Willem Jonkers maakt unieke straatfotografie met fisheye

Willem Jonkers maakt unieke straatfotografie met fisheye

Thomas Kouveld 2378
Straatfotografie is zo'n genre dat gemakkelijk verzandt in herhaling van dezelfde plaatjes. Fotograaf Willem Jonkers pakt het anders aan, hij gaat de straat op gewapend met een Fujifilm X-T1 en maakt unieke straatfotografie met fisheye-objectief.

Fotograaf Willem Jonkers woont in Rotterdam, maar is ook vaak in andere steden te vinden. Zo liet hij op 28 december 2015 zijn werkwijze in Utrecht zien.

Straatfotografie met fisheye

Wat de fotografie van Jonkers net even anders maakt dan dat van veel concurrenten, is zijn gebruik van een Samyang 8mm f/2.8 fisheye-objectief op de Fujifilm X-T1. Daarnaast maakt hij veel van zijn straatportretten vanaf de grond, waardoor een extreem kikvorsperspectief ontstaat.

Mensen worden reuzen met lange armen en benen die door hun omgeving banjeren. Op Jonkers' blog kun je veel lezen over de gebruikte technieken en zijn gedachten over zijn stijl en straatfotografie over het algemeen.

Hieronder vind je een aantal voorbeelden van Willem Jonkers' straatfotografie met fisheye. Kijk voor meer foto's hier. Eerder schreven we over unieke foto's in de golven, gemaakt met een fisheye-objectief.

 

 

Foto's en video © Willem Jonkers

afbeelding van Thomas Kouveld

Thomas Kouveld | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Thomas