The battle: 35mm versus 50mm

35mm vs. 50mm: welke is het beste voor reisfotografie?

Eefke Burg 309 0
Portret- en bruiloftsfotograaf Julia Trotti houdt van primelenzen. Ze houdt er zelfs zoveel van, dat ze alleen nog maar primes meeneemt als ze op reis gaat. Toen ze dan ook recentelijk naar Gdansk, Poland ging, wilde ze bekijken wat het ultieme reisobjectief was: de 50mm of toch de 35mm

35mm vs. 50 mm: wat is beter?

In een eerder video van een jaar geleden, gaf ze vijf redenen waarom ze dacht dat een 35mm lens ‘perfect was voor reisfotografie.’ Is ze dan toch van gedachten veranderd en wil ze liever haar ‘nifty fifty?’

 

 

35mm vs. 50mm: de voor en nadelen

In onze eigen ervaring kan je met de 50mm lens een heel eind uit de voeten: vaak worden personen slanker weergegeven dan met een 35mm. Een 35mm kan echter handig zijn als je wat meer van je omgeving wil weergeven.. Maar is het bij het fotograferen van een bord eten niet juist fijn als het eten wat groter wordt weergegeven? Bij de 50mm zit je automatisch dichter op je onderwerp waardoor je een intiemer portret kan schieten dan met de 35mm.

Vergelijk het zelf in onderstaande video

In onderstaande video vergelijkt Trotti haar Canon 35mm f/1.4 en de Canon 50 mm f/1.2 om te kijken hoe ze het doen met betrekking tot straat portretten, food photography, landschappen en close-up portretten. Dit doet ze in Polen. Bekijk de vergelijkende video hieronder.

 

 

afbeelding van Eefke Burg

Eefke Burg | Redacteur

Als all-round content creator is Eefke gespecialiseerd in het maken van video-content en weet als geen ander een visueel verhaal te creëren. Zij is gepassioneerd en ondernemend. In haar eigen werk valt zij op door de grens op te zoeken tussen fantasie en realiteit. 

Bekijk alle artikelen van Eefke