'Waar de wolven wonen' van Marielle van Uitert – De vluchtelingencrisis in beeld

'Waar de wolven wonen' door Marielle van Uitert – De vluchtelingencrisis in beeld

Maarten Jacobi 2305
Fotograaf Marielle van Uitert heeft de afgelopen jaren de vluchtelingencrisis in woord en beeld vastgelegd. Met het project 'Waar de wolven wonen' op Voordekunst.nl bundelt ze haar foto's en verhalen, om zo de oorlog dichter bij de mensen te brengen.

Als fotograaf is Van Uitert zelf het veld ingestapt en maakte ze de afgelopen jaren foto's van de vluchtelingencrisis en de onrust in het Midden-Oosten. Zo fotografeerde ze onder meer vanuit een vluchtelingentrein in Servië, maar ook in Syrië, Afghanistan, Irak, Gaza, El Salvador, Bangladesh, Libanon, Oekraïne en de Westoever in Gaza.

Waar de wolven wonen

Met het boek 'Waar de wolven wonen' wil ze haar foto's en verhalen bundelen, om zo de oorlogen en de vluchtelingencrisis dichter bij de mensen te brengen. Via een crowdfunding-campagne op Voordekunst.nl heeft ze inmiddels het beoogde bedrag binnengehaald voor de publicatie van haar boek.

Hoewel de basis voor de financiering inmiddels rond is, kunnen geïnteresseerden de komende twintig dagen nog geld inleggen voor het project op Voordekunst.nl. Vanaf 100 euro is het boek te koop, waarbij je een gesigneerd exemplaar ontvangt, inclusief een foto naar keuze.

Geïnteresseerd in oorlogsfotografie? Eerder schreven we ook al over oorlogsfotograaf Linsey Addario en haar boek 'It's What I Do'.

afbeelding van Maarten Jacobi

Maarten Jacobi | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Maarten