U bent hier

Subscribe to RSS - Events

Fotostudio Ermakov - Fotograaf, verzamelaar en ondernemer

Het Nederlands Fotomuseum presenteert van 14 juni tot en met 31 augustus 2014 meer dan honderd vintage afdrukken uit het archief van fotograaf, verzamelaar én ondernemer Dmitri Ermakov (Georgië, 1846 – 1916). De zeer omvangrijke verzameling bestaat uit beelden die Ermakov zelf heeft gemaakt, aangevuld met foto's van tijdgenoten uit de Kaukasus.

'Reflecting Identities' – Photographs by dindi.

Beeldend kunstenaar dindi. exposeert met 'Reflecting Identities' van 10 mei tot en met 21 juni in Eduard Planting Gallery in Amsterdam. Met haar schilderachtige, geënsceneerde onderwaterfotografie is dindi. op zoek naar tweedeling en balans van de innerlijke tegenstrijdigheid in de vrouwelijke psyche.

Jonge talenten verkopen foto's tijdens Photo Town

Foam organiseert op zaterdag 21 juni voor de tweede keer Photo Town: een unieke fotomarkt in Felix &Foam. Photo Town is een stad voor één dag gebouwd met een markt die bruist en leeft. Een tijdelijke stad vol fotografie, tentoonstellingen, activiteiten, portfolio reviews, muziek, eten en drinken en fotoworkshops.

Internationaal Fotofestival Leiden 2014 - 'New Photographers'

Van 11 oktober t/m 8 november 2014 vindt het tweede Internationale Fotofestival Leiden plaats, met als thema: 'New Photographers'. Leiden kent als Stad van Ontdekkingen al diverse kunstfestivals waar (inter)nationaal talent wordt ontdekt. Het Foto Festival Leiden is een initiatief van de in 2013 opgerichte Stichting Talentvolle Fotografen door Hans Gillis en Pierre Luiten.

The Sochi Project - An Atlas of War and Tourism in the Caucasus

De Noorderlicht Fotogalerie brengt van 19 april tot en met 22 juni de Nederlandse première van het magnum opus van fotograaf Rob Hornstra en schrijver/filmmaker Arnold van Bruggen: The Sochi Project.

Nieuw initiatief Felix &Foam start in Felix Meritis

Donderdag 17 april opent Felix &Foam, een nieuw initiatief van Foam in samenwerking met Frame en restaurant Foyer, in het monumentale gebouw Felix Meritis in Amsterdam. Foam is door de Gemeente Amsterdam gevraagd om de komende zes maanden verantwoordelijkheid te nemen voor de inhoudelijke programmering van dit pand.

Leve de mens! - Inheemse volkeren gefotografeerd door Jimmy Nelson

Mensen uit verre streken kijken je aan. Je staat oog in oog met de meest prachtig uitgedoste mensen in overdonderende landschappen. Rijksmuseum Volkenkunde in Leiden biedt als eerste in Nederland de mogelijkheid om kennis te maken met het indrukwekkende werk van Jimmy Nelson.

Machiel Botman - Zwart-witfoto's van alledaagse dingen

In de internationale fotografiewereld neemt de Nederlandse fotograaf Machiel Botman (1955) al decennialang een unieke, ietwat ongrijpbare positie in met zwart-witfoto's van alledaagse dingen. Zijn werk is van 17 mei t/m 24 augustus 2014 te zien in het Fotomuseum Den Haag.

Waterlicht - Onderwaterlandschappen door Willem Kolvoort

Willem Kolvoort (1937) heeft overal ter wereld onderwaterfoto’s gemaakt, zijn specialiteit is echter de fotografie in het Nederlandse zoetwater. Hier duikt hij onder in plassen, rivieren, beekjes en slootjes om zijn mysterieuze opnamen te maken.

Brenda de Vries - Ongekend en Ongeremd (16+)

De foto's van kunstenares Brenda de Vries zijn modisch, stoer en verrassend. De beelden die ze maakt geven een nieuwe twist aan de tradities die zijn ingezet door grootheden als Helmut Newton, Marc Lagrange, Carli Hermes en Erwin Olaf.

Pagina's

Reacties

Henri: Leuk dat de Visoflex weer 'terug' is: die...

Bernadette: Geweldig :-)

Herbert van de sluis: Hele mooie foto, mooie compositie ,

Poll

De Nikon Df is...

tweets

Fotowedstrijden

Facebook