U bent hier

Subscribe to RSS - DIGIFOTOPro.tv

MustSee: Time-lapse-beelden uit 'De Nieuwe Wildernis'

De Nieuwe Wildernis, de natuurfilm over de Oostvaardersplassen, was een groot succes. Paul Klaver maakte voor de film een aantal time-lapse-opnames. In deze video deelt hij een compilatie en krijg je ruim zeven minuten aan beeldmateriaal te zien dat hij tijdens de productie van de film maakte.

MustSee: Blackmagic Pocket Cinema Camera in de stratosfeer

Keisuke Iwaya, een Japanse amateur astrofysicus, heeft op 20 juli 2014 een Blackmagic Pocket Cinema Camera de lucht in laten gaan vanuit Obihiro, Japan. De BMPCC heeft de hele reis tot in de stratosfeer vastgelegd en van de beschikbare beelden is een bijzondere time-lapse video gemaakt.

MustSee: Astronaut - A journey to space

Aan boord van het internationale ruimtestation ISS leggen de astronauten de wereld vast met de vele Nikon-camera's en objectieven die ze tot hun beschikking hebben. Al dat materiaal is online te vinden. Guillaume JUIN gebruikte de beelden voor een spectaculaire time-lapsevideo.

MustSee: Drone filmt highlights Rotterdam

De Euromast, de Erasmusbrug en de Kuip zijn onder andere beelden die te zien zijn in deze video van de 26-jarige fotograaf, Eric van Vuuren. In de nog geen vijf minuten durende video laat hij met een drone alle highlights van Rotterdam zien.

MustSee: Collodiumfotografie met Alex Timmermans

Trouwe lezers van DIGIFOTO Pro kennen het bijzondere werk van Alex Timmermans. In 2010 publiceerden we een uitgebreid interview met deze collodiumfotograaf in ons magazine. Patrice Lesueur maakte een korte film waarin je Alex aan het werk ziet.

Google Street View in de woestijn van Abu Dhabi

De auto's van Google Street View leggen wereldwijd het straatbeeld vast, zodat we van achter onze computer ons virtueel door de straten kunnen bewegen. Google beperkt zich echter niet tot straten en heeft nu ook de Lima-woestijn in Abu Dhabi vastgelegd.

Dramafilm over oorlogsfotograaf op dvd

September Film brengt op donderdag 20 november de film A Thousand Times Good Night (2013) uit op dvd. Juliette Binoche, bekend van onder meer Chocolat, The English Patient en Copie Conforme, speelt een van de hoofdrollen. De film gaat over een vrouw die helemaal opgaat in haar werk als oorlogsfotograaf.

Video: Joby Suction Cup in actie

Op de Photokina introduceerde Joby de Suction Cup. Een betaalbare zuignap voor actioncams, die je met een handig draaisysteem los en vast kunt maken. In deze video zie je de Suction Cup in actie.

MustSee: Through the Ground Glass

In deze video volg je fotograaf Joseph Allen Freeman, die met zijn enorme grootformaatcamera over zijn schouder door het landschap trekt. Freeman vertelt gepassioneerd over zijn camera en werkwijze, ook krijg je een blik in zijn donkere kamer.

MustSee: Lake of Dreams

Lake of Dreams is een spectaculaire video, gemaakt tijdens Burning Man. Het is geen standaardfilmpje waarin te zien is hoe het festival verloopt. De combinatie van time-lapse met filmbeelden levert een prachtig resultaat op.

Pagina's

Reacties

Stij Boerboom: Ik was net wat winnaars van vorige wedstrijden...

PROBEREN7176: Talk to me

roelj: Misschien is het idee dat Tamron (en Sigma)...

Poll

Hoe vaak laat jij een foto afdrukken?

Fotowedstrijden

Facebook