Vlekken op sensor Canon EOS 750D en 760D

Thomas Kouveld 2670
Een aantal modellen van de nieuwe Canon EOS 750D en 760D zijn afgeleverd met kleine vlekjes op de sensor. Dat meldt Roger Cicala van Lensrentals.com. De stof-achtige plekjes zijn niet of nauwelijks te zien op foto's. Canon zoekt naar een oplossing voor het probleem.

Tijdens het testen van twintig exemplaren van de nieuwe Canon EOS 750D en 760D deed Roger Cicala van Lensrentals.com een vreemde ontdekking. Bij vier exemplaren van de 750D en twee 760D's bleken er kleine vlekjes op de sensor te zitten.


Foto © Lensrentals.com

Testfoto

Volgens Roger Cicala lijken de vlekjes op stofdeeltjes, die tussen de verschillende lagen van de sensor vastzitten. Ze zijn moeilijk te zien en pas echt zichtbaar als er vanuit een hoek op wordt geschenen met een lamp. Cicala meldt verder dat de vlekjes bij normaal gebruik niet te zien zijn. Bij foto's van een witte muur, met het diafragma dichtgedraaid tot tenminste f/11, komen ze tevoorschijn. Onderstaande testfoto is een 100% crop van het effect.


Foto © Lensrentals.com

Imaging Resource

Niet alleen Lensrentals, maar ook Imaging Resource heeft het probleem geconstateerd bij een Canon EOS 750D. Hieruit valt op te maken dat het niet om een geïsoleerd geval gaat. Volgens de uitgebreide test van Imaging Resource hebben de vlekken weinig tot geen impact op beeldkwaliteit.

Reactie Canon

Lensrentals.com heeft het probleem bij Canon gemeld. De fabrikant heeft aangegeven de zaak met hoge spoed op te pakken.

afbeelding van Thomas Kouveld

Thomas Kouveld | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Thomas