Fascinerende foto's van kwallen

Medusa van Dirk Weyer - Prachtige fotoserie met kwallen

Redactie DIGIFOTO Pro 7230
Kwallen worden vaak gezien als vervelende plakken slijm waarvoor je moet uitkijken als je in de zee gaat zwemmen. Dirk Weyer weet deze mysterieuze dieren in een ander licht te zetten in zijn prachtige fotoserie Medusa.

De kwallen die we in de Noordzee vinden zijn vaak niet meer dan transparante of blauwe klodders slijm die nog het meeste weghebben van een mislukte pudding, maar de zeeën en oceanen zitten vol kwallen met prachtige kleuren. Dirk Weyer wist een aantal kwallen prachtig te belichten waardoor alle kleuren en tentakels de dieren transformeren in mysterieuze, bijna buitenaardse wezens.Medusa – Dirk WeyerMedusa – Dirk WeyerMedusa – Dirk WeyerMedusa – Dirk WeyerMedusa – Dirk WeyerMedusa – Dirk WeyerMedusa – Dirk WeyerMedusa – Dirk WeyerLees ook: Otherworldly Blues – de vleesetende planten van Joni Niemelä

Dirk Weyer

Dirk Weyer is een Duitse fotograaf die zich vooral specialiseert in productfotografie. Hij heeft foto's gemaakt voor grote namen als Porsche en Swarovski en heeft met zijn foto's gerenommeerde awards in de wacht gesleept zoals de IF-Design- en de Red Dot Award. Deze fotoserie maakte hij niet in opdracht.

Kijk voor meer informatie op de website van Dirk Weyer.
Alle foto's © Dirk Weyer, gepubliceerd onder een Creative Commons licentie.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie