Welke verbetering zie je het liefst in een nieuwe camera? (Poll)

Welke verbetering zie je het liefst in een nieuwe camera? (Poll)

Maarten Jacobi 1852
Op het gebied van de digitale fotografie zien we dagelijks heel veel interessante ontwikkelingen. Nieuwe modellen, objectieven, tentoonstellingen, firmware-updates en innovatieve uitvindingen komen voorbij. Maar wat is onze mening hierover? In DIGIFOTO Praat mee zijn we benieuwd naar jouw mening over de laatste ontwikkelingen!

Voor de poll van deze week vroegen we ons af welke verbetering jullie het liefst zien in een nieuwe camera. Welke functies en kwaliteiten zijn belangrijk of zelfs bepalend bij het uitzoeken van een nieuwe camera?

Welke verbetering zie je het liefst in een nieuwe camera?

Volgende week bespreken we de uitslag van de poll en de verschillende reacties! Vorige week kon je nog je stem uitbrengen op de vraag welk cameramerk marktleider is in 2021.

afbeelding van Maarten Jacobi

Maarten Jacobi | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Maarten

afbeelding van Pim Geerts

Ik vind het heel moeilijk te zeggen, de vraag wordt meestal gecreƫerd door het aanbod en de fabrikant. 10 jaar geleden was 3200 ISO al meer dan genoeg, nu al lang niet meer.
Een puntje waar in me bij Canon groen en geel aan erger is het ontbreken van een verwisselbaar matglas in de 5dm3, dus dat zou een grote verbetering kunnen zijn. Misschien is het wel algemeen te trekken: beter aanpasbaar aan wensen, beter customisable zoals bij de oude werkpaarden (Canon F1n en nikon F-serie)

afbeelding van Coen Heveling

Anders, namelijk de aanwezigheid van een echte iso 6, 12, 25 en 50 stand. Die mis ik in de studio om met een lekkere flits toch met grote openingen te werken. Nu moet ik het flitslicht vaak tot 1/32e dimmen en dan heb ik zo weinig instellicht. Lijkt voor de niet-techneut zo gemakkelijk....

afbeelding van eddy moens

daar je niet meer geen keuze had heb ik dan maar het weerbestendige gekozen daar ik ook veel buiten ben zowel in de regen, sneeuw en warme zomers (voor zover er hier dan zijn .... :-) ) ... ik wou ook nog andere keuze aanvinken .... maar kon niet he ..

afbeelding van Jurgen Schnabel

Het enige wat ik momenteel echt mis op mijn huidig model, is een betere weersbestendige behuizing. Dit omdat ik meer buiten (zowel fotoshoots als rally of motorsport events), dan dat ik binnen in een studio fotografeer.

afbeelding van Henri

Van mij mag de dynamiek van de sensor wel met een factor 2 verbeteren.
En eindelijk een beweegare LCD op de achterzijde van mijn 5D3 zou in de praktijk veel owrden gebruikt.

Voor de rest mogen er ook aardig wat opties verdwijnen.....