U bent hier

Subscribe to RSS - Interviews

MustSee: Video-interview met Anton Corbijn

In Den Haag zijn in het Gemeentemuseum en het naastgelegen Fotomuseum tot en met 21 juni twee grote exposities te zien met het werk van Anton Corbijn. ARTtube maakte ter plekke een uitgebreid video-interview van bijna een half uur met de fotograaf.

Rutger Pauw over zijn spectaculaire eclipsfoto

Vrijdag 20 maart 2015 was de dag van de zonsverduistering. Voor velen een deceptie door de bewolking, maar fotograaf Rutger Pauw slaagde erin om een prachtplaat te maken van bmx'er Danny McAskill. Wij spraken met hem over de foto, die prompt viral ging.

Sanjin Hadzalic - Snapshots After The War

In 1996 vluchtte Sanjin Hadzalic (24) samen met zijn ouders van Bosnië en Herzegovina naar Nederland. Hij kan zich van deze tijd als vluchteling in Nederland niet veel herinneren, omdat hij erg jong was. Daarom besloot hij om familiefoto's, destijds gemaakt door zijn ouders, te reproduceren.

Romi Tweebeeke: Cis & Mien - Bij de Tijd

Van jongs af aan heeft de pas afgestudeerde Romi Tweebeeke (1989) een enorme fascinatie voor ouderen. Voor haar afstudeerproject maakte ze een fotoreportage van de 89-jarige eeneiige Brabantse tweeling Cis en Mien. 'Het fotograferen van deze twee dames ging moeizaam.'

Interview: Steef Fleur - The Other Seleção

Het WK Voetbal in Brazilië vanuit een andere invalshoek vastleggen. Dat was het doel van de Amsterdamse fotograaf Steef Fleur (1984). Voor haar project 'The Other Seleção' portretteerde ze zeven stereotype Brazilianen in Rio de Janeiro.

eyeLoco exposeert nieuw talent

Jaarlijks kiest eyeLoco vier fotografen die één of meerdere workshops volgden en die intensief met fotografie bezig zijn. Zo krijgen zij een platform om hun beelden aan het publiek te tonen. eyeLoco stelt de fotografen aan je voor.

Vraag en antwoord: Leica T-systeem

Waarom komt Leica met een nieuwe vatting, voor wie is de Leica T bedoeld, wat is de gedachte achter het ontwerp, is de T een vervanger van de X-serie? Het zijn logische vragen die je kunt stellen na de introductie van de Leica T. De fabrikant geeft daar zelf uitgebreid antwoord op in deze Q&A.

Interview: Glyn Dewis - Photoshopgrapher

Dit jaar is het aan Glyn Dewis om de bezoekers van Professional Imaging 2014 alle geheimen van Adobe Photoshop te vertellen. Tussen zijn lezingen door, krijgen we de kans hem te spreken en meer te leren te komen over zijn indrukwekkende foto's en bewerkingen.

Interview: Charlotte Bogaert fotografeerde alle naar koning vernoemde straten

Wist je dat er 227 straten, lanen, plantsoenen, promenades en singels zijn die naar Willem-Alexander zijn vernoemd? Charlotte Bogaert fotografeerde ze allemaal, met als resultaat het boek 'Koninklijke Wegen'. We spraken de fotograaf over haar project, het boek en de komende tentoonstelling.

Photoshop én fotografische techniek: hoe een productfoto tot stand komt

Hoewel Photoshop niet meer weg te denken is uit de productfotografie, is het zeker niet zo dat fotografische techniek van ondergeschikt belang is. Patrick Iven geeft een kijkje in zijn keuken en laat zien zien hoe je met slimme trucs een overtuigende compositie kunt maken.

Pagina's

Reacties

esmeeluneburg: Dit lieveheersbeestje had ik eerder nog nooit...

esmeeluneburg: Deze waterjuffer had iets met zijn linkeroog....

EdvanGemst: Op het veldje in de buurt zat hij op me te...

Poll

Op welk apparaat bewerk jij meestal je foto's?

Fotowedstrijden

Facebook