U bent hier

Subscribe to RSS - DIGIFOTOPro.tv

MustSee: Girona - Miniatuureffect-timelapse

Het is een beproefd concept: de combinatie van een timelapse-video met het miniatuureffect. Op Vimeo kwamen we een prachtige uitvoering tegen, gemaakt in Girona. We vroegen aan Pau Garcia hoe hij het filmpje heeft gemaakt.

MustSee: Drone + GoPro + vuurwerk = Spectaculair

4 juli, Indepencence Day, wordt in de Verenigde Staten groots gevierd. Op veel plaatsen kun je een grote vuurwerkshow bewonderen. Bijvoorbeeld op West Palm Beach in Florida. Jos Stinglingh was erbij en filmde het spektakel vanuit een bijzonder perspectief.

MustSee: Sky over Holland

Edwin Haighton stuurde ons een time-lapse-video waarin hij de Hollandse wolkenluchten prachtig in beeld brengt. De video bestaat uit 2850 foto's, geschoten in raw. Samengevoegd levert dat een filmpje van een kleine twee minuten op.

MustSee: Nikon's 'The Revisit' met Mick Rock

Voor het project 'The Revisit' ging de legendarische rock-'n-roll fotograaf Mick Rock met Nikon op pad: terug in de tijd om met de nieuwe Nikon Df een draai te geven aan een van zijn iconische foto's, die hij vroeger met zijn Nikon FM maakte.

MustSee: Tientallen GoPro's op een Volkswagen GTI

Volkswagen heeft voor de presentatie van de nieuwe 2015 GTI de auto met een tig-tal GoPro's uitgerust en Tanner Foust achter het stuur gezet. Het resultaat? Een interactief filmpje waarin je kunt kiezen uit diverse camerahoeken.

MustSee: Stokstaartjes fotograferen

In april kwamen we via Facebook een setje geweldige foto's tegen van fotograaf Will Burrard-Lucas tussen de stokstaartjes. Nu hebben we het bijbehorende filmpje ontdekt en dat willen we jullie niet onthouden.

MustSee: Straatfotografie met de Fujifilm X-T1 in Marrakesh

Fujifilm Middle East heeft een video gepubliceerd waarin je Zack Arias aan het werk ziet met de nieuwe Fujifilm X-T1 in Marrakesh. De fotograaf laat uiteraard de mogelijkheden van de camera zien, maar geeft ook nuttige tips voor straatfotografie in het algemeen.

MustSee: Nikon toont werking nieuwe Fluorine Coating

Koop je zo'n peperdure AF-S Nikkor 800mm f/5.6E FL ED VR, of de nieuwe AF-S Nikkor 400mm f/2.8E FL ED VR, dan wil je natuurlijk niet dat de beeldkwaliteit verpest wordt door viezigheid op de lens. Nikon's Fluorine Coat moet uitkomst bieden en getuige dit filmpje werkt dat heel behoorlijk.

MustSee: Zeven handige fotografie-'hacks'

Hoe maak je een timelapse-rig voor je GoPro van een kookwekker, een 'art'-filter van een plastic zakje, of een statief van een touwtje? In deze video zeven handige 'hacks' waarmee je voor vrijwel nop diverse effecten kunt bereiken.

MustSee: Cameraporno - de complete Olympus-collectie

Als je als camerafabrikant een decennialange historie hebt, zoals Olympus, dan wil je dat natuurlijk graag laten zien. Olympus doet dat in haar hoofdkantoor in Japan, waar in een lange rij vitrines alle camera's staan die de fabriek ooit heeft gemaakt.

Pagina's

Reacties

Hans van der Straaten: Deze foto is gemaakt in het noordelijke...

marc wieme: ik heb er eentje te koop met vier objectieven; ...

gamzenoa: Wat kan een zonsondergang toch mooi zijn.

Poll

De Nikon Df is...

tweets

Fotowedstrijden

Facebook