U bent hier

Subscribe to RSS - Overig

Bijzondere portretreeks - Op de foto met jezelf

Fotograaf Randy Rosario laat de meerdere persoonlijkheden van muzikant Rob Cantor in een foto zien. Door middel van veel diverse foto’s en Photoshop-kunsten, creëert hij deze bijzondere ‘clone portretten’.

Speciale decoratie - collectie vintage camera’s aan de muur op werkplek

Fotograaf Marco Marques heeft zijn collectie van ongeveer vijftig vintage camera’s uitgestald in een speciaal ontworpen wandrek, boven zijn werkplek. Hij breidde zijn collectie zo snel uit , dat zijn twee vitrinekasten niet genoeg bergingsruimte boden.

Video: geschiedenis van de fotografie in vijf minuten

Cooperative of Photography (COOPH) vat de volledige geschiedenis van de fotografie in een korte video samen. Van de Camera Obscura tot de dslr-snelheidsmonsters.

Visuele referentie: RAW versus JPEG

Fotograaf Austin Paz creëert een beeld bij het verschil tussen RAW en JPEG bestanden. Door foto’s te croppen en de exposure te verhogen, wordt getoond dat zelfs in schaduwen verschillen zichtbaar zijn.

Backpackers vinden Duitse SLR uit jaren ‘60

Twee Amerikaanse backpackers hebben tijdens het wandelen in natuurpark Columbia Gorge (Oregon) de Exakta VX IIa gevonden. Het toestel werd tussen 1957 en 1963 gefabriceerd en heeft waarschijnlijk een lange tijd in het park rondgezworven.

Fotografe Leila Alaoui omgekomen tijdens terroristische aanslag

Fotografe Leila Alaoui omgekomen tijdens terroristische aanslag

Leila Alaoui, Frans-Marokkaanse fotografe sneuvelt op 33-jarige leeftijd in Burkina Faso.

Juridisch gevecht om apenselfie

Eindelijk lijkt er een einde te komen aan een gevecht in de rechtbank tussen dierenrechtenorganisatie PETA en een fotograaf. De vraag: heeft een aap (!) het copyright over een selfie uit 2011?

Word Abonnee

Belgische topfotograaf Marc Langrange omgekomen bij verkeersongeval

Belgische topfotograaf Marc Langrange omgekomen bij verkeersongeval

Marc Langrange was een van de belangrijkste fotografen van België, hij stond vooral bekend om zijn creatieve portret- en naaktfotografie. Hij fotografeerde veel bekende Belgische en Nederlandse personen. Zijn boek Diamonds and Pearls uit 2013 werd in meer dan 80 landen gepubliceerd.

Man belandt in gevangenis na nemen selfie

Amric Khera is een 33-jarige Engelsman die zich in de rechtszaal van Canterbury bevond om een vriend die terecht stond te ondersteunen. Zijn vrouw wilde dat hij naar huis kwam om op de kinderen te passen en ze geloofde niet dat hij in een rechtszaal was. Hij wilde het bewijzen door het maken van een selfie.

Pagina's

Fotowedstrijden

Facebook

Nieuwste artikelen