10-jarig jubileum erotiek fotograaf Gert Jan van Noorden wordt een groot spektakel

Christel de Wolff 2475 0
EAPH, de Erotic Art Photography studio van erotiek fotograaf Gert Jan van Noorden viert aankomend weekend zijn 10-jarig jubileum. Tijdens de Winter-Fair in Ahoy Rotterdam wordt groots uitgepakt met de expositie Masters of Experience.

Wij spraken met Gert Jan van Noorden over de mijlpaal in zijn cariere.  Het volledig interview zal binnenkort in DIGIFOTO Pro magazine verschijnen, maar wel kunnen we in de aanloop naar de grote expositie tijdens de Winter-Fair alvast wat spreekwoordelijke tipjes van de sluier oplichten. 

Overzichtstentoonstelling erotiek fotograaf Gert Jan van Noorden

Het werk van erotiek fotograaf Gert Jan van Noorden verscheen al in verschillende erotiekbladen, waaronder de Playboy. Ook exposeerde hij op diverse beurzen.  Wat tijdens de Winter-Fair wordt getoond is een overzicht van tien jaar erotische fotografie. 

'Behalve ikzelf, exposeren er nog meer kunstenaars die internationaal bekend zijn. Het wordt een apart gedeelte van de Winter-Fair, met ieder een eigen stand. Het is kunst die je bijna nooit ziet, nooit tegenkomt. Galeries en musea durven het vaak niet aan. Daarom besloot ik het dan maar zelf te doen.' De Winter-Fair in Ahoy stond open voor het concept en passende titel We gaan het doen! 

Volgens de fotograaf wordt het niet zomaar een expositie: 'Het wordt heel bijzonder, een selectie van 39 werken uit de afgelopen 10 jaar. Het wordt een grote stand met een bioscoop, leestafel en kledingwinkel. Ik ben waarschijnlijk de enige fotograaf met merchandise,' lacht Gert Jan van Noorden, wanneer hij uitlegt dat hij t-shirts verkoopt met afdrukken van zijn werk 'Omdat ik merkte dat foto's niet gemakkelijk verkoopbaar zijn omdat je ze niet gauw in je huiskamer hangt.  Ook kost het aanschaffen van een fotoprint een hoop geld. De merchendise is dan dé middenweg.' 

Tijdens ons gesprek vertelt Gert Jan dat hij zijn exposities altijd groots aanpakt: 'Ik doe het één keer per jaar. Toevallig is het dit jaar dan twee keer, omdat ik ook op Loversland heb gestaan, maar met een goede expositie ben je zo een half jaar bezig. Ik wil dan ook niet zomaar wat foto's ophangen, ik wil er een feestje van maken!' 

Winter-Fair in Ahoy Rotterdam

De Winter-Fair in Ahoy Rotterdam wordt van 5 tot en met 8 december gehouden. Ook de Winter-Fair bestaat 10 jaar en viert dat met de nog nooit eerder vertoonde erotische expositie 'We gaan het doen' op een afgezonderd gedeelte van de beursvloer. Te zien is het werk van Jacques Tange, Stephan Brennickmeijer, Charles Remeeus, Christo Gunawan, Dries Masschaele, Sabrina Schepp, Marlies Verda, Sabine Gabriëlle Vogel en natuurlijk Gert Jan van Noorden zelf. 

Bekijk meer informatie op de website van de Winter-Fair

RTV Rijnmond bezocht de Schiedammer in zijn thuisstudio en maakte de onderstaande video.

Meer werk van erotiek fotograaf Gert Jan van Noorden vind je op zijn Facebookpagina. In de aanloop naar het jubileum is de website van EAPH ook geheel vernieuwd.

Tags: erotiek fotograaf, overzichtsexpositie, erotische fotografie

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel