€10.000,- voor freelance fotografie klus van 19 dagen

€10.000,- voor freelance fotografie klus van 19 dagen

Eefke Burg 600 0
Af en toe komt er een fotografie vacature langs waarvan we het niet kunnen laten om deze met jullie te delen. Zo ook deze vacature van Search. Deze zoekt twee freelancers die € 10.000,- kunnen verdienen met 19 dagen fotografie werk, waaronder een aantal dagen fotograferen en/of filmen in het buitenland.

De eerste twee dagen van de freelance fotografie klus zijn voor research, al is het mogelijk dat je daarmee iets langer mee bezig bent dan de vacature doet geloven. Je maakt hier storyboards en schrijft de strategie voor het bedrijf uit. Dan ga je internationaal reizen. Onduidelijk is of je hier gaat filmen en fotograferen, maar gezien je 6 dagen van huis bent, verwachten we dat je daar niet alleen bent voor onderzoek.  

€10.000,- voor freelance fotografie klus in Burundi, een land met oranje reisadvies

Uiteraard reis je voor de freelance fotografie klus niet naar zomaar een plek, maar bezoek je hiervoor het prachtige Burundi, een land in Oost-Afrika. Wellicht een klein detail: op dit moment is het reisadvies voor Burundi vanuit de Nederlandse overheid oranje, waardoor alleen noodzakelijke reizen worden aangeraden. Er zijn daarnaast ook gebieden die grenzen aan Rwanda waar het wordt aangeraden om niet te reizen. Zou dit misschien het addertje onder het gras zijn? Als ik even naar foto's zoek van Burundi dan zie ik gezellige koppen als 'vrouwen geven aan dat ze verkracht worden..' 'Burundi, angst en verbannen worden,' 'verslag van politiek gemotiveerde moorden.' Als je camera-apparatuur hier maar veilig is. Burundi is ook het land van de leeuw.

Deze leeuw is waarschijnlijk gewoon in de dierentuin gefotografeerd door Robert Greene.

Afijn, je bent hier zes à zeven dagen en er wordt aangegeven dat de vluchten naar dit land niet inclusief zijn. De accommodatie en transport wordt wel verzorgd.

Dan is de daadwerkelijke productie. Je filmt en fotografeert 5 dagen, waarbij het ook belangrijk is dat je vertaling biedt voor 25 mensen per dag. Pardon, vertaling? Dit wordt verder in de vacature niet toegelicht.

'Jongens, wacht nou even, ik kwam voor het filmen.. Ik begrijp jullie niet! Jongens!'

Tenslotte zijn er 7 dagen uitgetrokken voor postproductie, colorgrading, sound design, muziek, voice-overs etc. Ze zoeken duidelijk een veelzijdige professional.

Deze persoon is aan het multitasken. Hmmm mie!

Kortom. € 10.000,- klinkt een hoop, maar zo te zien moet je er ook veel voor doen én ben je waarschijnlijk ook rond de € 1000,- kwijt aan je vluchten. Maar we kunnen in ieder geval lekker wegdromen bij een film- en fotografie avontuur in Burundi. Bekijk deze prachtige vacature hier.

Op zoek naar een goed betaalde freelance fotografie klus of fotografie baan?

Wil je een leuk avontuur om in Nederland als fotografieprofessional aan de slag te gaan? We zoeken nog redacteuren die graag voor ons aan de slag willen gaan. Ook hier kan je soms een mooie persreis naar het buitenland verwachten. Meer informatie lees je hier.

afbeelding van Eefke Burg

Eefke Burg | Redacteur

Als all-round content creator is Eefke gespecialiseerd in het maken van video-content en weet als geen ander een visueel verhaal te creëren. Zij is gepassioneerd en ondernemend. In haar eigen werk valt zij op door de grens op te zoeken tussen fantasie en realiteit. 

Bekijk alle artikelen van Eefke