3 interessante fotografie documentaires die je lekker thuis kunt kijken

Max Mostert 1781 0
In verband met de nieuwe maatregelen voor COVID-19 (beter bekend als het ‘coronavirus’) is de kans groot dat jij thuis zit, of in je vrije tijd niet meer naar buiten gaat/mag. Het is handig dat jij deze ‘vrije tijd’ ook goed gebruikt. Daarom geven wij je drie tips voor fotografie documentaires die jij vanuit je luie stoel kunt kijken.

Tales by Light

Tales by Light is een Australische fotografie documentaire te zien op Netflix en National Geographic. In deze drie seizoenen durende documentaire nemen fotografen je mee op hun reis over de wereld. Deze fotografen brengen een verhaal met hun fotoseries. Het eerste seizoen van Tales by Light werd in 2015 uitgezonden. In het jaar 2016 werden de seizoenen van Tales by Light ook op Netflix beschikbaar. Het derde en tevens laatste seizoen kwam uit op 26 augustus 2018. De drie seizoenen van Tales by Light zijn genoeg om je voorlopig bezig te houden en je wellicht nieuwe dingen te leren. 

Tales by Light trailer seizoen drie: 

Abstract: The Art of Design

De tweede fotografie documentaire op Netflix is ‘Abstract: The Art of Design’. In deze documentaire volg je het leven van meerdere vernieuwende ontwerpers. Je vraagt je nu misschien af, ‘wat heb ik aan een documentaire over ontwerpen?’. Ontwerpen is in alle vakgebieden hetzelfde. Of het nu gaat om auto’s, foto’s huizen of producten. Het proces is altijd hetzelfde en begint bij een idee en draait om ontwerp. 

In de documentaire vertellen de ontwerpers hun verhaal. Zij vertellen bijvoorbeeld waarom zij bepaalde keuzes maakten en wat hun doel was. Deze serie zou wel eens jouw creativiteit kunnen prikkelen en helpen aan een idee voor een prachtige foto. Dit zodat als COVID-19 eindelijk uit de wereld is je direct aan de gang kan. 

Abstract: The Art of Design heeft twee seizoen met in totaal 14 afleveringen van ongeveer 45 minuten per stuk. Het tweede seizoen is nog net geen half jaar uit. 

Abstract: The Art of Design trailer seizoen twee: 

Join a Wildlife Photographer on the hunt for the Perfect Shot

In deze 11 minuten durende documentaire wordt je meegenomen door de Belgische fotograaf Michel d'Oultremont. Hij vertelt zijn verhaal en hoe belangrijk geduld voor hem is. Zo wacht hij wel eens dagen voor dat het dier weer komt en hij de foto kunt schieten. Het eindresultaat is het dan voor hem allemaal waard. Deze korte documentaire komt uit 2017 en is opgenomen door National Geographic en beschikbaar op YouTube. 

Documentaire Join a Wildlife Photographer on the hunt for the Perfect Shot:

Vierkante ogen? Lees de DIGIFOTO Travel, terug van weggeweest

In deze, nieuwe, geüpdatete online Travel special van DIGIFOTO nemen we je mee op reis door middel van prachtige foto’s en inspirerende interviews. Laat je verrassen door de veelzijdigheid aan materiaal. Reis de ene bladzijde naar Chili, sla om en je bevindt je op Antarctica. Ontmoet volkeren in landen hier ver vandaan of maak kennis met de jongeren in de Amsterdamse Bijlmer. Kortom, de digitale DIGIFOTO Travel editie houdt voorlopig wel even zoet dankzij de inspirerende verhalen en dito foto’s van Jimmy Nelson tot Ruben Smit en Bob Luijks.