U bent hier

Subscribe to RSS - DIGIFOTOPro.tv

Achter de schermen: De bureaubladfoto van Windows 10

Op 29 juli verschijnt Windows 10. Microsoft heeft nu bekendgemaakt welke bureaubladachtergrond er standaard ingesteld zal staan. We krijgen een kijkje achter de schermen bij het maken van de foto, die met behulp van projectie en lasers tot stand is gekomen.

MustSee: Holland - Natuur in de Delta (trailer)

Na het enorme succes van De Nieuwe Wildernis is er een tweede film op komst. Holland - Natuur in de Delta, draait vanaf 24 september in de bioscoop. Om je alvast enthousiast te maken presenteren de makers een trailer van ruim twee minuten met prachtige beelden.

MustSee: Yesterday's Tomorrow - A Portland Journey

Productiemaatschappij Uncage the Soul komt met Yesterday's Tomorrow - A Portland Journey, een indrukwekkende timelapse-video die met foto's en bewegend beeld het verleden en heden van de stad Portland naadloos in elkaar over laat lopen.

Panasonic GH4 met 44-2415mm f/1.7-objectief in actie

Op compacte systeemcamera's kun je met behulp van adapters vrijwel alle soorten objectieven gebruiken. In dit filmpje zie je de Panasonic GH4 in actie met een enorm Fujifilm broadcast-objectief, dat over 55x optische zoom en een diafragma van f/1.7 beschikt.

MustSee: Reflections from Uyuni

'Reflections from Uyuni' is een prachtige timelapse-film gemaakt op de Salar de Uyuni in Bolivia, 's werelds grootste zoutvlakte. Een laagje water op het zout zorgt voor prachtige reflecties en surrealistische beelden, waarbij de grens tussen land en lucht vervaagt.

MustSee: Jimmy Nelson spreekt op TEDGlobal 2014

Jimmy Nelson sprak tijdens TEDGlobal 2014 over de reizen die hij maakte tijdens het maken van zijn fotoserie Before They Pass Away. In een gepassioneerde presentatie legt hij aan de hand van foto's en anekdotes uit wat hij in die tijd heeft geleerd.

MustSee: Video-interview met Anton Corbijn

In Den Haag zijn in het Gemeentemuseum en het naastgelegen Fotomuseum tot en met 21 juni twee grote exposities te zien met het werk van Anton Corbijn. ARTtube maakte ter plekke een uitgebreid video-interview van bijna een half uur met de fotograaf.

MustSee: WILD – Roadtrip-video

De zomer is in aantocht, voor veel mensen het moment om op reis te gaan. Uiteraard gaat je camera mee en schiet je talloze foto's. Matti Haapoja uit Canada prefereert echter de filmfunctie van zijn Panasonic GH4. Hij maakte deze geweldige roadtrip-video.

MustSee: Stormlapse

Het weer ging de afgelopen dagen behoorlijk tekeer. In Amerika is echter alles groter en beter, zo ook de stormen. Dat blijkt wel uit deze video van Ryan McGinnis. De fotograaf trekt er graag op uit tijdens onweer en maakt spectaculaire time-lapse-video's.

Video: B&H toont Canon EF 1200mm f/5.6L in actie

Onlangs maakte B&H Photo Video bekend een EF 1200mm f/5.6L te koop te hebben staan. Voor 180.000 dollar wisselt het tweedehands objectief van eigenaar. De Amerikaanse fotowinkel publiceert nu een video waarin het gevaarte wordt gedemonstreerd.

Pagina's

Reacties

Hans_Dekeling: Bijtje op de griet, Bloempot op het balcon....

goorbiker: Avondfotografie in station Aarschot

dynd: Vind de standaardachtergronden in de Windows 10...

Poll

Op welk apparaat bewerk jij meestal je foto's?

Fotowedstrijden

Facebook