U bent hier

Subscribe to RSS - DIGIFOTOPro.tv

MustSee: Video-interview met Anton Corbijn

In Den Haag zijn in het Gemeentemuseum en het naastgelegen Fotomuseum tot en met 21 juni twee grote exposities te zien met het werk van Anton Corbijn. ARTtube maakte ter plekke een uitgebreid video-interview van bijna een half uur met de fotograaf.

MustSee: WILD – Roadtrip-video

De zomer is in aantocht, voor veel mensen het moment om op reis te gaan. Uiteraard gaat je camera mee en schiet je talloze foto's. Matti Haapoja uit Canada prefereert echter de filmfunctie van zijn Panasonic GH4. Hij maakte deze geweldige roadtrip-video.

MustSee: Stormlapse

Het weer ging de afgelopen dagen behoorlijk tekeer. In Amerika is echter alles groter en beter, zo ook de stormen. Dat blijkt wel uit deze video van Ryan McGinnis. De fotograaf trekt er graag op uit tijdens onweer en maakt spectaculaire time-lapse-video's.

Video: B&H toont Canon EF 1200mm f/5.6L in actie

Onlangs maakte B&H Photo Video bekend een EF 1200mm f/5.6L te koop te hebben staan. Voor 180.000 dollar wisselt het tweedehands objectief van eigenaar. De Amerikaanse fotowinkel publiceert nu een video waarin het gevaarte wordt gedemonstreerd.

MustSee: Prachtige drone-beelden van Antarctica

Kalle Ljung maakte in december 2014 en januari 2015 samen met zijn 73-jarige vader een reis van twintig dagen op een zeilboot door Antarctica. We kunnen meegenieten dankzij de beelden die Kalle maakte met zijn drone.

MustSee: Time-lapse van het Noorderlicht in 360 graden en 4K

Met zijn zelfgebouwde rig, bestaande uit vier camera's met fisheye-objectieven, maakt Vincent Brady spectaculaire time-lapse-video's. Eerder zagen we al eens een indrukwekkende film van sterrenhemels, nu heeft Brady het Noorderlicht in 360-graden en 4K-resolutie vastgelegd.

Alle nieuwe functies van Lightroom 6 in vijf video's

Na het uitbrengen van Lightroom 6 heeft Adobe nu een serie video's beschikbaar gesteld waarin alle nieuwe functies getoond en uitgelegd worden. Benieuwd hoe nieuwe functies zoals HDR Merge en Panorama Merge werken? Je ziet het hier. Ook laat Adobe een aantal 'verborgen geheimen' van Lightroom zien.

MustSee: 10K-time-lapse

Benieuwd hoe een time-lapse eruitziet in 10K-resolutie? Fotograaf en filmmaker Joe Capra gebruikte een PhaseOne IQ180-middenformaatcamera om Rio De Janeiro vast te leggen. De individuele foto's bevatten ruim 80 megapixels en barsten van de details.

MustSee: Superhelden-shoot op het randje van een wolkenkrabber

Kijk dit filmpje vooral niet als je hoogtevrees hebt. Je krijgt een kijkje achter de schermen bij een shoot van fotograaf Benjamin Von Wong, waarin hij op het randje van een wolkenkrabber spectaculaire foto's van superhelden maakt.

YouTube ondersteunt interactieve 360-gradenvideo's

YouTube heeft ondersteuning toegevoegd voor 360-gradenvideo's. Vanuit Google Chrome, of de Android-app kun je bij deze video's zelf bepalen welke kant je op wil kijken. In combinatie met een smartphone bepaal je het camerastandpunt door het toestel te bewegen.

Pagina's

Reacties

BertHermans: Bij de kabelbanen ging het fout, dezelfde...

AgnesB: Een gloed nieuw boortje, zo uit de verpakking...

Holger123: Nice, but I find a lot of blurry spots in the...

Poll

Op welk apparaat bewerk jij meestal je foto's?

Fotowedstrijden

Facebook