U bent hier

Subscribe to RSS - Events

Nieuwe fashionwedstrijd trapt af met modefotografie

Fotografen kunnen zich inschrijven voor een nieuwe wedstrijd op het gebied van mode. De Joke Veeze Award wordt vanaf 2015 jaarlijks georganiseerd en kent per jaar een wisselende invulling: fotografie, styling, ontwerp of blogging. In 2015 wordt afgetrapt met modefotografie omtrent het thema 'water'.

Anton Corbijn exposeert 300 foto's in Fotomuseum Den Haag

Een grote selectie van het werk van Anton Corbijn is van 21 maart tot en met 21 juni 2015 te zien in het Fotomuseum Den Haag. Voor de tentoonstelling met de naam 1-2-3-4 (one-two-three-four) is een selectie gemaakt van meer dan driehonderd foto's van bands en zangers. Veel van het werk is nooit eerder aan het publiek getoond.

Pierre Crom wint Zilveren Camera 2014 met MH17-serie

Pierre Crom is de winnaar van de Zilveren Camera 2014. Hij sleepte de hoofdprijs in de wacht met zijn fotoserie over de MH17-ramp. De Nationale Portretprijs werd gewonnen door Gerard Wessel met zijn portret van Katja Römer-Schuurman en de Prijs voor Vernieuwende Journalistiek ging naar het project Love Radio.

World Press Photo-winnares Carla Kogelman in Kampen

World Press Photo-winnares Carla Kogelman geeft op donderdag 5 februari een lezing in Kampen. Zij kreeg de eerste prijs won in de categorie 'Observed portraits'. Haar winnende fotoserie is momenteel te zien bij de internationale foto-expositie in het Ikonenmuseum.

Nominaties Zilveren Camera 2014 bekend

De nominaties voor de Zilveren Camera 2014 zijn bekend. De 42 gelukkigen staan op de website van de Zilveren Camera. Op zondag 25 januari wordt de uiteindelijke winnaar bekendgemaakt. De uitreiking is die dag live vanaf 15:30 te volgen op de website van de Zilveren Camera.

Endless Possibilities - 16 t/m 25 januari 2015

Op 16 januari 2015 openen de derdejaars fotografiestudenten van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, Den Haag in samenwerking met Ecole Cantonale d’Art de Lausanne, Zwitserland een fotografietentoonstelling rond het thema Endless Possibilities.

World Press Photo Expositie in Kampen - 30 januari t/m 1 maart 2015

De internationale World Press Photo Expositie strijkt van vrijdag 30 januari tot en met zondag 1 maart weer neer in Kampen. De indrukwekkende beelden van wereldberoemde fotografen zijn te zien in het Ikonenmuseum. Daarnaast worden er inspirerende lezingen gegeven door bekende fotografen.

Overzicht: Fotobeurzen in 2015

Fabrikanten grijpen graag grote evenementen en beurzen aan om nieuwe camera's te introduceren. In 2015 moeten we het zonder de Photokina doen, die tweejaarlijks plaatsvind, maar er zijn genoeg andere momenten waarop de merken uit kunnen pakken met hun nieuwe gear. Dit is de beursagenda voor 2015.

Derde editie Internationaal Fotofestival Leiden in 2015

De organisatie van het Internationaal Fotofestival Leiden maakt bekend dat het festival in 2015 een derde editie krijgt. Het internationale fotofestival zal plaatsvinden van 10 t/m 31 oktober 2015.

Vivian Maier - Street Photographer

Vivian Maier - Street Photographer is een overzichtstentoonstelling van het werk van een vrouwelijke straatfotograaf wier indrukwekkende oeuvre pas tegen het einde van haar leven werd ontdekt en vervolgens direct een wereldwijde sensatie veroorzaakte.

Pagina's

Reacties

Daantje: Mooi gevoel geeft deze foto.

Daantje: Jammer dat je niet mee mag doen als je niet de...

Daantje: Je ziet mensen van een hele andere kant door de...

Poll

Op welk apparaat bewerk jij meestal je foto's?

Fotowedstrijden

Facebook