U bent hier

Subscribe to RSS - Events

Programma Unseen Photo Fair 2014 bekend

Na twee succesvolle edities keert de internationale fotografiebeurs Unseen van 18 t/m 21 september terug naar Amsterdam met een uitgebreid festivalprogramma dat fotografie in al haar vormen viert.

Tentoonstelling 'De Donkere Kamer' verrijkt met drie nieuwe verhalen

De vele malen bekroonde tentoonstelling De Donkere Kamer wordt verrijkt met drie nieuwe verhalen uit de eigen fotocollectie van het Nederlands Fotomuseum. Het zijn bijzondere verhalen over het werk van onder meer fotograaf Hans van der Meer, die met het fotoboek ‘Hollandse Velden’ een andere kijk geeft op voetbal.

Foto-expositie over Jan van Zanen, burgemeester van Utrecht

Vanaf het eerste moment dat Jan van Zanen aantrad als burgemeester van Utrecht is hij op de voet gevolgd door fotograaf Han Ernest. Zowel bij het kennismaken van de stad als bij de invulling van bestuurlijke taken, volgde Ernest gedurende honderd dagen de energieke en expressieve burgemeester.

Masters of Photography - Iconen van National Geographic

Het Tropenmuseum toont van 19 juli t/m 19 oktober 2014 in de Parkzaal de expositie 'Masters of Photography'. De tentoonstelling bevat zo'n zeventig foto's van tien bekende topfotografen uit de collectie van National Geographic.

Fotofestival aan de Maas 2014 – 18 t/m 21 september

Van donderdag 18 t/m zondag 21 september 2014 vindt in Rotterdam het Fotofestival aan de Maas plaats. Het festival richt zich op vrijetijdsfotografie en omvat verschillende tentoonstellingen, workshops, presentaties van fotoverenigingen uit de regio en lezingen door professionele fotografen.

Jouw werk op het Internationaal Fotofestival Leiden 2014?

Van 11 oktober t/m 8 november 2014 vindt het tweede Internationale Fotofestival Leiden plaats. Ben jij niet langer dan vijf jaar geleden afgestuurd aan een fotoacademie of fotovakschool, meld je dan voor 15 augustus aan en maak kans op een plek op het festival en een geldprijs van 1000 euro.

Artist Talk Stefanie Schneider in editiegalerie LUMAS Amsterdam

De editiegalerie LUMAS Amsterdam nodigt alle kunstliefhebbers uit voor de tentoonstelling Stranger than Paradise van Stefanie Schneider, die ze zelf zal openen op 4 september. De Duitse fotografe werkt met verlopen Polaroidfoto's, waarmee ze tot de ziel sprekende fotoverhalen creëert.

Straatfotograaf Mark Cohen in het Nederlands Fotomuseum

Het Nederlands Fotomuseum presenteert van 13 september 2014 tot en met 11 januari 2015 meer dan honderddertig vintage afdrukken van de Amerikaanse straatfotograaf Mark Cohen. Onder de titel Dark Knees is een groot overzicht van zijn werk uit de periode 1969 tot en met 2012 voor het eerst in Nederland te zien.

Foto-expositie 'Nordic Visions'

Van 12 juli t/m 10 augustus is tijdens de Open Stal kunstroute in Oldeberkoop de expositie 'Nordic Visions' te zien. De foto-expositie bestaat uit beelden gemaakt door enthousiaste fotografen in het hoge noorden.

Jazzfotograaf Jimmy Katz exposeert in Fotogalerie in de Gewelven

Jazzfotograaf Jimmy Katz komt naar Nederland. Katz werd door wijlen Herman Leonard 'the best working jazz photographer on earth' genoemd. Naast een presentatie van zijn jazzportretten op het komende North Sea Jazz Festival exposeert Katz ook in Fotogalerie In de Gewelven in Kasteel Woerden.

Pagina's

Reacties

ingrid yegulalp: Ik ben in het bezit van deze camera en lens....

MaxVerst: Wanneer houdt die scherpte hype nou eens op?...

julian: Wat dat betreft heb je gelijk, jammer dat er...

Poll

De Nikon Df is...

tweets

Fotowedstrijden

Facebook