5x fotoapparatuur financieren zonder lang te sparen

Redactie 524 0
Apparatuur is duur, helemaal als je echt kwaliteit wilt. Je wilt dat de foto’s die je maakt zo perfect mogelijk zijn. Uiteraard kun je programma’s gebruiken om de foto’s te optimaliseren en naar wens te maken, maar ook zulke software kost vaak geld. Je kunt sparen tot je een ons weegt, maar soms gaat het gewoon niet zo snel. Je kunt dat spaarproces flink versnellen en je kunt slim kiezen. In dit artikel geven we je tips om de apparatuur of software die je wilt sneller aan te kunnen schaffen.

Doe mee aan wedstrijden

Wie meedoet aan fotowedstrijden, maakt kans om de eerste plaats te bemachtigen. Naast eventueel wat naamsbekendheid en daarmee meer kansen en opdrachten, kan dit je vaak ook prijzengeld en te winnen apparatuur opleveren. Al kun je vaak ook reizen winnen. Voordeel: op locatie kun je prachtige foto’s maken. Spreid je kansen en doe mee aan meerdere wedstrijden, máár stort je niet als een kip zonder kop op alle opdrachten. Verkies kwaliteit boven kwantiteit, zo maak je meer kans. Wees realistisch en richt je op de wedstrijden die je echt aanspreken. Fotografeer je uit je hart, dan boek je veel beter resultaat. En ook heel belangrijk: je bent daarna waarschijnlijk echt trots op je werk.

Bespaar op vaste lasten

Ook al klinkt besparen op de vaste lasten heel simpel, voor velen lijkt het een hele opgave. Met de juiste instelling en aanpak hoeft dat zeker niet zo te zijn. Ja, wil je besparen op de uitgaven aan boodschappen dan moet je je routine en vaste producten veranderen. Maar er zijn tal van andere vaste lasten om je op te richten. Zet voor jezelf eens op een rijtje welke verzekeringen je hebt, hoeveel premie je hiervoor betaalt en kijk naar je energiecontract en telecomabonnement. Check ook hoeveel andere abonnementen je hebt en of je goede doelen steunt die je kunt opzeggen. Het geld dat van jouw rekening wordt overgeschreven naar dergelijke instanties kan in totaal een behoorlijk bedrag zijn. Ga eens telecomabonnementen, verzekeringen en energie vergelijken om te zien of je andere varianten kunt vinden tegen een lager tarief. Het zal je verbazen hoeveel je hierdoor per maand  kunt gaan besparen. Zet het geld dat je maandelijks overhoudt - en waarvoor je dus eigenlijk niets extra’s hoeft te doen - op een aparte rekening. Zo gaat het sparen opeens een stuk sneller.

Verkoop apparatuur die je niet meer gebruikt

Veel mensen hebben er een handje van om te alles te bewaren. Grote kans dat je sommige spullen nooit meer gebruikt. Kijk eens rond in huis en som op hoeveel ongebruikte fotografiespullen, of andere waardevolle spullen, je hebt liggen. Bepaal de waarde en verkoop je ongebruikte gear. Op die manier kun je iets nieuws kopen waar je wel wat mee doet. En je maakt iemand anders blij met iets wat bij jou alleen maar lag te verstoffen omdat je het ‘misschien ooit nog gaat gebruiken’. Tenzij iets emotionele waarde heeft, dan is het een ander verhaal. Wees hier heel realistisch over.

Ga zelf voor goede tweedehands opties

Er is niks mis met tweedehands spullen. Echte kwaliteit gaat niet snel verloren. Weet wel zeker dat je geen kat in de zak koopt. Zoek via een online advertentiewebsite als Marktplaats naar pareltjes. Je kunt ook in tweedehands winkels kijken of in speciale fotografiewinkels. Bestel je zulke tweedehands apparatuur online, ga dan altijd langs om het op te halen. Bekijk de apparatuur en controleer de camera, bijvoorbeeld, eerst. Kijk naar het objectief en de rest van de camera. Je hebt niet altijd garantie, tenzij je bepaalde afspraken met de verkoper maakt of de spullen in de tweedehands winkel koopt. Zorg er dus voor dat je geen kat in de zak koopt,want nieuw of tweedehands: waarschijnlijk betaal als je alsnog flink wat voor de spullen.

Zoek naar cashbacks en aanbiedingen

Ben je op zoek naar specifieke gear of heb je geen specifieke voorkeur? Kijk, vooral in dat laatste geval, dan eens naar het overzicht van cashback-acties. Kies je voor zulke acties, dan kun je honderden tot zelfs duizenden euro’s besparen en terugkrijgen. Lees wel altijd goed wat de voorwaarden zijn. Wees wel eerlijk tegen jezelf. Kies bepaalde gear niet alleen omdat het goedkoper is, terwijl je eigenlijk liever een ander toestel kiest. Spaar dan nog even door. Lees bij acties ook altijd goed de voorwaarden door en de reviews van bepaalde producten die je daarmee aanschaft.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie