Video: Zo werken objectieven

Video: Zo werken objectieven

Redactie DIGIFOTO Pro 4803
Zonder objectief heb je niet veel aan je camera. Maar hoe werken ze eigenlijk? Filmmaker IQ heeft drie filmpjes gemaakt waarin ze dit tot in de puntjes uitleggen.

John Hess van het Youtube kanaal Filmmaker IQ heeft drie video's gemaakt waarin hij duidelijk alle aspecten van cameraobjectieven uitlegt.

Lasers!

In het eerste filmpje laat hij met simpele lenzen en laserlichten zien hoe objectieven scherpstellen en vertelt hij over de geschiedenis van cameraobjectieven. In de tweede informatieve video gaat hij een stap verder en legt hij haarfijn uit wat een diafragma doet en hoe gespecialiseerde objectieven als macro- en tilt-shiftobjectieven werken. In het laatste filmpje legt hij uit waar scherptediepte vandaan komt en gaat hij diep in op 'crop factoren' en lensequivalenten.

Duidelijke taal

Ondanks dat John Hess erg diep op de materie ingaat, weet hij de uitleg helder te houden. Met simpele, praktische voorbeelden en duidelijke taal weet hij de complexe materie goed uit te leggen. We hebben al eerder een fimpje van Filmmaker IQ geplaatst, waarin hij de werking van een camerasensor uitlegt.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie