U bent hier

Subscribe to RSS - DIGIFOTOPro.tv

Leer kijken en fotograferen als Steve McCurry

Hoe gaat een wereldberoemde fotograaf te werk? Als het aan Steve McCurry ligt, is het antwoord simpel: niet teveel nadenken, gewoon doen. In samenwerking met Phaidon Press maakte hij zes korte filmpjes, waarin hij reflecteert op zijn leven als fotograaf en wat hij in die tijd heeft geleerd.

MustSee: Lightspeed

Lightspeed is het nieuwste project van Darren Pearson, een light painter uit Los Angeles. In een surrealistische film zien we onder andere hoe skeletten, dinosauriërs en katachtigen Californië onveilig maken. Een tijdrovende klus: het heeft een jaar gekost om het filmpje, dat nog geen drie minuten duurt, te maken.

MustSee: Berlin Time

Matthias Makarinus laat je in deze video alle hotspots van Berlijn zien, door middel van hyperlapse- en timelapse-techniek. Van de meer dan zeventig verschillende scènes die hij heeft opgenomen, heeft hij er vijftig gebruikt in deze video.

MustSee: 1,5-gigapixelfoto van het Andromedastelsel

Nasa publiceert de grootste en scherpste foto ooit gemaakt van de Andromedanevel. De afbeelding van de Hubble-telescoop telt 1.5 gigapixels en geeft een blik op zo'n honderd miljoen sterren in ons naburige sterrenstelsel.

Maak je eigen camera dolly met Lego

Pascal Kulcsar wilde beweging in zijn time-lapse-video's, dus bouwde hij eigenhandig een dolly met Lego. Met zes wielen en een kleine motor kan de dolly met verschillende snelheden een klein traject afleggen. De Duitser legt in een video uitvoerig uit hoe je de dolly zelf kunt bouwen.

MustSee: Alle techniek van Canon EF-objectieven

Canon geeft in een twaalf minuten durende video uitleg over alle technieken die gebruikt worden voor EF-objectieven. Wat is het effect van bepaalde lenselementen, hoe werkt een USM- of STM-motor en wat doet de SWC-coating? Deze video legt het uit.

MustSee: Toronto Skyline Porn

Cinematograaf en time-lapse-fotograaf Ryan Emond leidt je in deze indrukwekkende hyperlapse rond door de skyline van Toronto. Hij maakte de beelden de afgelopen jaren met een GoPro op een DJI Phantom 2-drone en een Canon EOS 5D Mark III.

MustSee: Time-lapse-beelden uit 'De Nieuwe Wildernis'

De Nieuwe Wildernis, de natuurfilm over de Oostvaardersplassen, was een groot succes. Paul Klaver maakte voor de film een aantal time-lapse-opnames. In deze video deelt hij een compilatie en krijg je ruim zeven minuten aan beeldmateriaal te zien dat hij tijdens de productie van de film maakte.

MustSee: Blackmagic Pocket Cinema Camera in de stratosfeer

Keisuke Iwaya, een Japanse amateur astrofysicus, heeft op 20 juli 2014 een Blackmagic Pocket Cinema Camera de lucht in laten gaan vanuit Obihiro, Japan. De BMPCC heeft de hele reis tot in de stratosfeer vastgelegd en van de beschikbare beelden is een bijzondere time-lapse video gemaakt.

MustSee: Astronaut - A journey to space

Aan boord van het internationale ruimtestation ISS leggen de astronauten de wereld vast met de vele Nikon-camera's en objectieven die ze tot hun beschikking hebben. Al dat materiaal is online te vinden. Guillaume JUIN gebruikte de beelden voor een spectaculaire time-lapsevideo.

Pagina's

Reacties

Pim Geerts: OK, de race is gewonnen. "Wat is hiervan het...

Henri: Eerlijk gezegd zit ik meer te wachten op een...

EOSGraaf: Ik had toch liever een sensor met minimaal 3...

Poll

Op welk apparaat bewerk jij meestal je foto's?

Fotowedstrijden

Facebook