U bent hier

Subscribe to RSS - Interviews

De instant-film revival - Het succesverhaal achter de Fujifilm instax-camera's

Ze zijn weer helemaal hip, de kleine analoge directklaar-film camera's, waarbij er na het maken van de foto meteen een fysiek exemplaar uit komt rollen. Vooral populair zijn de Fujifilm instax-modellen, die momenteel niet aan te slepen zijn. Wat is het succes achter deze camera's en hoe beleeft Fujifilm deze 'revival'? We spraken met Raymond Luijks, manager bij Fujifilm.

Humberto Tan: 'Een foto moet iets met je zintuigen doen'

WNF-Wereldteamlid Humberto Tan is jurylid voor de WNF Frans Lanting Award, de grootste natuurfotowedstrijd van Nederland. Deelnemers kunnen tot 20 september hun mooiste foto over het thema Wereld Natuur inzenden. Hoe bepaalt Humerto Tan zijn keuze voor de winnende foto? 'Ik moet emotie voelen bij een foto.'

Frans Lanting: 'Natuur begint bij grassprietjes tussen de stoeptegels'

Het Wereld Natuur Fonds (WNF) en topfotograaf Frans Lanting houden voor de tweede keer de grootste natuurfotowedstrijd van Nederland: de WNF Frans Lanting Award. Het thema is dit jaar Wereld Natuur. Wat betekent dat voor WNF-ambassadeur Frans Lanting? 'Ik daag fotografen uit het kleine, intieme van de natuur in beeld te brengen.'

MustSee: Video-interview met Anton Corbijn

In Den Haag zijn in het Gemeentemuseum en het naastgelegen Fotomuseum tot en met 21 juni twee grote exposities te zien met het werk van Anton Corbijn. ARTtube maakte ter plekke een uitgebreid video-interview van bijna een half uur met de fotograaf.

Rutger Pauw over zijn spectaculaire eclipsfoto

Vrijdag 20 maart 2015 was de dag van de zonsverduistering. Voor velen een deceptie door de bewolking, maar fotograaf Rutger Pauw slaagde erin om een prachtplaat te maken van bmx'er Danny McAskill. Wij spraken met hem over de foto, die prompt viral ging.

Sanjin Hadzalic - Snapshots After The War

In 1996 vluchtte Sanjin Hadzalic (24) samen met zijn ouders van Bosnië en Herzegovina naar Nederland. Hij kan zich van deze tijd als vluchteling in Nederland niet veel herinneren, omdat hij erg jong was. Daarom besloot hij om familiefoto's, destijds gemaakt door zijn ouders, te reproduceren.

Romi Tweebeeke: Cis & Mien - Bij de Tijd

Van jongs af aan heeft de pas afgestudeerde Romi Tweebeeke (1989) een enorme fascinatie voor ouderen. Voor haar afstudeerproject maakte ze een fotoreportage van de 89-jarige eeneiige Brabantse tweeling Cis en Mien. 'Het fotograferen van deze twee dames ging moeizaam.'

Interview: Steef Fleur - The Other Seleção

Het WK Voetbal in Brazilië vanuit een andere invalshoek vastleggen. Dat was het doel van de Amsterdamse fotograaf Steef Fleur (1984). Voor haar project 'The Other Seleção' portretteerde ze zeven stereotype Brazilianen in Rio de Janeiro.

eyeLoco exposeert nieuw talent

Jaarlijks kiest eyeLoco vier fotografen die één of meerdere workshops volgden en die intensief met fotografie bezig zijn. Zo krijgen zij een platform om hun beelden aan het publiek te tonen. eyeLoco stelt de fotografen aan je voor.

Vraag en antwoord: Leica T-systeem

Waarom komt Leica met een nieuwe vatting, voor wie is de Leica T bedoeld, wat is de gedachte achter het ontwerp, is de T een vervanger van de X-serie? Het zijn logische vragen die je kunt stellen na de introductie van de Leica T. De fabrikant geeft daar zelf uitgebreid antwoord op in deze Q&A.

Pagina's

Fotowedstrijden

Facebook