U bent hier

Subscribe to RSS - Events

The Sochi Project - An Atlas of War and Tourism in the Caucasus

De Noorderlicht Fotogalerie brengt van 19 april tot en met 22 juni de Nederlandse première van het magnum opus van fotograaf Rob Hornstra en schrijver/filmmaker Arnold van Bruggen: The Sochi Project.

Nieuw initiatief Felix &Foam start in Felix Meritis

Donderdag 17 april opent Felix &Foam, een nieuw initiatief van Foam in samenwerking met Frame en restaurant Foyer, in het monumentale gebouw Felix Meritis in Amsterdam. Foam is door de Gemeente Amsterdam gevraagd om de komende zes maanden verantwoordelijkheid te nemen voor de inhoudelijke programmering van dit pand.

Leve de mens! - Inheemse volkeren gefotografeerd door Jimmy Nelson

Mensen uit verre streken kijken je aan. Je staat oog in oog met de meest prachtig uitgedoste mensen in overdonderende landschappen. Rijksmuseum Volkenkunde in Leiden biedt als eerste in Nederland de mogelijkheid om kennis te maken met het indrukwekkende werk van Jimmy Nelson.

Machiel Botman - Zwart-witfoto's van alledaagse dingen

In de internationale fotografiewereld neemt de Nederlandse fotograaf Machiel Botman (1955) al decennialang een unieke, ietwat ongrijpbare positie in met zwart-witfoto's van alledaagse dingen. Zijn werk is van 17 mei t/m 24 augustus 2014 te zien in het Fotomuseum Den Haag.

Waterlicht - Onderwaterlandschappen door Willem Kolvoort

Willem Kolvoort (1937) heeft overal ter wereld onderwaterfoto’s gemaakt, zijn specialiteit is echter de fotografie in het Nederlandse zoetwater. Hier duikt hij onder in plassen, rivieren, beekjes en slootjes om zijn mysterieuze opnamen te maken.

Brenda de Vries - Ongekend en Ongeremd (16+)

De foto's van kunstenares Brenda de Vries zijn modisch, stoer en verrassend. De beelden die ze maakt geven een nieuwe twist aan de tradities die zijn ingezet door grootheden als Helmut Newton, Marc Lagrange, Carli Hermes en Erwin Olaf.

Vooruitblik: Professional Imaging 2014 - Wat is er te zien en te doen?

Van zaterdag 29 t/m maandag 31 maart vindt de grootste beurs op gebied van fotografie in Nederland plaats. We blikken vooruit wat je zoal kunt verwachten op de beursvloer van Professional Imaging 2014, waar in totaal meer dan 100 exposanten hun opwachting maken.

Professional Imaging 2014: Het complete programma

29, 30 en 31 maart vind de Professional Imaging 2014 plaats. De opzet van de beurs is groter dan ooit, met een nieuw kenniscentrum waar in drie theaters diverse lezingen gegeven worden. Wat staat er allemaal op het programma? Hier het complete overzicht.

Margaret Bourke-White - Beslissende momenten 1930-1945

Margaret Bourke-White was een opvallende verschijning in de door mannen gedomineerde wereld van de nieuwsfotografie. Zo werkte ze als eerste vrouw voor Fortune en Life Magazine. In Rusland portretteerde zij een glimlachende Stalin en in Georgië de oude moeder van deze dictator. Van 12 april t/m 29 juni 2014 is haar werk te zien in het Fotomuseum Den Haag.

Professional Imaging 2014: 29, 30 en 31 maart

Van zaterdag 29 t/m maandag 31 maart vindt de veertiende editie van de Professional Imaging plaats. De grootste beurs op gebied van fotografie in Nederland is verhuisd naar een nieuwe locatie: De Loods, in Nijkerk. Dat betekent een verdubbeling van het aantal vierkante meters ten opzichte van voorgaande jaren.

Pagina's

Reacties

odette: wat ruiken ze toch zalig

RHBoks: Eigenlijk zet Pentax een camera in de markt die...

RH Boks: Inderdaad is er momenteel net als vroeger niet...

Poll

De Nikon Df is...

tweets

Fotowedstrijden

Facebook