U bent hier

Subscribe to RSS - DIGIFOTOPro.tv

Lytro ontwikkelt Immerge-vr-systeem

Lichtveldcamerapionier Lytro heeft een professioneel vr-videosysteem met de naam Immerge aangekondigd. Het systeem maakt het mogelijk om de kijkpositie en -richting na opname in realtime te wijzigen. Met Immerge moeten opgenomen beeldmateriaal en geanimeerde beelden naadloos in elkaar overlopen.

MustSee: Ringo Starr over zijn passie voor fotografie

Muziektijdschrift Rolling Stone heeft Ringo Starr geinterviewd over zijn tweede passie in het leven naast muziek: fotografie. De voormalige Beatles-drummer vertelt openhartig over zijn tijd bij de legendarische band aan de hand van foto's die hij toen gemaakt heeft.

Video: Canon 250-megapixelsensor in actie

Tijdens de Canon Expo in Parijs 2015 toonde Canon de mogelijkheden van de 250-megapixelsensor die in ontwikkeling is. In deze video kun je zien hoeveel detail de sensor kan onderscheiden.

MustSee: Imagination - fantasierijke stop motion

De wereld door de ogen van een kind. Het is iets dat we vaak tegenkomen, maar PermaGrinFilms heeft het concept wel heel uitbundig uitgewerkt. In de spectaculaire stop-motionfilm 'Imagination' wordt de kijker meegenomen in de wereld van de kinderkamer en daarbuiten. Het project heeft anderhalf jaar in beslag genomen.

De nieuwe functies van de Sony A7S II in zes video's

Net als de Sony A7S heeft de A7S II een 12-megapixelsensor. Er zijn echter ook tal van verbeteringen en vernieuwingen. In zes video's demonstreert Sony de kwaliteiten van de nieuwe camera. Van iso 409.600 tot slow-motion en S-log3.

Testvideo Canon ME20F-SH toont iso 4 miljoen

In juli 2015 introduceerde Canon de ME20F-SH, een cameramodule met fullframe-sensor die kan filmen met een iso-waarde van meer dan vier miljoen. Canon Japan komt nu met een sample video, waarin je deze lichtgevoeligheid in de praktijk kunt aanschouwen.

Video: De zin en onzin van uv-filters

Het gebruik van uv-filters is vaak een heet hangijzer onder fotografen. Fotograaf Steve Perry onderzoekt in een uitgebreide video het nut van uv-filters en komt tot een paar interessante conclusies.

MustSee: Apotheosis – Noorderlicht-timelapse

Henry Jun Wah Lee was op 17 maart 2015 op het juiste moment op de juiste plek. In IJsland om precies te zijn. Van de zonsondergang tot de zonsopkomst zorgde het noorderlicht voor een spectaculaire show. Wij kunnen meegenieten dankzij zijn prachtige timelapse-video.

Bullet Time Lightpainting met vijftig Olympus OM-D E-M10's

De kunstenaars van Zolaq hebben in samenwerking met Olympus een aantal 'Bullet Time Lightpaintings' gemaakt. Voor de bijzondere beelden is de Live Composite-functie van maar liefst vijftig OM-D E-M10-camera's gebruikt.

MustSee: Him & Her - door de zoeker van een Hasselblad

Him & Her is een korte romantische film over een toevallige ontmoeting in het pitoreske Malta. De zoeker van een Hasselblad-middenformaatcamera fungeert als het doek, waarop we de film bekijken.

Pagina's

Fotowedstrijden

Facebook