Winnaar Harry Penningsprijs 2015 bekendgemaakt

Winnaar Harry Penningsprijs 2015 bekendgemaakt

Maarten Jacobi 2189
Voor de vierde keer is de Harry Penningsprijs uitgereikt aan een fotograaf. Een vakkundige jury, bestaande uit Ruud Visschedijk, Ton Hendriks en Martijn van de Griendt, had uiteindelijk zes fotografen uit Nederland en België genomineerd voor de Harry Penningsprijs 2015. De uitreiking vond zaterdag 29 november 2015 plaats, waarbij Maroesjka Lavigne tot winnares is gekozen.

Onder de genomineerden waren drie Belgische en drie Nederlandse kandidaten. Zo waren naast Lavigne, ook Bieke Depoorter en Titus Simoens uit België genomineerd en Ola Lanko, Lana Mesic en Robin de Puy uit Nederland.

De genomineerden doen mee aan een groepsexpositie in Galerie Pennings, die te zien is van 12 november 2015 tot en met 16 januari 2016.


Foto © Maroesjka Lavigne

Een portfolio in de serie van de galerie

De vierde Harry Penningsprijs werd op 29 november uitgereikt, waarbij de winnaar, Maroesjka Lavigne, een geldbedrag ontvangt en de mogelijkheid krijgt om een portfolio uit te geven in de serie van de galerie.

De Harry Penningsprijs is bedoeld ter nagedachtenis aan de oprichter van de oudste fotogalerie van Nederland, maar ook om startende fotografen een kans te geven zich te ontwikkelen. Meer informatie vind je op de website. Voor een uitgebreid portfolio van Maroesjka Lavigne kun je terecht op haar website.

afbeelding van Maarten Jacobi

Maarten Jacobi | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Maarten