DIGIFOTO Pro - DIGIFOTOPro.tv

U bent hier

Subscribe to RSS - DIGIFOTOPro.tv

MustSee: Covershoot met Edward Snowden

Het kostte Wired bijna een jaar tijd om een interview te regelen met NSA-klokkenluider Edward Snodwen. Het lukte en het resultaat is nu te lezen. Platon maakte de foto's. Samen met journalist James Bamford vertelt hij over de ontmoeting in Moskou.

MustSee: Planetary Panoramas

Met een zelfgebouwde rig, bestaande uit vier camera's met fisheye-objectieven, maakte Vincent Brady een indrukwekkende time-lapse. Vanuit diverse standpunten zie je de sterrenhemel met een blikveld van 360 graden aan je voorbij trekken.

MustSee: Infrarood-time-lapse op Hawaï

Onze ogen zijn niet in staat infrarood licht te zien. Camera's kunnen dit wel, maar worden juist voorzien van een filter dat infrarood licht blokkeert. Gary Yost maakte een Infrarood-time-lapse-video met een omgebouwde Nikon D5200.

MustSee: Barcelona in 'flow-motion'

Time-lapse-video's zijn vaak geschoten vanaf een statische locatie, of wellicht met wat beweging met behulp van een slider. Rob Whitworth gaat met 'Barcelona GO' een stuk verder. Het resultaat is een indrukwekkende 'flow-motion'-video.

MustSee: Girona - Miniatuureffect-timelapse

Het is een beproefd concept: de combinatie van een timelapse-video met het miniatuureffect. Op Vimeo kwamen we een prachtige uitvoering tegen, gemaakt in Girona. We vroegen aan Pau Garcia hoe hij het filmpje heeft gemaakt.

MustSee: Drone + GoPro + vuurwerk = Spectaculair

4 juli, Indepencence Day, wordt in de Verenigde Staten groots gevierd. Op veel plaatsen kun je een grote vuurwerkshow bewonderen. Bijvoorbeeld op West Palm Beach in Florida. Jos Stinglingh was erbij en filmde het spektakel vanuit een bijzonder perspectief.

MustSee: Sky over Holland

Edwin Haighton stuurde ons een time-lapse-video waarin hij de Hollandse wolkenluchten prachtig in beeld brengt. De video bestaat uit 2850 foto's, geschoten in raw. Samengevoegd levert dat een filmpje van een kleine twee minuten op.

MustSee: Nikon's 'The Revisit' met Mick Rock

Voor het project 'The Revisit' ging de legendarische rock-'n-roll fotograaf Mick Rock met Nikon op pad: terug in de tijd om met de nieuwe Nikon Df een draai te geven aan een van zijn iconische foto's, die hij vroeger met zijn Nikon FM maakte.

MustSee: Tientallen GoPro's op een Volkswagen GTI

Volkswagen heeft voor de presentatie van de nieuwe 2015 GTI de auto met een tig-tal GoPro's uitgerust en Tanner Foust achter het stuur gezet. Het resultaat? Een interactief filmpje waarin je kunt kiezen uit diverse camerahoeken.

MustSee: Stokstaartjes fotograferen

In april kwamen we via Facebook een setje geweldige foto's tegen van fotograaf Will Burrard-Lucas tussen de stokstaartjes. Nu hebben we het bijbehorende filmpje ontdekt en dat willen we jullie niet onthouden.

Pagina's

Reacties

Sinkeldam: Met mijn LG telefoon gemaakt

Doeksa : Ook ik had problemen met de nikon D600. Na 3x...

Rob Rutgers: Ik vind hem wel grappig, denk dat hij het in...

Poll

Hoe vaak laat jij een foto afdrukken?

tweets

Fotowedstrijden

Facebook

Nieuwste artikelen