WNF-Photo Award uitgereikt aan vier talentvolle fotografen

WNF-Photo Award uitgereikt aan vier talentvolle fotografen

Maarten Jacobi 1635
Vier natuurfotografen van jong en oud hebben op 13 december de WNF-Photo Awards gewonnen. De prijzen werden persoonlijk uitgereikt door jurylid Humberto Tan. Daarbij won Elles Rijsdijk met haar close-up van drie drinkende wespen de prestigieuze WNF-Frans Lanting Award.

De talentenprijzen voor jongeren zijn dit jaar gewonnen door Dyde Walter (11 jaar) met de foto 'giraffen op een beboste helling' en door Quinten Bulte (17 jaar) met zijn foto 'libelle bij ochtendlicht'.  Hieronder zijn de winnende foto's te bekijken:


Foto © Dyde Walter (WNF-Kids Award)


Foto © Quinten Bulte (WNF-Young Talent Award)

WNF-Frans Lanting Award

Elles Rijsdijk won de WNF-Frans Lanting Award met haar foto van drie drinkende wespen. De fotografe hoefde er niet ver de natuur voor in; de foto heeft ze in haar eigen achtertuin kunnen maken op een warme zomerdag. Juryvoorzitter Frans Lanting was vooral te spreken over het inzicht, de techniek en het geduld waarmee Rijsdijk de foto heeft weten te maken.


Foto © Elles Rijsdijk (WNF-Frans Lanting Award)

Het thema van de wedstrijd was 'Wereldnatuur'. De jury hoopt dan ook dat deze foto mensen inspireert om eens beter in hun eigen achtertuin te kijken: 'Als fotograaf moet je wereldnatuur overal kunnen zien, ook in ons kleine Nederland', aldus de jury, bestaande uit Frans Lanting, Humberto Tan, André Kuipers, directeur van het Museon, Marie Christine van der Sman en de jeugdwinnaars van 2014, Nikki van Essen en Jip Leermakers.

Publieksprijs

Uit de ruim 11.300 stemmen voor de publieksprijs won Cynthia ten Bras (23) met haar foto van een sluipende jaguar. De foto werd gemaakt in Dierenpark Emmen.


Foto's © Cynthia ten Bras

Prijzen

De winnaars ontvingen onder andere het WNF-Boek 'Aarde op 1' en een unieke fotoworkshop van juryvoorzitter en natuurfotograaf Frans Lanting. De 75 genomineerde foto's worden tot en met 13 maart 2016 tentoongesteld in het Museon in Den Haag.

afbeelding van Maarten Jacobi

Maarten Jacobi | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Maarten