U bent hier

Subscribe to RSS - Events

Rijksmuseum #hierteekenen campagne – Geen foto's, maar tekeningen

Het Rijksmuseum in Amsterdam doet sinds kort een oproep aan haar bezoekers om te tekenen in plaats van foto's te maken. Met de Rijksmuseum #hierteekenen campagne hoopt het museum mensen op een nieuwe manier te laten kijken naar de verschillende kunstwerken.

Inschrijving Sony World Photography Awards 2016 gestart

De Sony World Photography Awards 2016 is op zoek naar de beste Nederlandse fotograaf. De fotowedstrijd is open voor fotografen van elk niveau. Om elke fotograaf een kans te geven zijn er niet minder dan tien categorieën, waaronder een aantal met intrigerende namen als 'Enhanced' en 'Split Second'. In elke categorie wordt een winnaar plus twee eervolle vermeldingen gekozen.

Fotomuseum Antwerpen viert 50-jarig bestaan

In het weekend van 20 tot 22 november viert FOMU, het Fotomuseum in Antwerpen, haar 50-jarig bestaan. Er zijn verschillende exposities, activiteiten en manifestaties zoals workshops, rondleidingen, demonstraties en activiteiten voor het gezin.

The Last Photographer, forum over fotografie

De kunstacademie AKI in Enschede organiseert woensdag 11 november 2015 een forum over de toekomst van de fotografie. De intrigerende titel luidt: 'The Last Photographer'. In drie achtereenvolgende cirkels wordt er gediscussieerd over professionele fotografie.

Nieuwe tentoonstellingen in Gemeentemuseum Den Haag

Gemeentemuseum Den Haag heeft de tentoonstellingsagenda voor de huidige en komende periode bekendgemaakt. Wat fotografie betreft zien we onder andere de tentoonstelling 'Boeren avonturen op het land', werk van Robin de Puy en de interdisciplinaire expositie 'Because I Hate Technology' van de New Yorkse kunstenaar Jason Akira Somma.

Foka Experience Centers

Foka heeft haar Rotterdamse Superstore geheel vernieuwd. Er zijn nu 15 Experience Centers voor camera's en objectieven beschikbaar. Foka toont de belangrijkste merken in haar Superstore. Elk Experience Center bestaat uit een vitrine met een ruime sortering producten van een bepaald merk en de mogelijkheid om de apparatuur uit te proberen. Veel camera's zijn op statieven gemonteerd zodat de klant een apparaat kan bekijken en uitproberen.

Ontdek de toekomst van film en video met Canon

De filmfunctie is niet meer weg te denken uit de mogelijkheden van de digitale camera. Met onze smartphones en tablet kunnen we niet alleen altijd en overal foto’s bekijken, maar ook honderdduizenden filmpjes zijn op ieder moment binnen handbereik. De ontwikkelingen in de wereld van film en video gaan razendsnel, en Canon laat je graag zien wat dit voor jou kan betekenen.

Per-Anders Jörgensen wint Foodphoto Festival #03

De zweedse fotograaf Per-Anders Jörgensen heeft het Foodphoto Festival #03 in Denemarken gewonnen. Zijn fotoserie 'Eating with the chefs' geeft een kijkje achter de schermen van restaurants en hielp hem de hoofdprijs binnen te slepen.

Expositie Paul Bogaers vanaf 6 november in Foam

Met de tentoonstelling 'My Life in the Bush of Ghosts' toont Foam het werk van Paul Bogaers (Tilburg, 1961) van de afgelopen vijf jaar. In deze periode heeft zijn werk een ontwikkeling doorgemaakt van tweedimensionaal naar het driedimensionale domein van assemblages, sculptuur en installatie waarbij fotografie een essentiële rol speelt. Boagers gebruikt daarbij een materiaal dat nauwelijks door beeldend kunstenaars wordt gebruikt: papier-maché.

Alexander Krack wint Internationaal Fotofestival Leiden 2015

De Duitse Alexander Krack (1981) werd vandaag uitgeroepen tot winnaar van het Internationaal Fotofestival Leiden. Zijn fotoserie ‘Morgens nüchtern, am Brunnen, zu Bett‘ werd door de jury beoordeeld als de beste en origineelste.

Pagina's

Fotowedstrijden

Facebook