De grote lensopening zorgt voor een mooi bokeh

Samyang XP 50mm f1.2: fors maar wat een top-objectief!

Remco Stunnenberg 1311
Samyang voegde recent een nieuw objectief toe aan haar XP serie: een lichtsterk 50mm f/1.2 standaardobjectief voor full frame: De Samyang XP 50mm F1.2. Hoe bevalt dit nieuwe objectief?

De Samyang XP objectieven staan te boek om hun hoge beeldkwaliteit in combinatie met de nieuwste generatie 50 megapixel sensoren. In deze XP-serie introduceerde Samyang eerder de 14mm f/2.4 en de eveneens lichtsterke 85mm f/1.2.

De Samyang XP 50mm F1.2 beschikt enkel over handmatige scherpstelling via de brede scherpstelring. De grote lensopening maakt opnames met een hele geringe scherptediepte en een mooi bokeh mogelijk. Het negenbladig diafragma draagt bij aan dat mooie bokeh.

Om met deze lichtsterkte op de meest veeleisende sensoren daadwerkelijk een goede kwaliteit te behalen, heb je veel glas nodig. En dat heeft de Samyang XP 50mm f1.2. Lees; dit is allesbehalve een compact objectief. Zo weegt hij ruim 1200 gram. Dat zouden we als een nadeel kunnen typeren, maar, daar krijg je wel veel kwaliteit voor terug. 

De complete review

In het komende nummer van DIGIFOTO Pro lees je de complete review van de Samyang XP 50mm F1.2. Neem snel een abbonnement. Je kunt deze editie - na verschijning - en voorgaande nummers ook los bestellen voor € 7,95, inclusief verzendkosten (binnen Nederland). 

Neem hier een kijkje bij de importerur van Samyang. Een overzicht van alle Samyang dealers vind je hier.

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco