Voor welke camera kies jij? (Poll)

Voor welke camera kies jij? (Poll)

Maarten Jacobi 4307
Op het gebied van de digitale fotografie zien we dagelijks heel veel interessante ontwikkelingen. Nieuwe modellen, objectieven, tentoonstellingen, firmware-updates en innovatieve uitvindingen komen voorbij. Maar wat is onze mening hierover? In de DIGIFOTO Pro Poll zijn we benieuwd naar jouw mening over de laatste ontwikkelingen!

Gisteren kwam Sony onverwachts met de Sony A6300, een camera voor 1250 euro met indrukwekkende specificaties. Deze komt ongeveer tegelijk uit met de vorige week aangekondigde Olympus Pen F, die in dezelfde prijsklasse concurreert.

Ook interessant zijn de nieuwe Fujifilm camera's, zoals de X-Pro2, X70 en X-E2S. Deze week zijn wij dan ook benieuwd voor welke camera jullie zouden kiezen uit dit rijtje, en vooral waarom. De vraag luidt dan ook:

Voor welke camera kies jij?

Volgende week bespreken we de uitslag van de poll en de verschillende reacties! Vorige week kon je je stem uitbrengen over hoeveel nabewerking een goede foto nodig heeft.

afbeelding van Maarten Jacobi

Maarten Jacobi | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Maarten

afbeelding van Annemarie de Boer

Ik kies voor een Canon. Helaas staat die niet in het rijtje...

afbeelding van Tom93

Waarschijnlijk omdat Canon zich niet mengt in deze strijd. Daarnaast is het eigenlijk geen strijd meer want SOny bewijst al een aantal jaar qua technologie de meesten ver voor te zijn.

afbeelding van Anoniem

Canon? Maken die ook camera's? Alleen printers en scanners toch?

afbeelding van Jan.nannes

De Sony lijkt mij het makkelijkst in gebruik, en van de andere merken zijn de lenzen en verdere toebehoren erg duur.

afbeelding van Rob Kints

Ik kies voor Canon, vind de kwaliteit van lenzen belangrijker dan allerlei technische snujes. Fotografeer al jaren naar volle tevredenheid met 5dmkii en 6D.

afbeelding van Tom93

Zie geen Canon tussen de opties staan, net zoals zo vaak is dit weer appels met peren vergelijken. Ik denk trouwens niet eens dat u ooit met top-Sony glas heeft gefotografeerd, dan zult u inzien dat er weinig tot geen verschil in zit tussen het glaswerk.

afbeelding van GerardA

Alsof alleen Canon kwalitatief goede objectieven maakt?

afbeelding van GerardA

Alsof alleen Canon kwalitatief goede objectieven maakt?

afbeelding van W.T.Brouwer

Ik heb nu een Nikon D60

afbeelding van G.Friederich

Overduidelijk de Fuji X serie. Vooruitstrevende techniek en goede systeemcamera's. Fuji brengt net weer een topper op de markt , genamd de Xpro 2, opvolger van de XT1. Zie dat er veel voor Canon word "gekozen" Echter brengen zij nu de 1 DX mark II uit. Een camera die in het hogere segment zit en niet is weg gelegd voor de "niet professionele" fotograaf. Bodyprijs ruim €6000-, Als eigenaar van een 5D Mark III en een Fuji XT1, mag en kan ik uit eigen ervaring zeggen dat ik in het bezit ben van twee topcamera's uit een hoger segment.

afbeelding van G.Friederich

rectificatie: opvolger van de Xpro-1 in plaats van de XT1.

afbeelding van Koen Streutker

Xpro is een prettige camera voor straatfotografie, fijn bedienbaar en redelijk onopvallend. Prachtige prijs-/prestatieverhouding. Heel fijn dat bij de xpro2 de autofocus verbeterd is. Fantastische lenzen. Een opklapbare zoeker zou ik prettig vinden, desondanks mijn voorkeur, ook gezien de lenzen die ik erbij heb.

afbeelding van Eduardus

Nikon

afbeelding van Ton Hermans

De Nikon D500 (er bij), omdat ik alles (€ 10.000.-) van Nikon heb en de FF's top camera's zijn. Ik wil kleiner en lichter, maar dat gaat voorlopig nog niet gebeuren. Full frame Sony, kleine camera's, nu net eindelijk ... een paar grote pro lenzen en peperduur, dus geen optie. Waarom staat Canon er niet bij? Heel vreemd, maakt de poll aardig nutteloos.

afbeelding van Tom93

Omdat dit gaat over mirrorless camera's en dan de niet fullframe camera's. Niet de dure DSLR'S. Daarom staat er geen D500 tussen of een Canon. Beetje onzin reactie.

afbeelding van Ton Hermans

D500 is de onderste in deze poll.

afbeelding van Henk v Nieuwenhuizen

Kies voor Panasonic GH4, ook niet in het rijtje maar wel een topcamera voor de pro-amateur fotograaf. Er moet een lijn getrokken worden tussen de profs en de amateur/hobby fotografen en de betaalbaarheid van de apparatuur, anders kun je het geen hobby meer noemen.

afbeelding van Jeroen Hogaarts

Absoluut de Fuji x pro 2 en dat notabene van een Sony cameragebruiker. Heb zelf een Alpha 700 en best tevreden mee maar Fuji is toch echt top . Zeker met het verhaal Velvia en ook de nieuwe 100-400 mm lens. Ja die mogen ze best zomaar spontaan langs komen brengen

afbeelding van GerardA

Alhoewel de X-Pro2 mij een prachtige camera lijkt zou ik toch voor Pen F kiezen (ben de enige?). Ik heb al een E-M1 en een E-M5 en dit zijn fantastische camera's. De objectieven van Olympus zijn ook nog eens van uitstekende (beeld)kwaliteit.

afbeelding van J.H.Hordijk

Ik heb eerder de Fuji X100 en X100s gehad en dat zijn camera's naar mijn hart, omdat ik ze meest gebruik voor straatfotografie. Maar de uitbreidingen met de groothoek- en teleconverter zie ik minder zitten dan de verwisselbare Fuji objectieven, zodat ik via de X-E2 nu naar de hybride zoeker terugga van technische flink verbeterde X-Pro2!

afbeelding van Guy Croisiaux

Iedereen heeft zijn (vooringenomen?) voorkeur voor een bepaald merk. Als je al jaren met Canon of Nikon werkt is het hoogst onwaarschijnlijk dat je overstapt; je zit inmiddels met een arsenaal aan objectieven en toebehoren. Die onderlinge discussie van wie nu het beste mag zijn heeft toch geen enkel nut; er worden nog maar weinig echt slechte camera's gemaakt en de ene scoort al wat beter dan de andere, so what?

afbeelding van Jan Corstjens

Ik hou het bij Nikon, degelijk toestel ligt lekker in de hand dat had ik met een Canon minder, verder wijken ze niet veel van elkaar.

afbeelding van Bram de Mooij

Ik sla dit hele rijtje over. Misschien een E-M1 mk2, daar lijkt het wel tijd voor.

afbeelding van Bram de Mooij

Ik vind de OM-D serie al retro genoeg. Ik vind zo langzamerhand die hele retro trend de echte innovatie / progressie nogal in de weg staan. Die Pen-F is photoshop onder een knop. 't Zelfde voor die Fuji film simulaties ed. Leuk voor telefoons.