U bent hier

Subscribe to RSS - DIGIFOTOPro.tv

Google Street View in de woestijn van Abu Dhabi

De auto's van Google Street View leggen wereldwijd het straatbeeld vast, zodat we van achter onze computer ons virtueel door de straten kunnen bewegen. Google beperkt zich echter niet tot straten en heeft nu ook de Lima-woestijn in Abu Dhabi vastgelegd.

Dramafilm over oorlogsfotograaf op dvd

September Film brengt op donderdag 20 november de film A Thousand Times Good Night (2013) uit op dvd. Juliette Binoche, bekend van onder meer Chocolat, The English Patient en Copie Conforme, speelt een van de hoofdrollen. De film gaat over een vrouw die helemaal opgaat in haar werk als oorlogsfotograaf.

Video: Joby Suction Cup in actie

Op de Photokina introduceerde Joby de Suction Cup. Een betaalbare zuignap voor actioncams, die je met een handig draaisysteem los en vast kunt maken. In deze video zie je de Suction Cup in actie.

MustSee: Through the Ground Glass

In deze video volg je fotograaf Joseph Allen Freeman, die met zijn enorme grootformaatcamera over zijn schouder door het landschap trekt. Freeman vertelt gepassioneerd over zijn camera en werkwijze, ook krijg je een blik in zijn donkere kamer.

MustSee: Lake of Dreams

Lake of Dreams is een spectaculaire video, gemaakt tijdens Burning Man. Het is geen standaardfilmpje waarin te zien is hoe het festival verloopt. De combinatie van time-lapse met filmbeelden levert een prachtig resultaat op.

MustSee: Noorderlicht in real-time

Stilstaande of versnelde beelden van het noorderlicht zijn prachtig, maar ze laten niet de werkelijkheid zien. Deze video, geschoten op iso 25.600 met een Sony A7S, doet dat wel: aurora borealis in real-time!

MustSee: Boston Layer-Lapse

Time-lapse-video's zijn in, maar met een 'gewone' time-lapse val je niet meer op. We zien tegenwoordig de meest spectaculaire creaties voorbij komen onder de noemer hyperlapse. Dacht je alles al gezien te hebben? Check dan deze 'Layer-Lapse'.

Alle Nikkor-technologie in een filmpje van vijf minuten

Moderne Nikkor-objectieven zitten vol met technisch vernuft. VR-beeldstabilisatie, SWM-focusmotoren, lenselementen van diverse exotische glassoorten en coatings met de meest ingewikkelde namen. In deze video laat Nikon zien hoe het allemaal werkt.

MustSee: Sony A7S-video bij maanlicht

De Sony A7S is met zijn 12-megapixelsensor en iso-bereik tot 409.600 de koning van de nacht. Dat wordt nog eens bevestigd door deze video. Het lijkt alsof het filmpje in de schemering is gemaakt, totdat je de sterrenhemel ziet.

BredaPhoto-video: Kris Vervaeke

Fotofestival BredaPhoto is nog in volle gang. De vierde week is inmiddels al aangebroken. Tijdens het festival verschijnen er video's waarin de exposerende fotografen vertellen over hun werk. In deze aflevering vertelt Kris Vervaeke over zijn project 'Fortune Market'.

Pagina's

Reacties

Tomas vR: Wat een mooie foto! Geweldig detail zeg.

Finix: Bijzonder originele uitvoering met een prachtig...

PaulHoo: Op een plein in Vancouver zag ik een moeder met...

Poll

Hoe vaak laat jij een foto afdrukken?

Fotowedstrijden

Facebook