Dennis in gesprek over zijn werk en werkwijze.
Foto door Dennis Claes, modellen: Floortje Flower en Natalia Florenta

Virtual Reality

Dennis Claes houdt zich tevens bezig met virtual reality fotografie. Dit doet hij met een speciale camera. De foto’s kan je alleen bekijken met een VR-headset. Als kijker sta je als het ware in de foto en kun je om je heen kijken in 3D. 

Foto door Gert Jan van Noorden
Foto door Dennis Claes,  modellen Ligatio en Lizanne

Lees ook: 3 naakt- en boudoirfotografie tips

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie