U bent hier

Subscribe to RSS - DIGIFOTOPro.tv

Video: De zin en onzin van uv-filters

Het gebruik van uv-filters is vaak een heet hangijzer onder fotografen. Fotograaf Steve Perry onderzoekt in een uitgebreide video het nut van uv-filters en komt tot een paar interessante conclusies.

MustSee: Apotheosis – Noorderlicht-timelapse

Henry Jun Wah Lee was op 17 maart 2015 op het juiste moment op de juiste plek. In IJsland om precies te zijn. Van de zonsondergang tot de zonsopkomst zorgde het noorderlicht voor een spectaculaire show. Wij kunnen meegenieten dankzij zijn prachtige timelapse-video.

Bullet Time Lightpainting met vijftig Olympus OM-D E-M10's

De kunstenaars van Zolaq hebben in samenwerking met Olympus een aantal 'Bullet Time Lightpaintings' gemaakt. Voor de bijzondere beelden is de Live Composite-functie van maar liefst vijftig OM-D E-M10-camera's gebruikt.

MustSee: Him & Her - door de zoeker van een Hasselblad

Him & Her is een korte romantische film over een toevallige ontmoeting in het pitoreske Malta. De zoeker van een Hasselblad-middenformaatcamera fungeert als het doek, waarop we de film bekijken.

MustSee: Sigma Aizu, hoofdstuk III

Sigma geeft voor de derde keer een kijkje achter de schermen bij de fabriek in Aizu. Dit keer volgen we de 22-jarige Kyohei Kashiwagi, werkzaam bij de afdeling Customer Service. Met prachtige filmbeelden zien we hoe hij vakkundig objectieven inspecteert en repareert.

MustSee: René Burri over zes van zijn beroemde foto's

Topfotograaf René Burri werd in 1963 in een klap beroemd door zijn portret van Ernesto 'Che' Guevara. In deze bijzondere video haalt hij op amicale wijze herinneringen op aan een selectie van zijn meest iconische foto's.

MustSee: Jedi With a GoPro

Een Jedi met GoPro op z'n hoofd die het opneemt tegen stormtroopers, TIE fighters en een heuse AT-AT? Je hoeft geen fan van Star Wars te zijn om onder de indruk te zijn van dit korte filmpje. Bovendien legt de maker later uit hoe hij te werk is gegaan.

Associated Press zet 550.000 historische films op YouTube

Associated Press (AP) plaatst meer dan 550.000 historische filmbeelden op YouTube. Het archief beslaat de periode van 1895 tot nu. Het Amerikaanse persbureau werkt samen met de archieven van British Movietone, een voormalig Brits nieuwsprogramma.

MustSee: 24 uur van Le Mans in 1158 foto's

De 24 uur van Le Mans is een van 's werelds oudste en bekendste autoraces. In juni vond de 83e editie plaats. Fotograaf Camden Trasher was aanwezig. De vele foto's die hij maakte zette hij achter elkaar. Het resultaat is een fraaie stop-motion-video.

MustSee: Zo wordt de Fujifilm X-T10 gemaakt

Fujifilm geeft een kijkje achter de schermen bij de productie van de nieuwe X-T10. Er komt behoorlijk wat handwerk kijken bij het in elkaar zetten en afwerken van de compacte systeemcamera. Het kleinere broertje van de X-T1 ligt nu in de winkels.

Pagina's

Reacties

esmeeluneburg: Dit lieveheersbeestje had ik eerder nog nooit...

esmeeluneburg: Deze waterjuffer had iets met zijn linkeroog....

EdvanGemst: Op het veldje in de buurt zat hij op me te...

Poll

Op welk apparaat bewerk jij meestal je foto's?

Fotowedstrijden

Facebook