U bent hier

Subscribe to RSS - Events

'The Miners from Beringen' - Reinout van den Bergh

Op 28 oktober 2014 is het precies 25 jaar geleden dat de mijn van Beringen de deuren sloot. Drie jaar later viel met de sluiting van Zolder het definitieve doek over de mijnindustrie in België. Dit betekende het einde van een tijdperk.

Benoit Meeus – Tattoo Identity

In TATTOO IDENTITY bundelt fotograaf Benoit Meeus zijn allerbeste beelden uit de laatste zeven jaren. Het project 'Ink Id' werd in 2007 opgestart. Het boek is een kruising tussen fotografie, tattoos en grafische vormgeving, een verzameling van mensen met een sprekende identiteit, altijd individueel en persoonlijk.

Internationaal Fotofestival Leiden: Wat is er te zien?

De tweede editie van het Internationaal Fotofestival Leiden is zaterdag 11 oktober van start gegaan. Tot en met zaterdag 8 november kun je in de Leidse binnenstad foto’s van twintig beginnende fotografen bewonderen.

Renate Beense wint Internationaal Fotofestival Leiden

Renate Beense (1975) heeft zaterdag 11 oktober de tweede editie van het Internationaal Fotofestival Leiden gewonnen. Met haar serie ‘Gewoon Pa’ sleepte ze de eerste prijs in de wacht. Ze ontving een cheque van 1000 euro en ze krijgt volgend jaar een solo-expositie op het festival.

Leica Test Drive: probeer de Leica M of Leica T op 19 oktober bij Foka

In augustus werd het Leica Test Drive-programma aangekondigd. Wil je de Leica M of Leica T eens in de praktijk uitproberen? Dan kun je bij deelnemende dealers op speciale evenementen 'hands-on' kennismaken. Op 19 oktober kun je bij Foka in Rotterdam terecht.

Genomineerden Internationaal Fotofestival Leiden 2014 bekend

De twintig genomineerden van de tweede editie van het Internationaal Fotofestival Leiden 2014 zijn bekend. Het festival start op 11 oktober en duurt tot en met 8 november. Het thema dit jaar is: ‘New Photographers’.

Verslag: Unseen Photo Fair 2014

Aparte portretten, stillevens met rottend eten en interessante landschapsfoto’s. Je zag het allemaal voorbij komen bij de derde editie van Unseen Photo Fair in Amsterdam. De fotografiebeurs was te bezoeken van donderdag 18 tot en met zondag 21 september. Wij zijn er geweest en geven een verslag.

Photokina 2014: Een complete hal met Leica-nieuws

Alle grote fabrikanten pakken op de Photokina uit met een flinke stand. Leica gaat echter nog een stapje verder, de Duitse fabrikant heeft een complete hal afgehuurd om haar vele nieuwe producten - en veel foto's - tentoon te stellen.

Anne Geene wint New Talent Photography Award 2014

Anne Geene (1983) heeft donderdag 18 september de New Talent Photography Award 2014 gewonnen. De prijs werd uitgereikt tijdens een speciaal evenement op de fotografiebeurs Unseen Photo Fair in Amsterdam. Maurice van Es (1984) ging er met de publieksprijs vandoor.

Impressie: Olympus Photography Playground in Keulen

Tijdens de Photokina geeft Olympus bezoekers de kans een bezoekje te brengen aan de Photography Playground. Op de Playground kun je aan de slag met een Olympus-camera en diverse kunstwerken fotograferen. Wij probeerden het uit.

Pagina's

Reacties

fotobongo: "Natuurlijk is er ergens een grens waar...

Mariska Vegter: Om even te reageren op de photoshop discussie,...

Yari: Mijn kleinkind van 4 jr. en 3 mnd. jong

Poll

Hoe vaak laat jij een foto afdrukken?

Fotowedstrijden

Facebook