Bouw je eigen fotografiemerk

3 korte tips om je eigen fotografie merk op te bouwen

Renzo Gerritsen 1274 0
Als je van je fotografie een merk wilt maken, dan is er wel wat meer voor nodig dan alleen de nodige mooie plaatjes. In dit artikel lees je tips over hoe je je eigen merk kunt opbouwen.

Fotograaf Von Wong weet als geen ander hoe hij zichzelf en zijn werk als merk neer moet zetten. Dit doet hij onder andere door zich te onderscheiden van andere fotografen. Von Wong geeft jou nu 3 waardevolle tips en bekijk aan het eind een video van de algehele discussie.

# 1. Laat zien wat je wilt laten zien

De eerste belangrijke tip gaat over je portfolio. Je moet in je portfolio werk laten zien wat je wilt laten zien, waar je opdrachten in wilt krijgen. Bijvoorbeeld, als je portretfotograaf wilt worden, dan heeft het geen zin om foto's die niet portretgerelateerd zijn te laten zien. "Niemand gaat je aannemen om iets te doen wat je nog nooit eerder hebt gezien", zegt Von Wong. 

# 2. Maak een project met een hoofdlijn in gedachten

Tip 2 is een verlenging van tip 1. Nadenken over de hoofdlijnen van je project is erg belangrijk als je als fotograaf opgemerkt wilt worden. "Als je wilt dat mensen praten over wat je doet, moeten ze dat op een heel beknopte manier kunnen doen. Het moet deelbaar zijn'', zegt Von Wong. Tegenwoordig plaatsen we alles snel op social media en lezen we ook alles snel, alles kort. Daarom is het belangrijk dat je met zo min mogelijk woorden duidelijk kunt maken waar je project over gaat.

# 3. Deel je leven in zoals je dat zelf wilt

Dit is vergelijkbaar met het maken van je portfolio. Hou je doelen in gedachten en doe er alles aan om die doelen te bereiken, maar alleen als je dicht bij jezlef blijft. "Probeer niet een social influencer te zijn als je niet op sociale media wilt zijn", zegt Von Wong. Er zijn altijd meerdere manieren om te bereiken wat je wil bereiken en om succesvol te zijn. 

"We creëren uiteindelijk voor een publiek. Je moet begrijpen hoe het publiek eruit ziet en er aandacht aan besteden. Je moet uitzoeken wat het enige in de wereld is dat je beter dan wie ook kunt doen." zegt Von Wong. 

Lees meer over fotograaf Von Wong via zijn website.

Lees ook: onderwaterfotografie met haaien - Benjamin von Wong's Shark Shepherd

afbeelding van Renzo Gerritsen

Renzo Gerritsen | Redacteur

Professioneel fotograaf en initiatiefnemer van Avondfotografie.nl

Bekijk alle artikelen van Renzo