U bent hier

Subscribe to RSS - Events

Publiekprijs beste fotograaf van het Internationaal Fotofestival Leiden

Dit jaar organiseert het Internationaal Fotofestival Leiden (IFL) een speciale publieksprijs: de Hans Gillis Publieksprijs. Hans Gillis, mede-oprichter van het IFL, heeft twee zeer succesvolle edities op de kaart gezet. Afgelopen januari is Hans overleden. Door zijn tomeloze energie, enthousiasme, gevoel voor humor en zijn ongelofelijke doorzettingsvermogen kreeg hij iedereen mee met zijn plannen. Als eerbetoon aan Hans is deze publieksprijs in het leven geroepen.

Verslag: Masterclass Anton Corbijn

Een Masterclass van Anton Corbijn, daar wilden wij natuurlijk graag bij zijn. Op woensdag 7 oktober organiseerde Nikon een avond die geheel in het teken stond van Corbijn. De topfotograaf gooide zijn hele leven op tafel en wist alle aanwezigen op een interessante, aparte en mooie manier te inspireren!

Expositie ‘Curves’ van Carli Hermès deze maand te zien

De Nederlandse topfotograaf Carli Hermès heeft deze maand een solo-expositie in de Rademakers Gallery. In de serie die tentoon wordt gesteld, genaamd ‘Curves’, spelen vrouwelijke naaktmodellen de hoofdrol.

Expositie en boekpresentatie: wietcultuur in Californië

De Amsterdamse fotograaf Steef Fleur maakte een reis naar Noord Californië om daar de wietoogst in Humboldt County vast te leggen. Een maand lang fotografeerde en leefde zij tussen wietboeren en seizoensarbeiders. Deze maand opent Steef een expositie over deze wietcultuur, en presenteert ze een boek: Humboldt, Green Gold, U.S.A.

Internationaal Fotofestival Leiden opent met workshops en lezingen

Op zaterdag 10 oktober, de openingsdag van het Internationaal Fotofestival Leiden, organiseert het IFL in samenwerking met het Leidse centrum voor Kunst en Cultuur een aantal workshops en lezingen die erop gericht zijn fotografen nieuwe inzichten te geven in de fotografie.

1000 Photos Amsterdam verzamelt en verkoopt foto's voor het goede doel

Honderden bekende en onbekende fotografen doneren foto's (15x20 cm) aan de DIY fototentoonstelling 1000 Photos in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Ook jij kan een bijdrage leveren. Vrijdagavond 18 september om acht uur start de grote verkoopfinale.

Talks about Photography groot succes

Op 3 september waren wij in Utrecht voor Talks about Photography, een inspirerend evenement over de vele facetten van de fotografie. Centraal stond de huidige staat van de fotografie in Nederland. Zowel fotografen als andere professionals in en om het vakgebied kwamen aan het woord.

19 augustus: World Photo Day

Sinds 2010 wordt op 19 augustus de 'World Photo Day' georganiseerd. Een dag ter ere van de fotografie. Waarom is er gekozen voor 19 augustus? Een blik op de geschiedenis van de fotografie geeft antwoord.

Lezing en sneak preview 'Holland – Natuur in de Delta' bij CameraNU.nl

Na het grote succes van de natuurfilm De Nieuwe Wildernis verschijnt op 24 september 2015 het vervolg: Holland – Natuur in de Delta. CameraNU.nl geeft je de kans om de film al op 19 september te bekijken, met daarbij een uitvoerige toelichting van Edo van Uchelen.

Esko Männikkö - Time Flies

Huis Marseille toont het eerste grote retrospectief van Finlands bekendste fotograaf. In het werk van Esko Männikkö spelt de ervaring van tijd en vergankelijkheid een belangrijke rol. De overzichtstentoonstelling in Amsterdam brengt al zijn series samen.

Pagina's

Fotowedstrijden

Facebook