Video: Canon 250-megapixelsensor in actie

Video: Canon 250-megapixelsensor in actie

Thomas Kouveld 2078
Tijdens de Canon Expo in Parijs 2015 toonde Canon de mogelijkheden van de 250-megapixelsensor die in ontwikkeling is. In deze video kun je zien hoeveel detail de sensor kan onderscheiden.

In september 2015 kondigde Canon aan te werken aan een aps-h-sensor met maar liefst 250 megapixels. De fabrikant liet weten dat de sensor in staat was om, in combinatie met een teleobjectief, de letters op een vliegtuig leesbaar vast te leggen. Het vliegtuig in kwestie was achttien kilometer verderop.

Video

Tijdens de Canon Expo Paris in oktober 2015 liet Canon een film zien, die de mogelijkheden van de sensor demonstreert. We zien hoe de sensor de letters op gebouwen kan weergeven op een afstand van bijna vijftien kilometer.

Turbulence removal

Ook toont Canon de zogenaamde 'turbulence removal'-functie, waarmee de sensor is uitgerust. Deze functie zorgt ervoor dat trillingen in het beeld bij een dergelijk telebereik worden gecompenseerd.

Toekomstmuziek

Een cinematografisch hoogstandje is het drie minuten durende filmpje niet, indrukwekkend is het wel. Waarschijnlijk wordt de sensor uiteindelijk ingezet voor surveillance- of meetdoeleinden. De kans dat we de sensor ooit in een consumentenproduct tegenkomen, is dus klein.

afbeelding van Thomas Kouveld

Thomas Kouveld | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Thomas