U bent hier

Subscribe to RSS - Events

19 augustus: World Photo Day

Sinds 2010 wordt op 19 augustus de 'World Photo Day' georganiseerd. Een dag ter ere van de fotografie. Waarom is er gekozen voor 19 augustus? Een blik op de geschiedenis van de fotografie geeft antwoord.

Lezing en sneak preview 'Holland – Natuur in de Delta' bij CameraNU.nl

Na het grote succes van de natuurfilm De Nieuwe Wildernis verschijnt op 24 september 2015 het vervolg: Holland – Natuur in de Delta. CameraNU.nl geeft je de kans om de film al op 19 september te bekijken, met daarbij een uitvoerige toelichting van Edo van Uchelen.

Esko Männikkö - Time Flies

Huis Marseille toont het eerste grote retrospectief van Finlands bekendste fotograaf. In het werk van Esko Männikkö spelt de ervaring van tijd en vergankelijkheid een belangrijke rol. De overzichtstentoonstelling in Amsterdam brengt al zijn series samen.

Fotomuseum Antwerpen viert vijftigste verjaardag

Het FoMu in Antwerpen bestaat vijftig jaar. Dat wordt deze zomer gevierd met verschillende evenementen en acties. In oktober opent een grote overzichtstentoonstelling met het werk van fotograaf August Sander en wordt de nieuwe huisstijl gelanceerd.

Hanne van der Woude - De wereld van Emmy

Vijf jaar lang volgde Hanne van der Woude het leven van een ouder echtpaar en hun verwanten. Het ontroerende document, over ouder worden en jezelf blijven, beleeft in Huis Marseille zijn première. 'De wereld van Emmy' is te zien van 12 september t/m 6 december 2015.

Zaterdag 22 augustus Open Dag bij de Fotoacademie

Ben je op zoek naar een inspirerende omgeving voor een succesvolle carrière als fotograaf? Kom dan zeker een bezoek brengen aan onze Open Dag op zaterdag 22 augustus! Proef de sfeer van onze academie, maak kennis met topfotografen, docenten en studenten.

DATA RUSH - 76 fotografen en projecten uit 31 landen

Van 23 augustus tot en met 11 oktober keert Noorderlicht met DATA RUSH terug naar de oude Suikerfabriek in Groningen voor de 22e Noorderlicht Internationale Fotomanifestatie.

World Press Photo 2015 tot en met 23 augustus te zien in Naarden

De World Press Photo-tentoonstelling is ook dit jaar te bewonderen in fotostad Naarden. Margriet van der Linden, journaliste en tv-persoonlijkheid, opende de expositie in de Grote Kerk. De tentoonstelling loopt tot 23 augustus, ook het werk van de Zilveren Camera wordt getoond.

Zakelijke kant fotografie centraal tijdens Shooting For Business

Op vrijdag 21 augustus organiseert Oypo een seminar over de zakelijke kant van de fotografie. Shooting for Business richt zich op fotografen die hun geld verdienen of willen verdienen met hun foto's. Zes sprekers delen hun kennis over uiteenlopende zaken, van businessconcept tot Lightroom.

Hellen van Meene - The Years Shall Run Like Rabbits

Hellen van Meene behoort al twintig jaar tot de internationale top van fotografen. Met haar opvallend eigen handschrift en tijdloze, intieme beelden van jonge meisjes in hun ontwikkeling naar volwassenheid oogst zij wereldwijd lof. Het Fotomuseum Den Haag presenteert haar eerste grote oeuvreoverzicht.

Pagina's

Reacties

dwijma: Citoenvlinder in hangingbasket.

Rvg: Na zware onweersbui, een zwarte lucht als...

eddy34: de spijker heeft zijn werk gedaan

Poll

Op welk apparaat bewerk jij meestal je foto's?

Fotowedstrijden

Facebook