DIGIFOTO Pro - DIGIFOTOPro.tv

U bent hier

Subscribe to RSS - DIGIFOTOPro.tv

MustSee: Canon's legendarische 1200mm f/5.6L in actie

Canon's EF 1200mm f/5.6L USM is een legendarisch objectief. Niet alleen vanwege het formaat en de brandpuntafstand, maar ook vooral vanwege de prijs en beschikbaarheid. MBP Photographic heeft een exemplaar te koop staan en maakte een demonstratievideo.

MustSee: Parijs door een Pentax 67-middenformaatcamera

In 'Paris Trough Pentax' zie je de stad voorbij komen door de enorme schachtzoeker van de klassieke Pentax 67-middenformaatcamera. Het concept is eenvoudig, maar het resultaat is er niet minder fraai om.

MustSee: Sterk staaltje Photoshop

De Zweedse fotograaf Erik Johansson laat in dit filmpje een sterk staaltje beeldbewerking zien: van schets tot eindresultaat toont hij hoe zijn foto 'Landfall', met behulp van 235 lagen, tot stand is gekomen.

MustSee: Covershoot met Edward Snowden

Het kostte Wired bijna een jaar tijd om een interview te regelen met NSA-klokkenluider Edward Snodwen. Het lukte en het resultaat is nu te lezen. Platon maakte de foto's. Samen met journalist James Bamford vertelt hij over de ontmoeting in Moskou.

MustSee: Planetary Panoramas

Met een zelfgebouwde rig, bestaande uit vier camera's met fisheye-objectieven, maakte Vincent Brady een indrukwekkende time-lapse. Vanuit diverse standpunten zie je de sterrenhemel met een blikveld van 360 graden aan je voorbij trekken.

MustSee: Infrarood-time-lapse op Hawaï

Onze ogen zijn niet in staat infrarood licht te zien. Camera's kunnen dit wel, maar worden juist voorzien van een filter dat infrarood licht blokkeert. Gary Yost maakte een Infrarood-time-lapse-video met een omgebouwde Nikon D5200.

MustSee: Barcelona in 'flow-motion'

Time-lapse-video's zijn vaak geschoten vanaf een statische locatie, of wellicht met wat beweging met behulp van een slider. Rob Whitworth gaat met 'Barcelona GO' een stuk verder. Het resultaat is een indrukwekkende 'flow-motion'-video.

MustSee: Girona - Miniatuureffect-timelapse

Het is een beproefd concept: de combinatie van een timelapse-video met het miniatuureffect. Op Vimeo kwamen we een prachtige uitvoering tegen, gemaakt in Girona. We vroegen aan Pau Garcia hoe hij het filmpje heeft gemaakt.

MustSee: Drone + GoPro + vuurwerk = Spectaculair

4 juli, Indepencence Day, wordt in de Verenigde Staten groots gevierd. Op veel plaatsen kun je een grote vuurwerkshow bewonderen. Bijvoorbeeld op West Palm Beach in Florida. Jos Stinglingh was erbij en filmde het spektakel vanuit een bijzonder perspectief.

MustSee: Sky over Holland

Edwin Haighton stuurde ons een time-lapse-video waarin hij de Hollandse wolkenluchten prachtig in beeld brengt. De video bestaat uit 2850 foto's, geschoten in raw. Samengevoegd levert dat een filmpje van een kleine twee minuten op.

Pagina's

Reacties

alexie: Holyhead dus.

alexie: ! uur later kwam er een hurricane over ons huis...

Miro1966: Een van het mooiste zonsondergang in Europe ;)

Poll

Hoe vaak laat jij een foto afdrukken?

tweets

Fotowedstrijden

Facebook

Nieuwste artikelen