WNF en Discovery projecteren dieren op Eye Filmmuseum

WNF en Discovery projecteren dieren op Eye Filmmuseum

Thomas Kouveld 1187
Het Wereld Natuur Fonds (WNF) en Discovery projecteren op 2 december 2015 verschillende beelden van bedreigde diersoorten op het Eye Filmmuseum in Amsterdam. De organisaties vragen hiermee aandacht voor de gevolgen van illegale dierenhandel en klimaatverandering tijdens de klimaattop in Parijs.

De bewegende beelden zullen tussen 17:00 en 01:00 op het volledige gebouw van Eye Filmmuseum geprojecteerd worden. Zo zal er een zwemmende walvishaai te zien zijn en een ijsbeer die door de sneeuw loopt.

Naast de dieren staat een aflopende teller, die symbool staat voor de afname van de bedreigde diersoorten, aldus het WNF. Discovery en het WNF grijpen de Klimaatconferentie in Parijs aan om aandacht te vragen voor de rampzalige gevolgen die illegale dierenhandel en klimaatverandering hebben voor bedreigde diersoorten.

Racing Extinction

Naast deze actie promoten het WNF en Discovery de documentaire Racing Extinction, die hetzelfde thema behandelt. De film zal op 2 december 2015 om 21:00 te zien zijn op Discovery, het is de wereldwijde premiƩre.

Op racingextinction.com kun je meer informatie over de film vinden. Na de premiƩre geven beide organisaties tips voor een bewuste levensstijl.

afbeelding van Thomas Kouveld

Thomas Kouveld | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Thomas