U bent hier

Subscribe to RSS - Events

Jan Rosseel - Belgische Herfst

Voor Foam maakte Jan Rosseel samen met kunstenaar Mischa Daams voor het eerst een ruimtelijke installatie van zijn project Belgische Herfst. 'Belgische Herfst. Een geconfabuleerde geschiedenis' is een beeldend onderzoek naar een van de grootste enigma's uit de Belgische geschiedenis: De Bende van Nijvel.

Wijnanda Deroo - Plaatsen van Herinnering

Van 6 september 2014 t/m 11 januari 2015 is in Het Noordbrabants Museum de nieuwe expositie van Wijnanda Deroo 'Plaatsen van Herinnering' te bezichtigen. De Nederlandse, in New York, wonende fotografe toont vijfentwintig raadselachtige ruimtes in Nederland op groot formaat.

'Walk in' IMAGO Photour maakt zelfportretten van 200 bij 60 cm

Van 10 t/m 31 augustus staat De Rotterdam, een ontwerp van OMA/Rem Koolhaas op de Wilhelminapier, in het teken van de zelfportretten. In het grootste gebouw van Nederland wordt een enorme 'walk in' camera tentoongesteld. In de IMAGO Photour Camera is plaats voor zes mensen.

Ernst Coppejans - Dans le Milieu

Van 26 juli tot en met 17 augustus exposeert Ernst Coppejans het aangrijpende verhaal van homoseksuele Senegalezen in de Melkweg Galerie in Amsterdam. In het Islamitische Senegal is homoseksualiteit nog altijd strafbaar.

Programma Unseen Photo Fair 2014 bekend

Na twee succesvolle edities keert de internationale fotografiebeurs Unseen van 18 t/m 21 september terug naar Amsterdam met een uitgebreid festivalprogramma dat fotografie in al haar vormen viert.

Tentoonstelling 'De Donkere Kamer' verrijkt met drie nieuwe verhalen

De vele malen bekroonde tentoonstelling De Donkere Kamer wordt verrijkt met drie nieuwe verhalen uit de eigen fotocollectie van het Nederlands Fotomuseum. Het zijn bijzondere verhalen over het werk van onder meer fotograaf Hans van der Meer, die met het fotoboek ‘Hollandse Velden’ een andere kijk geeft op voetbal.

Foto-expositie over Jan van Zanen, burgemeester van Utrecht

Vanaf het eerste moment dat Jan van Zanen aantrad als burgemeester van Utrecht is hij op de voet gevolgd door fotograaf Han Ernest. Zowel bij het kennismaken van de stad als bij de invulling van bestuurlijke taken, volgde Ernest gedurende honderd dagen de energieke en expressieve burgemeester.

Masters of Photography - Iconen van National Geographic

Het Tropenmuseum toont van 19 juli t/m 19 oktober 2014 in de Parkzaal de expositie 'Masters of Photography'. De tentoonstelling bevat zo'n zeventig foto's van tien bekende topfotografen uit de collectie van National Geographic.

Fotofestival aan de Maas 2014 – 18 t/m 21 september

Van donderdag 18 t/m zondag 21 september 2014 vindt in Rotterdam het Fotofestival aan de Maas plaats. Het festival richt zich op vrijetijdsfotografie en omvat verschillende tentoonstellingen, workshops, presentaties van fotoverenigingen uit de regio en lezingen door professionele fotografen.

Jouw werk op het Internationaal Fotofestival Leiden 2014?

Van 11 oktober t/m 8 november 2014 vindt het tweede Internationale Fotofestival Leiden plaats. Ben jij niet langer dan vijf jaar geleden afgestuurd aan een fotoacademie of fotovakschool, meld je dan voor 15 augustus aan en maak kans op een plek op het festival en een geldprijs van 1000 euro.

Pagina's

Reacties

renedissel: uit de hand 1/30, 3200 iso, Fuji X pro 1 met...

Monique83: Hoe krijg ik hem nou rechtop? Ik had hem gewoon...

Dries Arn: Foto Bryce USA

Poll

De Nikon Df is...

tweets

Fotowedstrijden

Facebook

Nieuwste artikelen