Backpackers vinden Duitse SLR uit jaren ‘60

Backpackers vinden Duitse SLR uit jaren ‘60

Senta Bemelman 1804 0
Twee Amerikaanse backpackers hebben tijdens het wandelen in natuurpark Columbia Gorge (Oregon) de Exakta VX IIa gevonden. Het toestel werd tussen 1957 en 1963 gefabriceerd en heeft waarschijnlijk een lange tijd in het park rondgezworven.

De body en de lens van de Exakta VX Ila waren flink aangetast door corrosie. Dit wijst erop dat de camera waarschijnlijk al langere tijd in het park heeft gelegen. De backpackers denken zelf dat de eigenaar de Exakta vanaf het wandelpad, dat zich op een hoge rots bevindt, heeft laten vallen. Het landschap buiten de wandelpaden is volgens hen moeilijk begaanbaar.

De camera werd door Ethan Field en Ron Campbell naast de rivier gevonden. Hoewel het toestel voor het grootste gedeelte de zwerftocht heeft overleefd, is de film zodanig beschadigd dat de foto’s die gemaakt zijn met het toestel, voor altijd een mysterie zullen blijven.

ExaktaVX Ila

De Exakta VX Ila is speicaal voor de Amerikaanse markt geproduceerd in de camerafabriek in Dresden. Op de gevonden Exakta zit een Exaktar 50mm f/2.0 objectief. In Retro Friday kon je ook al lezen over de Kine Exakta, de eerste kleinbeeld spiegelreflex ter wereld.

Foto's © Instagram 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta