U bent hier

Subscribe to RSS - DIGIFOTOPro.tv

MustSee: 10K-time-lapse

Benieuwd hoe een time-lapse eruitziet in 10K-resolutie? Fotograaf en filmmaker Joe Capra gebruikte een PhaseOne IQ180-middenformaatcamera om Rio De Janeiro vast te leggen. De individuele foto's bevatten ruim 80 megapixels en barsten van de details.

MustSee: Superhelden-shoot op het randje van een wolkenkrabber

Kijk dit filmpje vooral niet als je hoogtevrees hebt. Je krijgt een kijkje achter de schermen bij een shoot van fotograaf Benjamin Von Wong, waarin hij op het randje van een wolkenkrabber spectaculaire foto's van superhelden maakt.

YouTube ondersteunt interactieve 360-gradenvideo's

YouTube heeft ondersteuning toegevoegd voor 360-gradenvideo's. Vanuit Google Chrome, of de Android-app kun je bij deze video's zelf bepalen welke kant je op wil kijken. In combinatie met een smartphone bepaal je het camerastandpunt door het toestel te bewegen.

MustSee: Atlantic Light, de Ierse kust vanuit een drone

De Ierse fotograaf Peter Cox hing zijn Canon EOS 5D Mark III aan een drone en maakte een spectaculaire film van de ruige westkust van Ierland. 'Atlantic Light' neemt de kijker mee naar de ruige klippen die het land rijk is. Met de film promoot hij zijn gelijknamige fotoboek, dat via Kickstarter verkrijgbaar is.

MustSee: Tokio in dichte mist

Tokio is een stad die tot de verbeelding spreekt. Gehuld in een dikke mistlaag wordt dat nog eens versterkt. Visuele ontwerpstudio WOW maakte een filmpje onder deze omstandigheden. Het resultaat is een dromerig en surreëel beeld van de Japanse hoofdstad.

Leica's nieuwe hoofdkwartier in vogelvlucht

Begin 2014 nam Leica haar nieuwe hoofdkwartier Leitz Park Wetzlar in gebruik. Het complex huisvest zowel het management als de productiefaciliteiten van de fabrikant. Leica maakte met behulp van een drone een filmpje van het indrukwekkende gebouw.

Anton Corbijn bij De Wereld Draait Door

Zaterdag 21 maart openen in het Fotomuseum en Gemeentemuseum Den Haag twee grote overzichtstentoonstellingen met het werk van Anton Corbijn. Woensdagavond 18 maart schoof de fotograaf aan bij De Wereld Draait Door om te vertellen over zijn werk.

MustSee: Superman with a GoPro

Stel, je vergeet je GoPro-camera ergens en Superman vindt hem. Die besluit hem naar je terug te brengen, maar niet voor hij nog wat levens redt. De mannen van Corridor Digital wonnen met deze spectaculaire korte film de hoofdprijs van het New York City Drone Film Festival 2015.

Anton Corbijn over zijn exposities in Fotomuseum en Gemeentemuseum Den Haag

Vanaf 21 maart tot en met 21 juni 2015 tonen zowel het Fotomuseum als Gemeentemuseum Den Haag exposities met het werk van Anton Corbijn. De topfotograaf vertelt in een teaserfilmpje zelf wat je van de tentoonstellingen kunt verwachten.

Acht experts aan de slag met Photoshop 1.0

Adobe Photoshop bestaat 25 jaar. Een mooi moment om eens terug te blikken op de eerste versie van het beeldbewerkingspakket. CreativeLive liet acht Photoshop-experts hun gang gaan met de oerversie van Photoshop en maakte een video van hun bevindingen.

Pagina's

Reacties

mourr00: Vlak na de geboorte in mijn paludarium was deze...

Wiri: Wanneer komt er nu eens een nationaal of...

mourr00: Natuurlijk geen statief bij me. Als uitdaging...

Poll

Op welk apparaat bewerk jij meestal je foto's?

Fotowedstrijden

Facebook