Huawei belooft revolutie in AI-fotografie

Waarom de nieuwste smartphone van Huawei ook voor fotografen spannend is

Jeroen van Onselen 628
Half Twitter is in rep en roer omdat er weer eens een nieuwe smartphone op de markt komt. Deze keer is dat ook belangrijk voor wie op professioneel niveau fotografeert,

De nieuwe P20 Pro van Huawei is vanmddag op Twitter via een livestream te volgen. Is onderstaande Tweet van Huawei een lege marketingkreet, of is er meer aan de hand?

 

 

Fotografie en AI

Interessanter nog is dat de Chinezen de camera linken aan Artificial Intelligence. Dit is wat de Amerikanen er al over weten te vertellen:

Steeds meer bronnen bevestigen dat de smartphone drie lenzen krijgt. Er komt dan een 40 megapixel-camera achterop met 5x hybride zoom. Is het genoeg om professioneel met dit toetstel te fotograferen? En wat kunnen we verwachten van artificial intelligence in dit toestel? Daarom is de webcast van vandmiddag ook spannend voor fotografen.

Om er in te komen: iPhone X exposed

Wie vanmiddag kritisch wil kijken naar de webcast kan ter voorbereiding onderstaand YouTube-filmpje tot zich nemen. Daarin houdt professionele fotograaf Jeff Graham de iPhone X tegen het licht. 

Graham test daar of Apple met de iPhone hardwarebeperkingen kan overwinnen met software. Ja, dat is appels met Chinezen vergelijken. Anderzijds zijn de X en P20 allebei smartphones die de grenzen van fotografie opzoeken. Los van Grahams conclusie, de stappen die Huawei recent maakt zijn goed nieuws voor wie professioneel fotografeert.

afbeelding van Jeroen van Onselen

Jeroen van Onselen | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jeroen