U bent hier

Subscribe to RSS - DIGIFOTOPro.tv

MustSee: Sony A7S kijkt in het donker (ISO 409.600)

Sony heeft een aantal nieuwe video's gepubliceerd die zijn geschoten met de nieuwe A7S. Niet de 4K-functie, maar de extreme lichtgevoeligheid wordt onder de aandacht gebracht. In een video laat Sony zien hoe je met iso 409.600 in het donker kunt kijken.

MustSee: De bekendste foto ter wereld

Welke foto is er sinds 2001 door meer dan een miljard mensen bekeken? Nee, we hebben het niet over een iconische World Press Photo-winnende plaat. De meest bekeken foto ter wereld is waarschijnlijk een groen landschapje met een felblauwe lucht.

Video: Oypo op Professional Imaging 2014

Op de Professional Imaging is Oypo aanwezig met een forse stand. De dienst kan op veel belangstelling rekenen onder de bezoekers. Wij gingen langs en zetten de filmfunctie van onze camera aan, Oypo-expert Reinoud van Leeuwen legt helder uit hoe de dienst werkt.

MustSee: Panasonic GH4 4K-video

Panasonic Nederland heeft op YouTube een video geplaatst die geschoten is met de nieuwe GH4. Bence Mate reisde naar Hongarije af met de camera en legde daar het natuurschoon vast in 4K-resolutie.

MustSee: Kijk dit niet als je hoogtevrees hebt

Rusland; het land van bizarre dashcamvideo's en gestoorde fotografen die de illegaal de hoogste gebouwen ter wereld beklimmen. Dit filmpje komt uit de laatste categorie: Vadim Makhorov en Vitaly Raskalov bestijgen de Shanghai Tower tot het uiterste puntje.

World Press Photo-winnaar Stanmeyer geeft uitleg over zijn foto

John Stanmeyer sleepte de hoofdprijs bij de World Press Photo in de wacht. Wat zien we precies op de foto, waarom was de fotograaf ter plaatse en wat is zijn idee achter de plaat? Dat alles legt de fotograaf je zelf uit in een filmpje van twee minuten.

MustSee: Sigma Aizu, hoofdstuk II

Op de Photokina in 2012 presenteerde Sigma een video waarin we te zien kregen hoe de objectieven gemaakt worden in de fabriek in Aizu, Japan. Nu is er een tweede video, wederom een fraaie combinatie van sfeerbeelden uit de omgeving en shots uit de fabriek.

MustSee: Amsterdam in Motion

Regelmatig zien we indrukwekkende timelapsefilmpjes uit alle uithoeken van de wereld langskomen. Nu liepen we een fraaie 'hyperlapse' tegen het lijf die zich dichter bij huis afspeelt: Amsterdam in Motion.

MustSee: Nikon Df hipster-review

De Nikon Df maakt veel reacties los, zowel positief als negatief. Lee Morris van Fstoppers heeft er ook zo zijn mening over. Die uitte hij eerder in een kritisch artikel, nu volgt zijn hilarische videoreview van de retro-hipster-camera.

MustSee: Lukas Renlund laat zijn foto's stelen

De meeste fotografen zijn als de dood dat hun foto's worden gestolen, je laat het wel uit je hoofd om de foto's ergens in het openbaar onbeheerd achter te laten. Toch? Dat geldt niet voor Lukas Renlund, hij plakt zelfs een stikker met de tekst 'steal this photograph' op zijn foto's.

Pagina's

Reacties

odette: wat ruiken ze toch zalig

RHBoks: Eigenlijk zet Pentax een camera in de markt die...

RH Boks: Inderdaad is er momenteel net als vroeger niet...

Poll

De Nikon Df is...

tweets

Fotowedstrijden

Facebook